Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

 ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΖΕΙΣ - ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ ..!!

 
 
 Αυτές είναι λιτανείες και περιφορά σκηνώματος , όχι σαν κάτι τράγους χοντρούς χωρίς φαντασία...
 
 


Δημοσιεύθηκε στις 28 Σεπ 2012
Περιφορά του Γέροντα Παστίτσιου στη χριστεπώνυμη συνοικία των Εξαρχείων

Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης διεξήχθη η περιφορά του σκηνώματος (τάβλα) του Γέροντα Παστίτσιου σε δρόμους των Εξαρχείων καθώς και στην πλατεία και στο κοινωνικό κέντρο Βοξ.


Η περιφορά του Γέροντα ξεκίνησε από τα γραφεία των Ενθεμάτων επί της Βαλτετσίου και κατέληξε στον πεζόδρομο της Τσαμαδού όπου και εψάλη ακολουθία.

Πλήθος πιστών αλλά και η συγκινητική παρουσία και αντίδραση της νεολαίας της πλατείας έδωσαν τον τόνο στη περιφορά του αγίου.

Εψάλησαν τα "η θρησκοληψία είναι ένα βίτσιο λευτεριά στον γέροντα Παστίτσιο", "του Γέροντα η μπεσαμέλ ποτέ της δεν σουρώνει, μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι" και άλλοι ύμνοι της πίστεως του λαού μας.

Η πομπή σταμάτησε εις το Κοινωνικών Κέντρον Κ*ΒΟΞ όπου εκατοντάδες αντιεξουσιαστές προσκύνησαν την εικόνα του Οσίου Προστάτη. Μέσα σε ρίγη συγκίνησης και αναφιλητά, μπάχαλοι, νετσαγεφικοί, αναρχοσυνδικαλιστές, αναρχοκομμουνιστές, μηδενιστές, χουλιγκάνοι, ρεφορμιστές, συμβουλιακοί, αυτόνομοι, κολλεκτιβιστές, ευρωκομμουνιστές, Λουξεμπουργκικοί, Τροτσκιστές, Μουλούδες, Συριζοχαλαροί, σοσιαλδημοκράτες, ευρωπασιφιστές διαταξικοί, επαναστάτες και κηπουροί, σερβιτόροι και τρανσέξουαλ, στοιχουργοί και τσιλιαδόροι, γυμναστηριακοί και ζογκλέρ, χωρισμένοι και αγάμητοι, τελειωμένοι και πρωτάρηδες, πρεζάκηδες και διαβασμένοι ακολούθησαν τον Γέροντα Παστίτσιο προς το θείο φως της εξ αποκαλύψεως μιας και μοναδικής αλήθειας:

Ζυμαρικά Ή Τέφρα!!!

 

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

 Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ-ΣΜΥΡΝΗΣ ...ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ+Ν.ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ+Σ.ΓΟΝΑΤΑΣ

 

Και τώρα το στρατιωτικό θέατρο πολέμου της Μικράς Ασίας! Ο στρατηγός Κίμων Διγενής αντιληφθείς εξ αρχής την σπουδαιότητα της επιχειρήσεως… καλεί τον συνταγματάρχη Ν. Πλαστήρα, τον οποίον και διέταξε να επιτεθή κατά των εχθρικών θέσεων διά του Συντάγματος του….

ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ όμως ο Πλαστήρας αντί να συμμορφωθή με την δοθείσαν αυτώ διαταγήν, αρνήθηκε να εκτελέση ταύτην…..
Ο Ν. Πλαστήρας όχι μόνον δεν επετέθη διά ανακατάληψιν του « μαύρου βράχου» συνεπεία του οποίου επήλθεν το πρώτο ρήγμα εις τας Ελληνικάς γραμμάς, αλλά ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ τον υπό αυτού φρουρούμενον υποτομέα «Καλετζίκ» .

Η 4η Μεραρχία διέταξε και πάλι τον Πλαστήρα διά της Υπ’ αριθμόν 5473/3-14-8-1922 Δ/γής της, όπως εγκαταστήση προφυλακάς κατά την νύκτα της 14ης προς την 15ην Αυγούστου 1922 επί των υψωμάτων « ινάς-μπάλ-μαχμούτ» συνδεόμενος μετά του 26ου συντάγματος πεζικού.

Ο Πλαστήρας (ο διαφημισθείς, σκοπίμως « Μαύρος καβαλλάρης» ), αντί να εκτελέση την Διαταγήν, άφηκε την Μεραρχίαν ακάλυπτον την νύκτα 14/15 Αυγούστου και ανεχώρησε εσπευσμένως προς το Τουλού Μπουνάρ, διά να συνδεθή με την 2αν μεραρχίαν του Στυλιανού Γονατά, ώστε ομού οι δύο επίδοξοι « ΣΩΤΗΡΕΣ» και «άξιοι της πατρίδος» να φθάσουν το ενωρίτερον εις Αθήνας, με τις μονάδες τους αθίκτους (δι’ αυτό και δεν επολέμησαν την κρίσιμον στιγμήν καθόλου), με ΣΚΟΠΟ να ηγηθούν της από πολλού προετοιμασθείσης υπό των ΑΓΓΛΟΕΒΡΑΙΩΝ ανταρσίας των, ώστε να επιβάλλουν τον ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΕΒΡΑΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ως κυβερνήτην με τις ΛΟΓΧΕΣ, δημοκρατικά, αυτόν που έκανε τις νόθες και απατηλές εκλογές το 1920 πρό δύο ετών, και έφυγε σεβασθείς, δήθεν, την ετυμηγορίαν του Ελληνικού λαού, την οποίαν τώρα ποδοπατά αλύπητα……

Κατά την πρωΐαν της 15ης Αυγούστου, όταν η 4η μεραρχία ετέθη εν πορεία προς Κιουτσούκ-Κιόϊ, ΥΠΕΣΤΗ ΑΠΡΟΣΔΟΚΙΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΝ εκ μέρους του εχθρικού ιππικού, το οποίο διείσδυσε διά του κενού το οποίον εδημιουργήθη εκ της φυγής του Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ.

Αποτέλεσμα του αιφνιδιασμού ήταν να διαλυθή η 4η Μεραρχία και να τραπή εις φυγήν. Δεν είναι υπερβολή εάν λεχθή ότι ο αιφνιδιασμός εκείνος όστις εδημιουργήθη εκ της ΦΥΓΗΣ του Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ έκρινε την τύχην ολοκλήρου της ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ!...

Την πρωΐαν της 16ης Αυγούστου τα τμήματα του ΠΛΑΣΤΗΡΑ και του Β. Κουρουσόπουλου ευρέθησαν παρά τώ Τουλού Μπουνάρ.
Ο ΑΡΧΗΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Χατζανέστης τους διέταξε να κρατήσουν ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ την θέσι αυτή, η οποία αποτελεί την μοναδικήν δίοδον του υποχωρούντος ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.
 
στη φωτογραφία ο Στ.Γονατάς και ο Νικ.Πλαστήρας
 
Αλλά παρά την διαταγήν εκείνην και ετέραν παρόμοιαν του ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ υπό την διοίκησιν του οποίου υπήχθησαν, ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΟ ΤΟΥΛΟΥ ΜΠΟΥΝΑΡ, και έφυγαν!...................................

Η εγκατάληψις της θέσεως εκείνης και της καταλήψεως της ΑΜΑΧΗΤΙ υπό του εχθρού, μετέβαλε την περαιτέρω αντίστασιν του Ελληνικού Στρατού εις ΤΡΑΓΩΔΙΑΝ….

Παρ’ όλες τις φυγομαχίες του ο ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ εάν κρατούσε το ΤΟΥΛΟΥ ΜΠΟΥΝΑΡ θα έσωζε την τιμήν της Ελλάδος και θα εσώζοντο χιλιάδες ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ τα οποία ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ οι ΤΟΥΡΚΟΙ-ΕΒΡΑΙΟΙ, διότι η περαιτέρω υποχώρησις του στρατού θα γινόταν υπό κάλυψιν και ως εκ τούτου ήρεμος και η επιβίβασις στα πλοία με τάξι.

Αλλά Ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ αντί της φωνής της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ηκολούθησεν την φωνήν του ΑΡΧΙΠΟΥΣΤΑΡΑ ΕΒΡΑΙΟΥ ΜΠΕΝΥΖΕΛΟΝ!!......ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!...
Στυλιανός Γονατάς και Νικόλαος Πλαστήρας ενδιαφέρθησαν μόνο να μεταφέρουν τα τμήματά τους ανέπαφα στη Χίο και τη Μυτιλήνη για να κυρήξουν επανάσταση κατά της νομίμου κυβερνήσεως...


ΕΩΣ ΕΔΩ είναι η τέταρτη επανάσταση που οργανώνει ο ΛΕΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΜΠΕΝΥΖΕΛΟΝ καταγαμημένος μέσα στις μασονικές στοές, -λαοφυλής δημοκράτης βενιζέλος και οργανώνουν οι οπαδοί του δι’ αυτόν, ΠΡΩΤΗ, εις Θέρισον Κρήτης, ΔΕΥΤΕΡΑ, του Ζορμπά το 1909, ΤΡΙΤΗ- της Αμύνης στην Θεσσαλονίκη και ΤΕΤΑΡΤΗ- η παρούσα των ΓΟΝΑΤΑ-ΠΛΑΣΤΗΡΑ και ακολουθούν άλλες δύο…..

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΑΥΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΤΟΥΣ 6 ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΕΠΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!....

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ;

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

 
ΠΗΓΗ: hellas-diaggeleas.blogspot.com/‎


 

 ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ (ΧΕΧΕ..) Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ MEGA..

Η ΣΠΥΡΑΚΗ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ...TO MEGA ΓΕΝΝΑ ΗΓΕΤΕΣ !
 
 


Aπό την Ιόλη Πιερίδη
Με ένα αυτοσχέδιο πάρτυ στην βίλα της οικογένειας Μπόμπολα στο Παλαιό Ψυχικό έκλεισε, όπως όλα δείχνουν, η εντυπωσιακή καριέρα της εκλεκτής δημοσιογράφου Μαρίας Σπυράκη στο Μεγάλο Κανάλι.

Λίγοι και βαρύγδουποι οι καλεσμένοι σε μια σύναξη στην οποία περίσσευε η συγκίνηση. Πρώτος πήρε το λόγο ο Γιώργος Μπόμπολας, ο οποίος με δυσκολία συγκρατούσε τα δάκρυά του. Κάποια στιγμή μάλιστα το πανάκριβο χειροποίητο μαντήλι του στέγνωσε ένα από τα δάκρυα που κυλούσαν στο πρόσωπό του.
-Αχ Μαρία…Σαν χθες θυμάμαι τη μέρα που σε πήραμε ξυπόλητη που μάζευες ραδίκια στην αυλή του Κώστα Γιαννίκου-εφτά νομά σ΄ ένα δομά-κάτω από τις οδηγίες του δημοσιογραφικού σου μέντορα Κοσμά Σφαέλλου.
Μόνο που εσύ Μαρία δεν ήχουν αχάριστη. Την ευκαιρία που σου δώσαμε την άρπαξες από τα μαλλιά και δουλεύοντας σαν πιστό σκυλί κατάφερες να ξεπεράσεις ακόμη και τον Ιορδάνη, τον φάρμερ, σε αντικειμενικότητα και εγκυρότητα. Ήσουν εσύ Μαρία που έδινες προστιθέμενη αξία στο Mega με τις αντικειμενικές σου ανταποκρίσεις από την νερατζιά του Μεγάρου Μαξίμου. Ήμουν περήφανος για σένα καθώς σε άκουγα να ραπίζεις με τις λέξεις σου τον Λαζαρίδη, τον Μουρούτη, τον Μπούρα, τον Σταμάτη, τον Μπαλτάκο. Ξεχείλιζες από αντικειμενικότητα κάθε φορά που η Όλγα σε έβγαζε στο παράθυρο. Αυτό ακριβώς ήταν και το δικό μου όραμα για το Mega μου. Δεν με ενδιέφερε να κερδίσω εγώ αλλά η αντικειμενική δημοσιογραφία. Κι εσύ Μαρία υπήρξες ο ορισμός της αντικειμενικότητας.
Ακόμη και τώρα, πριν κάνεις την μεγαλη στροφή στην καριέρα σου και ακολουθήσεις την πολιτική, επιλέγεις να παραιτηθείς από το κανάλι μου για να μπεις στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, αποτίοντας τιμή στην δημοσιογραφία.
Καθότι δεν μπορείς να δουλεύεις στο πολυφωνικό Mega μου και παράλληλα να είσαι υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ. Αυτή σου η πρωτοβουλία είναι πραγματικά συγκινητική. Τιμάς την δημοσιογραφία με την απόφασή σου…Μόνο που ελπίζω να μην έχεις την τύχη του Αντώνη Λιάρου. Όπως αντιλαμβάνεσαι Μαρία, αν αποτύχεις να εκλεγείς θα είναι δύσκολο να επιστρέψεις στο Mega. Εσύ άλλωστε δεν είσαι η Τάνια Ιακωβίδου και γω δεν είμαι ο Βρυώνης. Εδώ το μαγαζί υπηρετεί την αντικειμενική δημοσιογραφία κι όπως λέει και ο φίλος μου ο Βαρδής «το καρπούζι να κόβεται στη μέση»…Σου εύχομαι καλή τύχη κορίτσι μου. Να γίνεις κάποτε και πρωθυπουργός με υπουργό Τύπου τον Σφαέλο. Η χώρα μας έχει ανάγκη την ανιδιοτελή προσφορά σου κι εκείνη της Τάνιας Ιακωβίδου και του Παντελή Καψή. Καλή τύχη. Είσαστε όλοι σας παιδιά μου…»


Στο βάθος του σαλονιού το ζεστό χειροκρότημα του Χρήστου Παναγιωτόπουλου έβαζε τον επίλογο σε μια θρυλική καριέρα πολιτικής συντάκτριας.
Η Μαρία Σπυράκη θα είναι για λίγες μέρες ακόμη στο κανάλι και στην συνέχεια απερίσπαστη θα δώσει τον πολιτικό της αγώνα σε ένα κόμμα που κυριαρχούν πολιτικοί τιτάνες όπως ο Ταμήλος, ο Τζαβάρας, ο Τζαμτζής, η Άννα Μισέλ, η Μπέσυ Αργυράκη, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, ο Τραγάκης, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Mπούρας κα Κρούγκμαν, κι ένα άγαλμα που μ΄ είδε με λυπήθηκε και τον πόνο μου ν΄ακούσει δεν αρνήθηκε…

ΠΗΓΗ: arouraios.gr/
 
 

 ΟΜΙΛΙΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ" ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Κ.Α.Π.Α


 


Ο ηλεκτρονικός μηχανικος και ερευνητής συγγραφέας Ιωάννης Λάζαρης ομιλεί για το περιεχόμενο της έρευνας του που αποτυπώθηκε σε αυτό το βιβλίο, σε εκδήλωση της ομάδας Κ.Α.Π.Α (Κέντρο Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου) στο Καρλόβασι της Σάμου στις 20 Μαρτίου του 2004.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΤΕΊΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...

 

 ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ
 
 


Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, που έχουν διαβάσει, μελετήσει ή ερευνήσει τα ομηρικά έπη και την υπόλοιπη Μυθολογία, κάνουν ένα λάθος. Θεωρούν τις τεχνολογικές αναφορές τής μυθολογικής εποχής ως φανταστικές ιστορίες και παραμύθια.

Οι πληροφορίες όμως, που περιέχονται στα αρχαία κείμενα, εξεταζόμενες κάτω από το πρίσμα τής σύγχρονης τεχνολογίας, φαίνονται ακριβείς και σημαντικές. Πέρα από τις μυθολογικές αναφορές όμως, υπάρχουν πλείστα αρχαιολογικά ευρήματα παγκοσμίως, τα οποία δεν έχουν τύχει ακόμη τής κατάλληλης προσοχής, ώστε να εξετασθούν επιστημονικά και να αναλυθούν τεχνικά, με αποτέλεσμα να αγνοούνται, να παραβλέπονται συστηματικά.
 
 
Το βιβλίο αυτό, που συμπληρώθηκε ύστερα από σχετικές μελέτες δεκαπέντε σχεδόν ετών, πρωτοκυκλοφόρησε το 2003. Δεν έχει καμμία σχέση με διάφορες ουφολογικές, ελληνοχριστιανικές κ.λπ. εκδόσεις, που επιχειρώντας να το μιμηθούν, το διαστρέβλωσαν ασυνείδητα ή ενσυνείδητα και προωθούνται κατά κόρον τα τελευταία χρόνια κυρίως από ελληναράδες τηλεπωλητές.
 
253 έγχρωμες σελίδες, λόγω όγκου σε τρία μέρη (αρχεία μορφής pdf).
 
Kατεβάστε ολόκληρο το βιβλίο:
Α΄ μέρος: Σελίδες 1-85,     18,05 ΜΒ.
Β΄ μέρος: Σελίδες 86-169,  19,12 ΜΒ.
Γ΄ μέρος: Σελίδες 170-253, 18,74 ΜΒ.


 

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ .

 
ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

Οι όροι «Βυζάντιο» και «βυζαντινή αυτοκρατορία» επινοήθηκαν τον ιη΄  αιώνα, προκειμένου να εμπεδώσουν τον δήθεν ελληνικό χαρακτήρα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Στα ιστορικά κείμενα του μεσαίωνα, η συγκεκριμένη αυτοκρατορία ποτέ δεν χαρακτηρίστηκε βυζαντινή ή ελληνική. Το Βυζάντιο ουδέποτε υπήρξε ελληνικό, ούτε καν φιλελληνικό. Ουδέποτε εξελληνίστηκε, όπως λανθασμένα διδάσκεται, τουναντίον όλες οι συνιστώσες του ελληνικού πολιτισμού (Φιλοσοφία, Θέατρο, Αθλητισμός, Τέχνες, Επιστήμες κ.τ.λ.), αλλά και το ίδιο το όνομα έλλην είχαν κηρυχθεί από την πολιτικοθρησκευτική του εξουσία υπό άγριο διωγμό. Οι δε βυζαντινοί αυτοκράτορες ουδεμία σχέση με την Ελλάδα είχαν, καθʼ ότι στα 1100 χρόνια βυζαντινής ιστορίας κανείς τους δεν είχε καν ελληνική καταγωγή. Ούτε ένας δεν καταγόταν από περιοχές με συμπαγή ελληνικό πληθυσμό, πολλοί δε εξ αυτών αγνοούσαν την ελληνική γλώσσα.
 




Ο Ανδρόνικος Β΄ Παλαιολόγος, ένας από τους τελευταίους αυτοκράτορες –με σαφώς μή ελληνική αμφίεση– ο οποίος αποκαλείται «αυτοκράτωρ των Ρωμαίων».

Παραθέτουμε παρακάτω τον πίνακα των αυτοκρατόρων τής ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας με την εθνική καταγωγή ενός εκάστου.









Το Βυζάντιο ήταν αποικία των μεγαρέων από τον η΄ αι. π.Χ., με βασιλιά τον Βύζαντα. Το 330 μ.Χ. ο ρωμαίος αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Α΄, ίδρυσε την νέα πρωτεύουσα τής αυτοκρατορίας του και την ονόμασε Nova Roma (Νέα Ρώμη), επίσημη ονομασία, που διατηρείται μέχρι σήμερα στον τίτλο τού οικουμενικού πατριάρχη. Σε χειρόγραφα μοναστηριών αποκαλείται συχνά «Νέα Σιών». Η ονομασία ρωμαίοι διατηρήθηκε επί έντεκα ολόκληρους αιώνες από την ίδρυση μέχρι και την κατάλυση του κράτους από τους οθωμανούς, το 1453. Οι σημερινοί ορθόδοξοι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης καλούνται «ρουμ», εξ ου και η ονομασία «ρωμιός».
     
 
Η εισαγωγή των όρων «βυζαντινή αυτοκρατορία» και «βυζάντιο» στις αρχές του ιη΄  αιώνα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες παραχαράξεις τής Ιστορίας. Ο όρος «βυζαντινός» ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε από αυτούς που χαρακτηρίζει (δηλαδή τους ίδιους τους βυζαντινούς κατοίκους του πολυεθνικού ρωμαϊκού κράτους). Στην περίοδο τού ΄21 ,το επίθετο «βυζαντινός» εσήμαινε «σουλτανικός» (π.χ. «εξήλθε των Δαρδανελλίων ο βυζαντινός στόλος»: από το Ημερολόγιο της ναυαρχίδας του Μιαούλη «Θεμιστοκλής»).




Aπό αριστερά: Κωνσταντίνος Θ΄ Μονομάχος (ια΄αι.). Αλέξιος Κομνηνός (ιβ΄ αι.). Θεόδωρος Β΄ Λάσκαρις (ιγ΄ αι.). Όλοι τους φέρουν μή ελληνικές ενδυμασίες κι αποκαλούνται βασιλείς των ρωμαίων.
 
Οι παρατιθέμενες στο άρθρο φωτογραφίες από ψηφιδωτά, νομίσματα, έγγραφα κ.α. ελήφθησαν δειγματοληπτικά από την «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» («Εκδοτική Αθηνών»). Απεικονίζουν διάφορους αυτοκράτορες με τους τίτλους τους, στους οποίους πουθενά δεν υπάρχουν οι λέξεις «Ελλάς» ή «έλλην»· ακόμα και σʼ αυτούς της τελευταίας δυναστείας, των Παλαιολόγων, δεσπόζουν οι τίτλοι: «αυτοκράτωρ των ρωμαίων» και «βασιλεύς των ρωμαίων».

 
 
  Eπάνω: Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγος (ιδ΄-ιε΄ αι.).
        Στο μετάλλιο (Hôtel des Medailles, Παρίσι) εικονίζεται ο προτελευταίος Βυζαντινός αυτοκράτορας, Ιωάννης Η΄ Παλαιολόγος, αδελφός του τελευταίου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου, με δυτική ενδυμασία και κάλυμμα κεφαλής, τιτλοφορείται δε: «Βασιλεύς και Αυτοκράτωρ των Ρωμαίων.»
        Κάτω: Η ιδιόχειρη υπογραφή του τελευταίου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως: «Κωνσταντίνος ο εν Χριστώ τω Θεώ πιστός βασιλεύς και αυτοκράτωρ Ρωμαίων ο Παλαιολόγος».
 
Η αυτοκράτειρα Ειρήνη, η οποία φέρεται ως γεννηθείσα στην Αθήνα, ήταν πιθανότατα εβραϊκής καταγωγής. (Διαβάστε στην "Ελεύθερη Έρευνα": Ειρήνη η Αθηναία ή Ειρήνη η Εβραία;) Αφού δηλητηρίασε τον άνδρα της, Λέοντα Δ΄, ακρωτηρίασε και δολοφόνησε με φρικτούς τρόπους διάφορους στρατιωτικούς, καθώς και του έξι γυιούς του Κωνσταντίνου Ε΄ και τύφλωσε το μονογενή γυιό της και συμβασιλέα Κωνσταντίνο ΣΤ΄. Δύο αδέλφια από άλλη μητέρα του Κωνσταντίνου τα εξόρισε σε ένα μοναστήρι του Υμηττού· κι επειδή οι κρατούμενοι είχαν τον τίτλο του Καίσαρα, από τότε το μοναστήρι πήρε το όνομα Καισαριανή.

Η πραγματική καταγωγή αρκετών αυτοκρατόρων έχει εσκεμμένα αποκρυβεί, γεγονός, που δημιουργεί εύλογες υπόνοιες, όπως π.χ. του Θεοδοσίου, ο οποίος φέρεται ως ίβηρας με διαφορετικό αρχικά –άγνωστο– όνομα κι επίσης άγνωστη καταγωγή. Οι ρωμιορθόδοξοι υποστηρίζουν διάφορες αστείες αρκετές φορές θέσεις, όπως ο Φ. Κουκουλές στην «Επετηρίδα της Εταιρείας των Βυζαντινών Σπουδών», τομ. Ε΄, ο οποίος διατύπωσε τη γνώμη, πως το όνομα Λάσκαρις (lascar=πολεμιστής στα Περσικά) προέρχεται από το δάσκαλης, άρα ο πρώτος Λάσκαρις ήταν δάσκαλος!

Για άλλους αυτοκράτορες υπάρχουν αντικρουόμενα στοιχεία, όπως π.χ. για τη δυναστεία των Ισαύρων, η οποία φέρεται να έχει μάλλον συριακή κι όχι ισαυρική καταγωγή. Σε καμμία όμως περίπτωση στη χιλιόχρονη βυζαντινή Ιστορία δεν παρουσιάστηκε κάποιος αυτοκράτορας, όχι κατʼ ανάγκην έλληνας, αλλά έστω φορέας τού αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, πλήν του Ιουλιανού από την Ιλλυρία. (Πρόκειται για τον μόνο μή μισέλληνα αυτοκράτορα, ο οποίος -για το λόγο αυτό- δολοφονήθηκε κι ονομάστηκε από την Εκκλησία Παραβάτης.



Ο συνήθης τίτλος, που έφεραν όλοι οι βυζαντινοί αυτοκράτορες, ήταν: «Βασιλεύς και απόλυτος μονάρχης των Ρωμαίων». Η βυζαντινή αυτοκρατορία, η οποία υπήρξε ένα πολυεθνικό συνονθύλευμα δεκάδων λαών, δεν απέκτησε ποτέ ελληνικό εθνικό χαρακτήρα, το αντίθετο μάλιστα. Η λέξη έλληνας ταυτιζόταν με τον ειδωλολάτρη και θεωρούνταν ύβρις. «Επειδή τινες εύρηνται εκ των ανοσίων και μυσαρών ελλήνων κατεχόμενοι πλάνη...» (Κωδ. Ιουστ. Α  11,10.)
 
 
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ

 
 
 
 

 ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ ...

 
 
 
 
"Νεκροζώντανοι, που με τριγυρίζετε και με φυλακίζετε σε μιά υποχθόνια μοναξιά, μέσα στην σιωπή και στην παγωνιά του τάφου, και που με καταδικάζετε να ζήσω μια ζωή, που καλύτερα θάταν να την ωνόμαζα θάνατο, θα με ξαναδήτε μιά μέρα! Νεκρός θα πάρω την εκδίκησή μου * γιατί μπορούμε και ξαναγυρίζουμε εμείς, οι νεκροί, οι οψίγονοι. Αυτό είναι ένα από τα μυστικά μας. Θα ξαναγυρίσω ζωντανός, και πόσο ζωντανός!"
 

 ΑΠΟΛΥΣΑΝΕ ΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ   (... ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙ Ο ΔΙΑΣ )

 
 


"25η Μαρτίου!
Βγάλτε τις σημαίες στους δρόμους!
Για να τιμήσουμε τους ήρωες
που αγωνίστηκαν γι αυτή την άθλια πατρίδα...
Είπα την πατρίδα μου άθλια...
γιατί ήρθαν υπουργοί και πρωθυπουργοί
και φάγαν όλα τα λεφτά
και κάνα μια κοιλιά ΝΑΑΑΑΑ!!!

... απολύσαν τη μαμά απ τη δουλειά...
.... για δική τους χαρά..."

Λόγια της 11χρονης Όλγας που πέρασε μαζί με τη μαμά της τον εφιάλτη της διαθεσιμότητας απ την 9η Ιουλίου 2013 μέχρι.... μέχρι πότε άραγε;;;;
πότε αυτά τα παιδιά θα πάρουν πίσω τη ζωή τους και τους γονείς τους;;;;
πότε θα ανακτήσουν έστω και στο ελάχιστο την εμπιστοσύνη σ αυτή τη χώρα;;;; πότε θα πάψουν να τη βλέπουν σαν δήμιο;;;;

πότε;;;;

 

 ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ....

 
 


Μια καλλιτεχνική προσφορά στους φίλους της τέχνης !

  Η ΑΝΕΚ (ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ) ΝΑΥΛΩΣΕ ΤΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΗ ΓΚΑΝΑ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ...

 

aanek_el_venizelos_aktoploia_

Κινήσεις στην σκακιέρα της ακτοπλοΐας κάνει η ΑΝΕΚ, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά της, σε δύσκολες εποχές για τον κλάδο με τις εταιρείες να έχουν συσσωρεύσει την περίοδο 2009-2013 συνολικές ζημιές που άγγιξαν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η χανιώτικη εταιρεία ναύλωσε για δύο χρόνια το ε/γ-ο/γ «Ελευθέριος Βενιζέλος» που είναι το μεγαλύτερο επιβατηγό πλοίο της Μεσογείου.
Θα εκτελεί δρομολόγιο από τη Γκάνα στη Βραζιλία.

ΠΗΓΗ:  newmoney.gr

 ΕΦΥΓΕ  ΤΟ  "ΣΦΑΚΙΑ 1 " ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ , ΠΡΙΝ ΣΑΠΙΣΕΙ ...


sfakia_i_aktoploia_

Στις 26/32014 και ώρα 17:30 βίραρε για τελευταία φορά την άγκυρά του και έλυσε κάβους του ΣΦΑΚΙΑ Ι από το λιμάνι της Σούδας. Το πλοίο, που από το πρωί είχε μεθορμίσει στο νέο γαμα του λιμανιού, αναχώρησε μιας και πουλήθηκε σε εταιρεία που εκτελεί δρομολόγια από Ηγουμενίτσα για Κέρκυρα.
Το ΣΦΑΚΙΑ Ι είχε έρθει στην Ελλάδα το 2010 για λογαριασμό της ΑΝΕΝΔΥΚ αλλά ποτέ δεν ολοκλήρωσε την μετασκευή του και δεν δρομολογήθηκε ποτέ. Σήμερα, ένας ακόμα μόνιμος κάτοικος της Σούδας έφυγε για να αναλάβει δράση με το όνομα ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΞΠΡΕΣ για λογαριασμό της ΙΟΝΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Ν.Ε. από την Ηγουμενίτσα για την Κέρκυρα και τους Παξούς από την επόμενη δρομολογιακή περίοδο.

ΠΗΓΗ: soudaport.pblogs.gr

 

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΝΕΟΣ ΠΟΜΠΟΣ WiFi  ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ , ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ...

 


22 ΔΗΜΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΠΟ WiFi ..
  22 δήμοι, ανάμεσά τους Χαλάνδρι, Πετρούπολη, Κρωπίας, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Πολυγύρου,  δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου να υποδείξουν σημεία για την εγκατάσταση wifi hotspots.

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ

Αγίου ΕυστρατίουΚερατσινίου - ΔραπετσώναςΞάνθηςΣιντικης
ΑθηναίωνΚρωπίαςΞηρομερουΣύμου
ΒισαλτιαςΛειψώνΠετρουπόλεωςΧαλανδίου
ΓαύδουΜεγίστηςΠολυγύρουΧάλκης
ΖαχάρωςΜουζακίουΣαλαμίνοςΩραιοκάστρου
ΙασμουΝέας ΖίχνηςΣερίφου 




 

  ΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΜΗ ΒΑΛΕΙ ΠΟΜΠΟ WiFi , ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ

 
 

 Η ΔΑΦΝΗ ΣΗΜΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ....

ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ 7% ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΤΙΑΧΤΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΣΤΟ  "ΠΟΤΑΜΙ"
 
 


 ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΦΕΥΓΕΙ , ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΡΧΕΤΑΙ , ΧΑΧΑ...

 ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΟΥΣ ... MARK FELIX

 
 



 

 ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ;;

 


Κύριοι Βουλευτές,
Συμπλήρωση των κατωτέρω στοιχείων:
- Και το χρέος που ήταν στις αγορές όχι ενυπόθηκο και με Ελληνικό δίκαιο, τώρα στα κράτη (Γερμανία κυρίως) ενυπόθηκο.

- Με τον Εθνικό και ιδιωτικό πλούτο υπό εκποίηση με αγγλικό δίκαιο.
- Και με τον εγγυητή της Εθνικής Κυριαρχίας και των ελευθεριών των
Ελλήνων κ. Παπούλια, να έχει παραβεί τον όρκο του και να έχει δεχθεί να απεμπολήσει την Εθνική τους κυριαρχία .
- Με διάλυση της οικονομίας με την εσωτερική υποτίμηση, με 4.000.000 πραγματικούς ανέργους, με ληστεία των συντάξεων, με ληστρική φορολόγηση, με την υπόδουλη χώρα να κυβερνάται από την τρόικα και τους υπουργούς μετά από εντολή του Σαμαρά (μόνον αυτό κάνει ο εικονικός πρωθυπουργός) στα τέσσερα μπροστά της.
- Και με τον Σαμαρά που χωρίς εξουσιοδότηση του Ελληνικού λαού να ξεπουλά τα πάντα και τα σπίτια των Ελλήνων.
- Υπό τις ιαχές ενθουσιασμού του υποψήφιου δημάρχου ΤΟΥ για την Αθήνα του Άρη της «εκπαίδευσης» μουλμανοπαίδων με τις δύο Χανούμισσες.κτλ.
- Και με τον Σαμαρά να μας τάζει WiFi , δηλαδή ένα είδος «καθρεφτάκια» για παλιούς ιθαγενείς Αφρικανούς.

- Και βέβαια το πρωτογενές του το τρομερό.
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

 
ΠΗΓΗ: olympia.gr/‎ 
 
 

 ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΚΩΣΕ 1 ΤΟΝΟ !!

 
 



Brian Shaw...

 ΘΕΟΠΕΤΡΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ , ΠΡΙΝ 135.000 ΧΡΟΝΙΑ , ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΙΧΝΗ ....

 
 
 
 
 
 Οι πρώτοι ανθρωποί στην Θεσσαλία έζησαν εκεί πριν απο 135.000 χρόνια.Τη μοναδική αυτή ανακάλυψη έφερε στο φως η σκαπάνη των αρχαιολόγων στη Θεόπετρα Καλαμπάκας. Μετά απο πολύ δουλειά και χρόνια έρευνας η σκαπάνη της αρχαιολόγου κ. Αικατερίνης Κυπαρίσση-Αποστολίκα και της ομάδας της,έφθασε σε μια απο τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στην σύγχρονή Ελλάδα.
Οι έρευνες που διήρκεσαν πολλά χρόνια έφεραν στο φως αποτυπώματα ανθρώπων της Κρητιδικής περιόδου που χρονολογούνται 135.000 χρόνια απο σήμερα.Το σπήλαιο είναι το μοναδικό στην Ελλάδα με ευρήματα από την παλαιολιθική εποχή μέχρι το τέλος της νεολιθικής,καί δείχνει την μετάβαση απο τον παλαιολιθικό στο νεολιθικό τρόπο ζωής στην Ελλάδα.
Κατά τις ανασκαφές ανακαλύφθηκαν λίθινα εργαλεία, κεραμεικά και οστέινα αντικείμενα.Οι ανασκαφές άρχισαν το 1987 στο σπήλαιο στη θεόπετρα της Καλαμπάκας,το οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή χρησιμοποιούνταν για περιστασιακό σταυλισμό ζώων,από τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα απο 10 χρόνια υπομονής και έρευνας για να φθάσει η σκαπάνη της κ. Κυπαρίση να ανακαλύψει τα ηλικίας 135.000 χρόνων ανθρώπινα αποτυπώματα.
Η ανακάλυψη αυτή έρχεται να συμπληρώση τις μέχρι τώρα έρευνες των αρχαιολόγων που αποδεικνύουν ότι στη Θεσσαλία αναπτύχθηκε ένας από τους αρχαιότερους πολιτισμούς της Ευρώπης και της ανθρωπότητας.
Κατά τους ιστορικούς Ηρόδοτο, Απολλόδωρο και Στράβωνα πριν από μερικές χιλιετίες τα όρη Όλυμπος και Όσσα αποτελούσαν μία ενιαία οροσειρά.Τα νερά των βροχών και των πηγών δεν έβρισκαν διέξοδοστη θάλλασα. Η συνεχείς ανύψωση της στάθμης των υδάτων μετέβαλε το θεσσαλικό λεκανοπέδιο που περικλείεται απο τα όρη Όλυμπος-Όσσα-Πήλιο-Όθρυς-Πίνδος-Χασιά,σε μία απέραντη λίμνη.
Για το θέμα δείτε ακόμη εδώ και εδώ - (Αυτοί οι αόρατοι Ινδοευρωπαίοι που ουδέποτε και πουθενά δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο που να αποδυκνείη την υπαρξή τους,όταν ήρθαν στην Ελλάδα πριν μερικές χιλλιάδες χρόνια και βρήκαν μια έρημη και ακατοίκητη χώρα,αυτους εκεί στην Καλαμπάκα δεν τους συνάντησαν;Μήπως αυτούς εκεί στα Πετράλωνα; Έστω αυτούς στο Δισπηλιό;Μα κανέναν;Και αυτοί πάλι 135.000 χρόνια δεν εξελίχθηκαν; Δεν ανέπτυξαν πολιτισμό; Δεν εξαπλώθηκαν; Εξαφανίστηκάν,αυτοκτόνησαν ..η περίμεναν τους "Ινδοευρωπαίους'' να τους εκπολιτίσουν;

(ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

 Η ΧΙΛΗ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ!

 
 
 
metro-660_2
 
Εναν πρωτότυπο φόρο τιμής αποτίει η Χιλή στην Αρχαία Ελλάδα, καθώς, από τις 7 Μαρτίου ο σταθμός με το όνομα Grecia (Ελλάδα) στην πρωτεύουσα Σαντιάγο κοσμείται από μια έκθεση αντιγράφων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού… Στον σταθμό, από τον οποίο υπολογίζεται ότι περνούν καθημερινά 22.000 επιβάτες, παρουσιάζονται 23 προσκετικά επεξεργασμένα αντίγραφ από γύψο, χαλκό και ασήμι, τα οποία απεικονίζουν εμβληματικά για τον δυτικό πολιτισμό θέματα.

metro4

Ανάμεσά τους η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και οι τέχνες, ενώ από τα εκθέματα ξεχωρίζουν ένα αντίγραφο κεφαλής του Ομήρου, πορτραίτοα αθλητών, ένα αγαλματίδιο πυγμάχου και θεατρικές μάσκες. Το στήσιμο της έκθεσης αυτής, που αποτελεί μια από τις πρώτες προσπάθειες λειτουργίας ενός «αρχαίου μουσείου» στη Χιλή, θυμίζει έντονα την αντίστοιχη έκθεση που συναντούν οι επιβάτες στη στάση «Ακρόπολη» του αθηναϊκού μετρό.

metro3

 Η δωρεά έγινε από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού με πρωτοβουλία της πρεσβείας Χιλής στην Ελλάδα, της ελληνικής Πρεσβείας στη Χιλή και με τη στήριξη της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Σχέσεων του χιλιανού Υπουργείου Εξωτερικών και του Ιδρύματος Γαβριήλ και Μαρία Μουστάκης.     

metro2_0

metro1_0



 ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΞΑΝΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ. ΑΥΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΜΑΣ ΕΚΤΙΜΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.
ΕΞΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΟΒΟΤΟΜΗΣΕΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ...
 
ΠΗΓΗ: AROURAIOS.GR
 
 

 ΟΙ 3 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ...

 

Η καρδιοπάθεια είναι μία από τις βασικότερες αιτίες πρόωρου θανάτου στον κόσμο, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να προληφθεί.
 
Δείτε τι πρέπει να τρώτε για να κρατήσετε την καρδιά σας σε φόρμα!
 
 


 
1. Ξηροί καρποί
 
Είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και παρέχουν θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την υγεία της καρδιάς. Τα ακόρεστα λιπαρά που περιέχουν μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη (LDL) και ανεβάζουν την «καλή» χοληστερόλη (HDL). Οι ξηροί καρποί περιέχουν επίσης αργινίνη, ένα αμινοξύ που βοηθά στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων κι έτσι διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος. Μελέτες δείχνουν ότι οι λάτρεις των ξηρών καρπών έχουν κατά 25% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιαγγειακές επιπλοκές σε σύγκριση με τα άτομα που δεν καταναλώνουν ξηρούς καρπούς. Μπορείτε να απολαύσετε τους ξηρούς καρπούς είτε ως σνακ είτε ως συνοδευτικό στις σαλάτες, τα δημητριακά και το γιαούρτι.
 
 


2. Όσπρια
 
Πρόσφατη μελέτη υπέδειξε ότι όσοι καταναλώνουν όσπρια σε καθημερινή βάση αντιμετωπίζουν κατά 22% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρδιοπάθεια. Τα όσπρια είναι πλούσια σε διαλυτές ίνες, οι οποίες μειώνουν την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα. Παράλληλα, είναι εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών όπως το φυλλικό οξύ που βοηθούν στη μείωση της ομοκυστεΐνης. Η ομοκυστεΐνη αποτελεί βιολογική ένδειξη για την καρδιοπάθεια. Τα όσπρια περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών κι έτσι μπορούν να υποκαταστήσουν σε αρκετές περιπτώσεις το κρέας, το οποίο περιέχει βλαβερά κορεσμένα λιπαρά.
 
 
 
 
3. Μαύρη σοκολάτα
 
Δε χρειαζόμαστε καμία αφορμή για να καταναλώσουμε σοκολάτα, αξίζει όμως να ξέρουμε ποια είναι η διατροφική της αξία. Το κακάο περιέχει φλαβονοειδή και πολυφαινόλες, δύο συστατικά που διευκολύνουν την κυκλοφορία του αίματος και καταπολεμούν τη φλεγμονή αντίστοιχα. Παράλληλα, η μαύρη σοκολάτα είναι καλή πηγή μαγνησίου, ένα απαραίτητο μεταλλικό στοιχείο για την ομαλή λειτουργία της καρδιάς. Η πιο υγιεινή σοκολάτα είναι αυτή που περιέχει τουλάχιστον 70% κακάο.

 ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 1%  ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ....

 
 

Απίστευτο, αλλά δυστυχώς πέρα για πέρα αληθινό...

Οι εφοπλιστές μας αρνούνται να πληρώσουν τον φόρο αλληλεγγύης, που είναι για αυτούς ψίχουλα, τη στιγμή που τον πληρώνουν όλοι οι Έλληνες, από τον μεγαλοεπιχειρηματία, τον μισθωτό, τον συνταξιούχο μέχρι τον άνεργο και τον απολυμένο.

Είτε μένει στην Εκάλη και στο Κολωνάκι είτε στο Πέραμα και στη Δραπετσώνα... Ψίχουλα κυριολεκτικά είναι για τους εφοπλιστές, από 1% μέχρι 4%! Να δώσουν κάτι κι αυτοί μήπως γλιτώσει το καράβι, που τους έχει δώσει πλήρεις φορολογικές απαλλαγές και ένα σωρό προνόμια. Δεν φορολογούνται, απαλλάσσονται από τα πάντα. Και όλα αυτά τα χρόνια της θύελλας, η οποία δεν έχει αφήσει νοικοκυριό που να μην το έχει ρημάξει, οι εφοπλιστές αρνούνται να βοηθήσουν, να δώσουν κάποια λιγοστά χρήματα, που για αυτούς είναι πενταροδεκάρες, μια βόλτα με τη θαλαμηγό τους στη Μύκονο ή άντε μέχρι την Κέρκυρα.

Και πού δεν έχουν θέσει το... πρόβλημά τους. Πού δεν έχουν πάει… Δεν κάνουν άλλη δουλειά από να είναι σχεδόν κάθε μέρα στο υπουργείο Οικονομικών για συσκέψεις.

Ζήτησαν να τεθεί ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους σχετικά με το ότι, από τη στιγμή που απαλλάσσονται από τη φορολογία, δεν υποχρεούνται να πληρώνουν τον φόρο αλληλεγγύης. Πράγματι τέθηκε το ερώτημα, αλλά η απάντηση, δυστυχώς, για τους... δύστυχους ήταν αρνητική, ότι πρέπει να πληρώνουν. Δεν το έβαλαν κάτω, όμως. Έγιναν κρούσεις στην πολιτική ηγεσία για να τους απαλλάξει... σιωπηλά. Μέχρι στιγμής δεν τους έχει γίνει το χατίρι...

Τώρα ζητούν να βγάλει το υπουργείο Οικονομικών μια εγκύκλιο η οποία να λέει ότι οι εφοπλιστές δεν υποχρεούνται στην καταβολή του φόρου αλληλεγγύης, αλλά δεν προσφέρεται κανένας υπηρεσιακός παράγοντας για μια τάξη που δεν πεινάει, αντίθετα έχει πλούσια τα ελέη...

Αυτή είναι μέχρι σήμερα η κατάσταση... Και, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν φαίνεται να υπάρχουν ευήκοα ώτα στη ζητιανιά της Ένωσης Εφοπλιστών, η οποία όμως δεν φαίνεται ότι θα σταματήσει να κτυπάει πόρτες...

ΠΗΓΗ: www.paron.gr/


Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ , ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ...

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

 ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ (WiFi) ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΜΑΣ...ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ...

 

samaras wi fi

Δωρεάν πρόσβαση στο Ίντερνετ από δημόσια σημεία θα μπορούν να έχουν οι πολίτες από τον Νοέμβριο του 2014, υλοποιώντας έτσι την εξαγγελία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (Νοέμβριος 2013) για ενεργοποίηση της υπηρεσίας σε όλη την Ελλάδα σε έναν χρόνο.
Σύμφωνα με σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Μεταφορών και Δικτύων Μιχ. Χρυσοχοΐδη και του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών Μενέλαου Δασκαλάκη, η πρώτη φάση του έργου, το οποίο τίθεται από αύριο σε διαβούλευση, αφορά δωρεάν ασύρματη πρόσβαση σε 4.000 κλειστούς και ανοικτούς δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα.
Η δεύτερη θα επεκταθεί σε χώρους μεγάλης έκτασης, ειδικού ενδιαφέροντος και ειδικών τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων δικτύου και εξοπλισμού και η τρίτη φάση αφορά πανεπιστήμια, νοσοκομεία και μέσα μαζικής μεταφοράς.
Η πλήρης λειτουργία του δικτύου αναμένεται τέλος του 2014.
Για την πρώτη φάση του έργου, η επιλογή των σημείων (wi-fi hotspots) αφορά χώρους από 302 δήμους της χώρας (σε σύνολο 325) που υπέδειξαν οι ίδιοι, 100 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και 200 χώρους λιμένων και μαρινών.
Στους δήμους αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται ο δήμος Αθηναίων, καθώς και άλλοι μεγάλοι δήμοι όπως Χαλάνδρι, Πετρούπολη, Κορωπί, Κερατσίνι- Δραπετσώνα και Πολύγυρος.


Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη, οι δήμοι δεν ήταν υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν στην πρόκληση του υπουργείου, καθώς μπορεί οι ίδιοι να έχουν φροντίσει για την ανάπτυξη αντίστοιχων δικτύων μέσων άλλων προγραμμάτων.
«Το ότι δεν δήλωσαν, δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως σε ό,τι αφορά τον Δήμο Αθηναίων, εξ όσων γνωρίζει, αυτός υλοποιεί δικό του πρόγραμμα για την παροχή ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο.
Για τα μέσα μεταφοράς, όπως ανέφερε ο κ. Δασκαλάκης, πριν το τέλος του εξαμήνου του 2014 θα γίνει εγκατάσταση και σε 1.200 έως 1.500 λεωφορεία και τρόλεϊ, μέσα δε στο επόμενο τετράμηνο, πρόσβαση στο wi-fi θα υπάρχει και στο σύνολο των σταθμών του μετρό.
Οι πολίτες, όπως είπε ο κ. Δασκαλάκης, θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα 30 λεπτών, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία. Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα οι οποίοι θα μπορούν:
  •  Να έχουν απλή πρόσβαση στο ίντερνετ, αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχεία κλπ, καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 εως 1,5Mbps.
  •  Να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης.
  •  Να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από το δήμο.
Αναφορικά με τον προϋπολογισμό του έργου, αυτός θα ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και οι πόροι θα προέλθουν από το ΕΣΠΑ.
Στο ποσό περιλαμβάνεται το κόστος προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού, του λογισμικού διαχείρισης, των υπηρεσιών εγγύησης και συντήρησης του δικτύου αλλά και το λειτουργικό κόστος έως το τέλος Οκτωβρίου του 2015.
Το έργο θα ανατεθεί σε αναδόχους, μέσω ανοιχτού διεθνή διαγωνισμού, μετά δε την ολοκλήρωσή του, το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου αναλαμβάνεται από το Δημόσιο.

ΠΗΓΗ: www.zarpa.gr/

ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΤΙΘΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝΕ;;
ΠΡΕΠΕΙ ΟΣΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΠΟΜΠΟΥΣ WiFi , ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΘΟΝΟ ΚΑΛΩΔΙΑΚΟ INTERNET , EINAI ΥΠΕΡ-ΑΡΚΕΤΟ !!

Το Συμβούλιο τής Ευρώπης3 έχει προτείνει τη μείωση χρήσης κινητών από εφήβους και παιδιά, όπως και την απομάκρυνση από χώρους σχολείων των ασύρματων τηλεφώνων και των βάσεων εκπομπής Wi-Fi και ότι η Γαλλία καθιέρωσε την αρχή τής προφύλαξης για τη χρήση Wi-Fi σε σχολεία,4 ενώ αντιθέτως ο σημερινός πρωθυπουργός μας Αντώνης Σαμαράς θέλει να «ραντίσει» με Wi-Fi όλη την Ελλάδα...

 ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΚΟΡΠΑΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

 

 ΑΓΙΟ ΦΩΣ , ΑΠΑΤΗ .... ΤΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ 2 ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...

 
 


 
- Ο Διδάσκαλος του Γένους και πρωτεργάτης της απελευθέρωσης της Ελλάδος από τον Οθωμανικό ζυγό, Αδαμάντιος Κοραής  (1748-1833) κατήγγειλε το Άγιο Φως' ως απάτη και προέτρεψε την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία να διακόψει αυτές τις τελετές υποστηρίζοντας ότι " η αληθής θρησκεία όχι μόνο δεν διασφαλίζεται με την απάτην αλλά και τρέχει μέγαν κίνδυνον να καταφρονηθεί παντάπασι και να συναριθμηθεί με τας ψευδείς θρησκείας όπότε μεταχειρίζεται αυτά εκείνα μέσα- (δηλαδή όταν χρησιμοποιεί απάτες)...", ονόμαζε το 'Αγιο Φως'  "ονειδος και αίσχος στρατηγούμενον από θρασύτατους θαυματοπλάστες" και δήλωνε κατηγορηματικά ότι "αληθής θρησκεία δεν έχει χρεία τοιούτων θαυμάτων"... Με βαθειά θλίψη ο Έλλην σοφός διαπιστώνει ότι , ενώ οι Έλληνες έχουν προς φωτισμόν μόνο το '΄Αγιο Φως' οι Ευρωπαίοι "ζουν μεταξύ αληθινων σοφών , περικυκλωμένοι από Ακαδημίες και Λύκεια από πάσης Τέχνης και Επιστήμης διδακτήρια. Έχουν ανοιχτές λαμπρές, δημόσιες βιβλιοθήκες και τα πιεστήρια των τυπογραφείων τους βουϊζουν καθημερινά και ασταμάτητα".
 
- Ο Έλληνας πατριάρχης Ιεροσολύμων Εφραίμ 'Β (τα έτη 1766-1771) καταγόμενος από την Αθήνα, αναγνωρίζει και καταγγέλλει ότι: < το ονομαζόμενο "Άγιο Φως" δημιουργείται με απάτες και μηχανουργίες > ,και επειδή αποκάλυψε την απάτη , τον καθαίρεσαν... -ΠΗΓΗ -{ υπ.Αριθ.89 Χειρόγραφο περί του Επιτάφιου Φωτός, από το βιβλίο "Μνημεία της Ιστορίας των Αθηναίων" Τόμος ΄Β ,σελίδα 234 , <Απάτη τα Περί Αγίου Φωτός> }.
 
 
 ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ  ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟΥ του Πατριάρχη Ιεροσολύμων ΕΦΡΑΙΜ ΄Β:

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΑΓΑΘΩΝΑΣ.....

 

" Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ , Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝΕ ΜΑΓΚΕΣ , ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΝΑΜΕ ΔΑΓΚΕΣ ..."

 
 
 


 

  ΠΕΣΤΑ ΜΗΤΣΙΚΩΣΤΑ!!

 
 



 

 Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ , ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΚΑΛΟΓΕΡΟ...

 
 
Ο Γιάννης Κολοκοτρώνης, ο μικρότερος αδελφός του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ο οποίος σκοτώθηκε από τους Τούρκους την 1ην Φεβρουαρίου 1806, ύστερα από προδοσία των καλόγερων του μοναστηριού της Παναγίας των Αιμυαλών।
Ο Γιάννης Κολοκοτρώνης, ο επονομαζόμενος Ζορμπάς, με πέντε παλληκάρια πήγαν να διανυκτερεύσουν στη μονή των Αιμυαλών, έξω από την Δημητσάνα। Οι καλόγεροι τους έκρυψαν μέσα στο ληνό, στο πατητήρι των σταφυλιών, αλλά ταυτόχρονα, εκτελώντας την πατριαρχική παραγγελία, τους πρόδωσαν τη νύχτα στους Τούρκους। Τα χαράματα κατέφθασε από την Τρίπολη ο Ισά πασάς με μεγάλη δύναμη και τους περικύκλωσε। Έριξε μέσα στον ληνό αναμμένα στουπιά ποτισμένα με θειάφι και κερί και τους ανάγκασε να βγουν, μέχρι που, πολεμώντας σώμα με σώμα, τους πετσόκοψε। Έκοψε τα κεφάλια τους, τα έμπηξε σε κοντάρια και τα περιέφερε στη Δημητσάνα, στο Ζυγοβίστι και τέλος στην Τρίπολη, όπου τα κρέμασε στον μεγάλο πλάτανο της πλατείας
 
.

 ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΒΙΝΤΕΟ  .... ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΤΟΠΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - Η ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ...  (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ) !

 
 



Μια παρέα Αστεριών, σε μια στιγμή του χρόνου ~60.000 φωτογραφίες από μαγικά νυχτερινά νυχτερινά τοπία της Κέρκυρας του Βασίλη Μεταλληνού συναντούν τις μουσικές εμπνεύσεις του Γιάννη Μηλιάδη, σε ένα ταξίδι απ'το Παλαιό Φρούριο και τις ομορφιές της Κέρκυρας εως την Πανσέληνο και τα Άστρα! Μια παρέα αστεριών, σε μια στιγμή του χρόνου ~60.000 φωτογραφίες από μαγικά νυχτερινά τοπία της Κέρκυρας του Βασίλη Μεταλληνού , συναντούν τις μουσικές εμπνεύσεις του Γιάννη Μηλιάδη, σε ένα ταξίδι από το Παλαιό Φρούριο και τις ομορφιές της Κέρκυρας έως την πανσέληνο και τα άστρα!
Εάν σε κάποια πλάνα βλέπετε την Σελήνη ή τον Ήλιο πιο μεγάλα, ενώ σε κάποια άλλα πλάνα πιο μικρά αυτό έχει να κάνει με την μεγέθυνση του τηλεσκοπίου ή του φακού. Στα πλάνα όπου η Σελήνη φαίνεται τεράστια , η απόσταση από το επίγειο στόχο είναι πολύ μεγάλη ~8+χλμ , ενώ οι φωτογραφίες είναι μέσα από το τηλεσκόπιο με εστιακή απόσταση 1000 mm. Όταν βλέπετε την Σελήνη να ανατέλλει πίσω από το Παλαιό Φρούριο , ενώ τα βουνά στο βάθος από πλάνο σε πλάνο αλλάζουν , είναι γιατί η Σελήνη κινείται πάνω στην εκλειπτική ±5°




Στα πλάνα με τα αστρικά ίχνη , μπορείτε να παρατηρήσετε την κίνηση που κάνουν τα αστέρια, όπου ουσιαστικά είναι η Γη αυτή που κινείται γύρω από τον εαυτό της με ταχύτητα 1.674,4 χλμ./ώρα. Για την ακρίβεια η περίοδος περιστροφής της γης γύρω από τον άξονα της είναι 23 ώρες, 56 λεπτά και 4,09 δευτερόλεπτα και ονομάζεται αστρική ημέρα. Έτσι παρατηρώντας από την Γη τα ουράνια σώματα, η κύρια φαινόμενη κίνησή τους είναι από τα ανατολικά προς τα δυτικά με μία ταχύτητα 15°/ώρα = 15'/λεπτό ή για παράδειγμα μία ηλιακή ή σεληνιακή διάμετρο ανά δύο λεπτά.

 ΑΓΑΘΩΝΑΣ : ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ , ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΈΛΛΗΝ 

 
ΠΕΣΤΑ ΑΓΑΘΩΝΑ,ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙ.
 
 



ΑΦΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟ-ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ...
ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ , ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ !

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

 ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑΣ;

 
 


ΤΟΥ ΙΦΙΚΡΑΤΗ ΑΜΥΡΑ
                                                                           
Εννοούν την ανάπτυξη των ξένων πολυεθνικών εις βάρος της Ελληνικής κτηνοτροφίας. Θα βαπτίσουν "φρέσκο" γάλα το εισαγόμενο προκειμένου να μειώσουν τις τιμές στο γάλα, λες και φταίει ο Έλλην κτηνοτρόφος για τις υψηλές τιμές στο γάλα. Οι υψηλοί φόροι, το ολιγοπώλιο της λιανικής των μεγάλων αλυσίδων, και το ολιγοπώλιο των βιομηχανιώνσυσκευασίας, δεν λαμβάνονται υπ' όψιν. 

Η κατοχική ληστοσυμμορία αδιαφορεί για την διατροφική αυτάρκεια καθιστώντας την Ελλάδα εξαρτωμένη και στο ζήτημα του γάλακτος από ξένες χώρες. 

Το χειρότερο έγκλημα είναι ότι δι' αυτής της ανθελληνικής πολιτικής ο Ελληνικός αγροτικός πληθυσμός που διέμενε στην επαρχία καταστρέφεται, με συνέπεια το ξεριζωμό του και κατ' επέκταση την αστυφιλία ή την μετανάστευση. Και οι δύο επιλογές υποβαθμίζουν την Εθνική μας Ασφάλεια. 

Η συγκράτηση του αγροτικού πληθυσμού στα σύνορα ή στην επαρχία αποτελεί πυλώνα Εθνικής Ασφαλείας. Αλλά για τους προδότες της ληστοσυμμορίας Σαμαρά προέχει η ανάπτυξη των ξένων πολυεθνικών εταιριών γάλακτος εις βάρος του Ελληνικού αγροτικού πληθυσμού. 

Βαρυτάτη ευθύνη φέρει και ο ανοργάνωτος και αγράμματος πολιτικώς αγροτικός πληθυσμός, ο οποίος αντί να αναζητά συμμαχίες με νέες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις όπως η ΙΕΡ.Α.Κ.Σ. μηρυκάζει την δυστυχία του, διατηρώντας σχέσεις με τα καθεστωτικά ανθελληνικά κόμματα.

 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΖΩΑ ....

 
 Τι  θα λέγανε τα ζώα αν μιλούσαν μεταξύ τους Ελληνικά...
 
 


 

 ΞΥΠΝΑΤΕ ΓΡΙΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ , Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΔΩΡΙΖΕΙ ΤΟ "ΚΟΡΑΝΙ" ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ COCΑ COLA ....

 
 



  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑ 3'50''
Η Ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου (με ελληνικούς υπότιτλους) στην εκδήλωση της Coca-Cola Enterprises Inc. στην Ατλάντα της Τζώρτζια ΗΠΑ στις 29 Οκτωβρίου 2009.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ - ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΣ - ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΣ   ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΦΤΙΑΓΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΕΒΡΑΙΟΥΣ ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ (ΣΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ "ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ")  ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ , ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ.

 

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΤΑ ΔΟΛΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...


ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΩΡΕ ;;
   ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ

 



 

 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 - ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ,ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΑ- ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

 
 
 
Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !
 

 

 
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΚΕΠΑΖΕΙ , ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ!
 
 
 

 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙ Ο ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ (ΓΚΙΑΟΥΡΗΣ) ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ;;

 
 
 



ΕΡΩΤΗΣΗ
Πώς είναι δυνατόν να μετατραπεί ως δια μαγείας σε επαναστάτη ένας καταπατητής, βρωμιάρης, οικοπεδοφάγος, φιλοτομαριστής, ψηφοφόρος, σκουλήκι, τζάμπα μάγκας, προσκυνημένος, διεφθαρμένος, διαπλεγμένος, γλείφτης, μοιρολάτρης, κορόιδο, κουτοπόνηρος, θρασύδειλος, διανοητικά καθυστερημένος, πολιτισμικό απόβλητο, υποκριτής, με μια λέξη: ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μόνο αν αυτοκτονήσει και αναστηθεί ως κάποιος άλλος.
 





 ΕΔΩ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΞΕΧΑΣΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ:

 


 

 ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ;; 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΙΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΕΤΟΙΜΟΛΟΓΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ...