Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ "ΕΡΓΑ" ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΣΤΟΑ;;; ΧΑΝΙΩΝ ...

 

 

 
 
Καποιοι θολοκουλτουριαρηδες ηθοποιοι του κωλου ανεβαζουν αυτην την παρασταση στα Χανια.....
Νομιζουν οτι ετσι θα ξεφτιλησουν την Πηνελοπη την πιστή συζυγο του ΟΔΥΣΣΕΑ ,
 το υποδειγμα της Ελληνιδας μητερας και συζηγου...

Η ΣΤΟΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ. ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ...
 
ΣΧΟΛΙΟ ΦΙΛΟΥ : Στο ονομα δηθεν της τεχνης προσπαθουν να διαβαλλουν και να διακωμωδησουν τα αρχετυπα μας. Το εχουν προσπαθησει πολλες φορες...
 
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ :
 
Η ΘΕΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ (ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΠΟΥ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ) ΕΧΕΙ ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ (ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ)...
ΕΧΕΙ ΚΑΡΦΩΜΕΝΑ 2 ΒΕΛΗ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΣΑΝ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ) ...
ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΜΑΙΝΑΝΔΡΟΥ (ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΚΙ ΕΔΩ) ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑΤΟΣ)...
Ο ΤΙΤΛΟΣ "ΚΑΜΠΑΡΕ ΣΤΟΝ ΑΔΗ" , ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ...
 
 



Καμιά μείωση, καμιά απώλεια για τους κλέφτες και προδότες δεσποτάδες ...

 

 

 
 
Ψυχρολουσία με τις συντάξεις στα ATM
 
Χιλιάδες συνταξιούχοι βρήκαν τους συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς τους κουτσουρεμένους για τα καλά…
 
...οι κλέφτες με τις μίτρες και τις πατερίτσες όμως ζουν ωσάν Πασάδες!!!
...
Κλέβουν τα πάντα οι πολιτικοί αλήτες χωρίς ν΄ ανοίξει ρουθούνι. Καμία προειδοποίηση, καμία απάντηση και εξήγηση.
 
- Θα σας πάρουμε τα πάντα!
 
Μη γελάς Έλληνα, έτσι είναι.
 
Καμιά μείωση, καμιά απώλεια για τους κλέφτες και προδότες δεσποτάδες που το διεφθαρμένο Κράτος των Τσιπροσυριζόπουλων έχει στα όπα – όπα, μόνο και μόνο για να χειραγωγεί μέρος του προβατοποιημένου Λαού.

Κλέβουν το ΕΚΑΣ, θα κλέψουν τις επικουρικές, αδειάζουν λογαριασμούς αδιακρίτως, δίχως έλεος. Ζητούν φόρους και εξαϋλώνουν τους Έλληνες,
ενώ οι υψηλά ιστάμενοι μιτροφόροι εκπρόσωποι του Θεού Μαμωνά ζουν μέσα στην χλιδή, και δεν παίρνουν χαμπάρι από κρίση, περικοπές και μειώσεις προνομίων.

Προς πολιτικούς αλήτες: Αδειάστε τους φουσκωμένους λογαριασμούς των άθλιων κλεφταράδων δεσποτάδων,
 δώστε Δικαιοσύνη στον Λαό και αφήστε ήσυχους τους πατεράδες μας!
 
Το πράγμα αρχίζει και χοντραίνει πολύ…
 
 
ΠΗΓΗ : ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΙΕΡΑ ΚΑΤΗΧΗΣΙΣ
 



ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ , ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ "ΜΑΓΙΣΣΕΣ" ...

 

 

 
 
ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΦΟΡΟΥ : ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟΥ <<ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ>>! ! !

Επειδή οι νέοι χριστιανοί θέλανε με κάθε τρόπο να ξεριζώσουν τον παγανισμό, δηλαδή την αρχαία θρησκεία των Ελλήνων και να κάνουν όλους τους υπηκόους του Βυζαντίου χριστιανούς,
 ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ,
 ΟΧΙ ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ , ΑΛΛΑ ΜΕ ΒΙΑ , ΜΕ ΦΟΝΟΥΣ , ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ! ! !

ΟΣΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ είχανε γλιτώσει από τις βαρβαρικές επιδρομές, ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ! ! !
Χιλιάδες μελέτες και επιστημονικές παρατηρήσεις ή ΚΑΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ή επειδή δεν υπήρχε χαρτι ΣΒΗΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥΣ ,που μεταχειριζόντουσαν το σβησμένο χαρτί,
 ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ και χριστιανικά παραγγέλματα.

Επιπλέον αφού η πίστη στο Χριστιανισμό ήτανε τόσο πολύ ριζωμένη ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ! ! !
ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕ , ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ Η ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ! ! !

Συνέβαινε, όμως, πολλές γυναίκες πού είχαν αρρώστους τον άντρα τους ή το παιδί τους, να θυμούνται, ότι πολλές αρρώστιες θεραπευόντουσαν με ορισμένα βότανα.
Αυτό ήτανε μια παράδοση, πού την έχομε ακόμα και σήμερα, όταν διατηρούμε του κόσμου τα βότανα για ορισμένες ασθένειες.
 Άλλωστε η φαρμακολογία και σήμερα επιστημονικά βασίζεται στη βοτανολογία, στα βότανα δηλαδή.

ΟΙ,<<ΕΘΝΙΚΕΣ>> ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΛΟΙΠΟΝ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ,
δεν είχανε χωνέψει, ότι ο άρρωστός τους θα γινόταν καλά με προσευχές,
 ξεκινούσαν να πάνε στα χωράφια και ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΒΟΤΑΝΑ ,που ξέρανε για να κάνουν καλά τους αγαπημένους τους.
ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ , ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ , οι γυναίκες αναγκαζόντουσαν να βγουν για μάζεμα βοτάνων ΤΗ ΝΥΧΤΑ .

Από το σημείο αυτό οι χριστιανοί φανατισμένοι πάντα και βλέποντάς τες να ψάχνουνε στο φως του φεγγαριού,
 ΤΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΓΙΑ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ! ! !«Φθάνει, λέει ο ιστορικός, θεαθή γυνή τις νύκτωρ πλησίον αρχαίων μαρμάρων ίνα χαρακτηρισθή ως αιρετική».

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ , ΟΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ και κοντά σ΄ αυτές και οι δικοί τους, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΗΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΣΑΝ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ,
 όλη αυτή τη σκοτεινή εποχή, ΠΟΥ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΝΑ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ! !
 
 
 
 



Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Η ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΧΕ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ !!!

 

 

 

 
 
Η ανθελληνικότητα του Ελληνικού κράτος απέναντι στην αποκάλυψη από την Αμερικανίδα ερευνήτρια Henrietta Mertz ότι η Λατινική Αμερική έχει αρχαίες ελληνικές ΑΠΟΙΚΙΕΣ !!!!
 
 
 
  ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΕΡΜΕΙΔΗ
 
 
 
Γιατί ενώ είναι γνωστές οι ανακαλύψεις ευρημάτων αρχαιολογικών και αρχαίων τοπωνυμίων  της Νοτίου Αμερικής από την Αμερικανίδα ερευνήτρια Henrietta Mertz εδώ και πολλές δεκαετίες, η άποψη παραμένει «θαμμένη» από το Ελληνικό κράτος και το υπουργείο Παιδείας ;
 Δεν είναι παραχάραξη της ιστορίας ;
 αλλά και ανθελληνικότητα κράτους και υπουργείου ;

Όταν η Αμερικανίδα ερευνήτρια Henrietta Mertz στο βιβλίο της «The wine dark sea» (Το κρασί της σκοτεινής θάλασσας) αποδείκνυε πως
οι Έλληνες τόσο οι Αργοναύτες όσο και ο Οδυσσέας αναζητώντας οι μεν πρώτοι την γη της Κολχίδος, ο δε δεύτερος την επιστροφή στην πατρίδα του,
έφτασαν στην Αμερική γινόμενοι έτσι οι πρώτοι εξερευνητές της νέας γης, φυσικά και δεν φανταζόταν πόσο αψήφιστα θα λάμβαναν κάτι τέτοιο όχι μονάχα οι συνάδελφοί της ερευνητές και αρχαιολόγοι αλλά και κυρίως οι ίδιοι οι αρμόδιοι του ελληνικού κράτους !
  Παρ’ όλα αυτά αν και οι λόγοι της υποτιμήσεως μιας τέτοιας ανακαλύψεως για τον καθένα που την επιχειρεί είναι καταφανές, ασχέτως αν δεν δικαιολογείται κάτι τέτοιο, παρ’ όλα αυτά λοιπόν η αξία ως γεγονός δεν παύει να υφίσταται για όσους θέλουν πραγματικά να συμβάλλουν στην κατεύθυνση της έρευνας και ανακαλύψεως σημαντικών γεγονότων που προσδιορίζουν την πορεία της ανθρωπότητος.
  Αδιάψευστοι μάρτυρες αυτών που η κ. Μέρτζ υποστήριξε υπήρξαν τα ευρήματα ανασκαφών στην Αμερική.
Όχι ότι οι «γνωστοί κύκλοι» που δεν ήθελαν να γνωστοποιηθούν αυτές οι ανακαλύψεις θα έμεναν με σταυρωμένα χέρια ! Εξ’ ου και η απόκρυψη ή καταστροφή εκείνων των ευρημάτων.
 
 
  Υπάρχει όμως κάτι που δεν μπορούν, όσο και να το θέλουν να το αποκρύψουν! Και είναι αυτά τα τοπωνύμια περιοχών και πόλεων της Νοτίου Αμερικής τα οποία από τα πανάρχαια χρόνια υφίστανται να αποδεικνύουν το πέρασμα των Ελλήνων από μία γη που η σύγχρονη ιστορία μας υποστηρίζει την ανακάλυψή της μόλις τον 15ο αιώνα μ. Χ.!
 
   Ας δούμε μερικά από αυτά:
Η Ephira (Εφύρα), στα σύνορα της βρεττανικής Γουϊνέας και Σουρινάμ. Το όνομά της είναι από την Εφύρα το αρχαίο όνομα της Κορίνθου, πόλη στην οποία γεννήθηκε ο πρόγονος του Γλαύκου και την οποία προφέρει όταν δίνει το γενεαλογικό του δένδρο στον Διομήδους.
Η Fedra (Φαίδρα), 30 μίλια από το Paramaribo στο Σουρινάμ. Φαίδρα ονομάζετο η θυγατέρα  του Μίνωος η οποία ήτο η δεύτερη σύζυγος του Θησέως.
Η Thetis (Θέτις), κόλπος στο άκρο του ακρωτηρίου Χορν. Θέτις ελέγετο η μητέρα του Αχιλλέως, σύζυγος του Πηλέως ενός από τους αργοναύτες.
Η Laris (Λαρίσα), μικρό χωριό ανατολικά του Cusco. Η Λάρισα θυγατέρα βασιλικής οικογένειας της Ελλάδος έδωσε το όνομά της σε μία πόλη. Στην πόλη αυτή γεννήθηκε ο Πολύφημος, υιός του Ειλάτου, μέλος της Αργούς.
Η Armonia (Αρμονία), 51ος , 24ος παράλληλος. Αρμονία λεγόταν η σύζυγος του Κάδμου. Στον γάμο της η Ήρα της δώρισε ένα περιδέραιο και ένα πέπλο, τα οποία στην συνέχεια προκάλεσαν μεγάλες τραγωδίες στις γενιές που τα κληρονόμησαν. Να σημειώσουμε πως η ιστορία αυτή αναφέρεται σε μύθους των Ίνκας!!!
Τα Solimoes (Σόλυμα), όνομα του άνω Αμαζονίου μεταξύ της Tabatinga και Coari. Αναφορές για τους Σολύμους συναντάμε σε πολλά έργα αρχαίων συγγραφέων.
  Ο Όμηρος, ο Πίνδαρος, ο Στράβων, ο Ηρόδοτος, ο Απολλώνιος ο Ρόδιος είναι κάποιοι από αυτούς.

 Όταν ο Γλαύκος έδωσε το γενεαλογικό του δένδρο στον Διομήδη έκανε λόγο για τον βασιλέα Λύκο και για τους άθλους που επέβαλε στον Βελερεφόντη.

 Ένας από αυτούς τους άθλους ήτο ο Βελλερεφόντης να πολεμήσει τους Σολύμους που ήταν μία φιλοπόλεμη φυλή που ζούσε στα σύνορα της Λυκίας. Όταν κατάφερε και επέτυχε αυτόν τον άθλο ο επόμενος ήσαν οι Αμαζόνες.
  Υπάρχει θεωρία που αποδεικνύει ότι η αρχαία Λυκία ήτο στην περιοχή της Νοτίου Αμερικής και περιελάμβανε την Βενεζουέλα, Βρεττανική και Γαλλική Γουϊνέα και το Σουρινάμ.

Βάσει αυτής της θεωρίας, και εφ’ όσον είναι σωστός ο προσδιορισμός, η χώρα των Σολύμων θα ήτο η χώρα νότια της Βενεζουέλας και της Κολομβιανής πολιτείας της Vechada, της Guainia και της Βραζιλιανής πολιτείας Amazonas (Αμαζονίας), η δε χώρα των Αμαζόνων αμέσως ανατολικά κατά μήκος του ποταμού «Thermodon» (Θερμώδων)[*1] ή Αμαζονίου, μέχρι του Ατλαντικού.
  Η ελληνική λέξη λοιπόν «Solum» (Μοναχικός ;) μεταβλήθηκε στο πορτογαλικό «Solimoes» (Σολύμους) προφερόμενη «Solimoi-sh» για την πόλη που ευρίσκετο στο ίδιο ακριβώς μέρος.

 Ο Αμαζόνιος ο οποίος ονομάζεται έτσι όταν ξεκινά από το Iquitos, όταν φθάνει στα βραζιλιανά σύνορα στην Tabatinga ή κοντά στην «Ataleia de Norte» (Αττάλεια του Βορρά), αλλάζει όνομα σε «Solomoes» και στους βραζιλιάνους ο ποταμός είναι γνωστός από την Tabatinga έως το Coari, περίπου 64o W, 4o S: ( Βόρειο και Νότιο πλάτος) οπότε πάλι αλλάζει στο αρχικό Αμαζόνιο.
  Η Henrietta Mertz γράφει:
« Το 1940, όταν ευρισκόμουν επάνω σ’ ένα μικρό πολεμικό πλοίο στον Αμαζόνιο, ακριβώς σ’ αυτό το σημείο,
 ένας αξιωματικός του πλοίου παρατήρησε:
« Τώρα ευρισκόμαστε επί του «Solimoes» (Σολύμων)».
 Εξήγησε ότι παλαιά ζούσε εκεί ένας λαός γνωστός στους Πορτογάλους ως «Solimoes» (Σόλυμοι ) και ότι η φυλή αυτή ήταν πολύ παλαιά και ανέκαθεν κατείχε αυτό τον χώρο κατά μήκος των δύο όχθων του ποταμού αλλά μόνο μέχρι το Coari.

 Στον κατάλογο των φυλών που κάποτε κατοίκησαν την λεκάνη του Άνω Αμαζονίου ο  Clements Markham περιέλαβε τους «Solimoes» (Σόλυμους) ως «μία φυλή του Αμαζονίου που κάποτε ήτο πολύ ισχυρή, από την οποία οι Πορτογάλοι έδωσαν το όνομα στον ποταμό».

 Το 1788 ο Ribeiro ανέφερε ότι τα κύρια υπολείμματα της φυλής αυτής ευρίσκοντο στο στόμιο του Coari. Η Πορτογαλική απόδοση «Solimoes» συναντιέται και σήμερα στους χάρτες της περιοχής αυτής του Αμαζονίου όπου κάποτε ζούσαν οι Σόλυμοι, λαός φιλοπόλεμος».
  Οι «Amazons» (Αμαζόνες), η παλαιά αυτή φιλοπόλεμη ομάδα γυναικών είναι αρκετά γνωστή. Όλοι οι αρχαίοι συγγραφείς την τοποθετούν στο στόμιο του ποταμού «Thermodon» (Θερμώδων)[*2], όπως ο Απολλώνιος ο Ρόδιος το αναφέρει στα Αργοναυτικά του. Η Ιππολύτη η βασίλισσα των Αμαζόνων παντρεύθηκε τον Θησέα και ο υιός τους Ιππόλυτος έδωσε το όνομά του στην πόλη που βρίσκεται 44o W, 18o S.

Η νεώτερη αδερφή της βασίλισσας Ιππολύτης, η Πενθεσίλεια συνέβαλε ουσιαστικά με τις Αμαζόνες στον πόλεμο της Τροίας, όταν επικαλέστηκαν την βοήθειά τους οι Τρώες. Και ήταν αυτή που προκάλεσε τον Αχιλλέα και τον Αίαντα σε μονομαχία για να βρει τραγικό τέλος η ίδια αργότερα από τον μεγάλο ήρωα του Τρωικού πολέμου Αχιλλέα.

Ο ποταμός μνημονεύει ακόμη μέχρι σήμερα εκείνες τις γενναίες γυναίκες και πολεμίστριες, τις Αμαζόνες. Ο Απολλώνιος ο Ρόδιος γράφει χαρακτηριστικά: « Δεν υπάρχει άλλος ποταμός σαν αυτόν…».
 
  Η «Filadelphia» (Φιλαδέλφεια), 48ο W, 8ο S, αλλά και μία ακόμη πόλη με το ίδιο όνομα κοντά στα σύνορα της Βολιβίας και του Περού στον 68ο W, 12ο S που ονομάσθηκε από το όνομα του Αττάλου του Φιλάδελφου.
 
 
[*1] & [*2] Θερμώδων ήτο επίσης ποταμός της Μικράς Ασίας, ο οποίος πηγάζει από του Αμαζονίου όρους, όπου εκβάλλει εις τον Εύξεινο Πόντο. Εις τις εκβολές του ζούσαν οι Αμαζόνες, σήμερα καλείται υπό των Τούρκων Τερμέ – Τσάϊ. Επίσης ποταμός της Βοιωτίας ο οποίος πηγάζει από το όρος Τευμησσού (νυν Σωρού) και ο οποίος συμβάλλει μετά του Ασωπού , εις την αρχαία πόλη της Τανάγρας, σήμερα Λάρις.    
[ αναπαραγωγή μέρους του άρθρου εκ της ακολούθου ιστοσελίδος : http://............................blogspot.gr/2009/09/blog-post_144.html όπου αναρτήθηκε ....................... ............................... με τον τίτλο «Αρχαία Ελληνικά τοπωνύμια ....................»]
 
   Όμως, τα τελευταία 6 χρόνια οι αρχαιολογικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι Αμαζόνες δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά μόνο τη μυθολογία. Υπήρξαν τόσο πραγματικές όσο και οι λαοί που έγραψαν μετέπειτα γι' αυτές. Ρώσοι αρχαιολόγοι χρονολόγησαν τους νεώτερους τάφους των  πολεμιστριών που ανακαλύφθηκαν πλησίον της θάλασσα του Αζόφ ότι ανήκουν εις τον 3ον αιώνα π.Χ., κάτι το οποίο αποδεικνύει ότι η μητριαρχική δυναστεία που ιδρύθηκε από την Λυσίππη, η οποία αυτή η δυναστεία διάρκεσε περισσότερο από ότι όλες μαζί οι αυτοκρατορίες του Κύρου, του Καρλομάγνου, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Ναπολέοντος.
  Πολύ σημαντικά στοιχεία για τις Αμαζόνες καταγράφονται και εις το βιβλίο του Σπύρου Μακρή, «Οι Αμαζόνες» (Εκδόσεις Αρχέτυπο), το πρώτο ελληνικό βιβλίο με θέμα το μεγάλο αυτό έθνος της προϊστορικής περιόδου.
[  η απόκρυψη της βιβλιογραφίας οφείλεται εις το ότι  χρησιμοποιούνται άρθρα χωρις την πηγή αλλα μόνο  την βιβλιογραφία, οπότε μέχρι κυκλοφορίας του βιβλίουδεν θα εμφανίζονται οι πηγές]
 
Απόσπασμα από το βιβλίο του συγγραφέως  Ομήρου Ερμείδη με τον τίτλο «Αναμνήσεις από το μέλλον του χθες» υπότιτλο «Ηρωολόγιον Αγιολόγιον» υπό έκδοσιν τέλος 2016.

 
 
 
 



ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΠΟΣΔΑΓΛΗΣ : ΒΙΒΛΙΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ 1952 ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ...

 
 
 
 
Διαβάσαμε ένα άρθρο και μας έκανε τεράστια εντύπωση. Το τελευταίο καιρό πολλοί ανακαλύπτουν τη διαχρονική γραφή ποιημάτων και άρθρων, όμως όταν έπεσε το συγκεκριμένο στην αντίληψή μας δε το πιστεύαμε το πόσο «μέσα» έπεσε στις προβλέψεις του ένας άνθρωπος το 1952.
 
Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική», ένα μικρό βιβλιαράκι που «κάποιοι» φρόντισαν να εξαφανιστεί.
 
Αντίτυπα του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις «Μπιστιρλή», το γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο που από τις αρχές του αιώνα εξέδιδε τα πλέον προχωρημένα επιστημονικά συγγράμματα για λίγους και εκλεκτούς.
 
 
Ποιος ήταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης;
 
Γεννήθηκε στη Λαμία το 1907.
 Εντάχθηκε από πολύ νωρίς, ήδη από το 1922 στην ηλικία των 15 χρονών, στον «Όμιλο Ελεύθερης Σκέψης» κι άρχισε να διαμορφώνει την πατριωτική του οικονομική θεωρία.
Μετά, έφυγε για τη Σοβιετική Ένωση όπου σπούδασε οικονομικά στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας – το γνωστό μετονομασθέν σε Λομονόσοφ – και στη συνέχεια εργάστηκε μαζί με μερικά από τα πιο κορυφαία μυαλά της εποχής του σε ορισμένα από τα πιο προχωρημένα και άκρως απόρρητα οικονομικά προγράμματα της τότε Σοβιετίας.
Το 1940 επιστρέφει στην Ελλάδα, εντάσσεται στην Αντίσταση και με το τέλος του πολέμου συλλαμβάνεται από τους Άγγλους και παραδίδεται στη Χωροφυλακή.
 Μένει φυλακισμένος, «ξεχασμένος» για χρόνια.
Στο κρατητήριο ολοκληρώνει το βιβλίο «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική» που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον εκδοτικό οίκο «Μπιστιρλή», ο οποίος και το εκδίδει.
 Το βιβλίο είναι δυναμίτης, αφού περιέχει μερικά από τα πιο πρωτοποριακά μοντέλα οικονομικής πρόβλεψης που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.
Επιπλέον, προβάλλει το πατριωτικό μοντέλο της οικονομίας και προκαλεί πάταγο στους τότε διεθνείς οικονομικούς κύκλους και σε πρόσωπα που διαμόρφωναν τη διεθνή οικονομική πολιτική.
Αυτά για την ιστορία. Απλά να προσθέσουμε ότι αρκετοί Έλληνες που εργάζονται σε μεγάλους διεθνείς Οίκους – που σήμερα κάποιοι εξ΄αυτών των Οίκων μας ταλανίζουν – έχουν δει στις βιβλιοθήκες Διευθυνόντων Συμβούλων και άλλων κορυφαίων στελεχών το βιβλιαράκι του Ισίδωρου Πόσδαγλη.
Του μεγάλου Αγωνιστή και Οικονομολόγου.
 Ίσως κάποια στιγμή αξίζει να ασχοληθούμε και να αναφέρουμε πολύ περισσότερα για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά μυαλά που γέννησε αυτός ο τόπος.
 
Τι έγραφε στο βιβλίο του ο Πόσδαγλης και γιατί δεν θέλουν να το ξέρουμε;
 
Μερικές μόνο αναφορές από το βιβλίο του Πόσδαγλη – το οποίο θυμίζουμε γράφτηκε στα 1952 – είναι ικανές να ανατρέψουν, κυριολεκτικά να τινάξουν στον αέρα το σάπιο οικοδόμημα της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται. Διαβάστε:
 
Στο δεύτερο κεφάλαιο με τίτλο «Εθνικό Χρέος και Εθνικό Έλλειμμα» σημειώνει ο Πόσδαγλης, στις σελίδα 17:
«Όταν τα δανεισμένα κεφάλαια του διεθνούς καπιταλισμού βρεθούν στο όριο της απόδοσής τους τότε ακολουθεί μια απομείωση του Εθνικού Χρέους, που επιβάλλουν δια της βίας. Τότε θα επικαλεστούν την ανάγκη πλέριας συμμετοχής όλων των δανειστών, εννοώντας μ΄ αυτά τα λόγια ότι πρέπει να πληρώσουν οι αποταμιεύσεις των εργατών, των αγροτών και του λαού. Κυλάνε έτσι το χρέος τους από το Κράτος που στέρεψε από απόδοση στο γόνιμο χωράφι του αγρότη για να πάρουν κι από εκεί κέρδη.»
Και συνεχίζει ο Πόσδαγλης πιο κάτω, στη σελίδα 22 στο ίδιο κεφάλαιο:
«Όταν η Ευρώπη μετά τον Πόλεμο θα φτιάσει το Νόμισμα για να απορροφήσει τα λαϊκά κεφάλαια, τότες θα στραφούν προς την Ελλάδα να της κόψουν το Χρέος που θα της έχουν φορτώσει, με σκοπό να τραβήξουν από τους εργαζόμενους και τους αγρότες ό,τι θα έχουν μαζέψει από το τέλος του Πολέμου και μετά».
Αν βρίσκετε εντυπωσιακό να προβλέψει κανείς το κοινό νόμισμα από ένα κρατητήριο στα 1952 περιμένετε να δείτε παρακάτω:
«Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία θα γίνουν στόχος του διεθνούς κεφαλαίου μόλις φτιάσουνε το Νόμισμα. Το άθροισμα των δικών τους χρεών – που με τέχνη και κόπο θα τους έχουν φορτώσει – θα ισορροπεί, θα αντιπροσωπεύει το Χρέος μιας ψευτο-ένωσης, ώστε να ισοφαρίζει τα κέρδη των Γερμανο-Γάλλων και των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους»
Αυτά γράφει ο Πόσδαγλης, με στοιχεία, αριθμούς και διαγράμματα, είπαμε από το 1952!
 
Στο τέταρτο κεφάλαιο «Τα Κόμματα» γράφει ο Πόσδαγλης στη σελίδα 121:
«Όταν ο λαός πρέπει να καθοδηγηθεί προς την απομείωση του Χρέους τότε χρειάζεται μια γενικής φύσης Κυβέρνηση (Σ.Σ.: Ο Πόσδαγλης μάλλον εννοεί μια Κυβέρνηση συνεργασίας), που θα αντιπαλεύει τα λαϊκά συμφέροντα σ’ όλο το πλάτος της ιδεολογικής αντιπάλης. Ο διεθνής παράγοντας του καπιταλισμού θα φροντίσει ώστε να μην υπάρχουν δυνατότητες άλλες απ΄αυτές που θα λέει η γενικής φύσης Κυβέρνηση»
Μήπως σας θυμίζει κάτι;
Γιατί όμως στην Ελλάδα; Τα εξηγεί όλα ο Πόσδαγλης:
«Αμερικανοί και Γερμανοί δεν μπορούν να ζήσουν πιο πέρα απ΄ το τέλος του αιώνα γιατί θα ‘ναι τόση η ανάγκη τους για κεφάλαια, όπως βλέπουμε ακριβώς στον πίνακα πιο πάνω, που θα πρέπει να βγάλουν τα πετρέλαια για τα οποία οι ίδιοι οι Γερμανοί ήρθαν να κάνουν Κατοχή στην Πατρίδα μας.
Θα δείτε να ξαναβρίσκονται Σύμμαχοι, να συγκεντρώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και να ασχολούνται με το χάρτη που ξέρουν όλοι τους και τον έχουν κλεισμένο στα συρτάρια τους. Και οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους»
 
Σε ποιο χάρτη αναφέρεται αυτός ο μεγάλος και ξεχασμένος αγωνιστής;
 
 
Πηγή :
perierga.blogspot.gr
 
 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤHΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ !!!

 

 

 
 
1. Γνωρίζετε με ποιες εφημερίδες ενημέρωναν οι Γερμανοί τους κατακτημένους Έλληνες; Με το ''ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ'' και τα ''ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ.
''Ποιο συγκρότημα τις εξέδιδε;
 Μα φυσικά το συγκρότημα του ''δημοκράτη'' Λαμπράκη πατέρα του Χρήστου που όταν έφυγαν οι Γερμανοί άλλαξε το όνομα σε ''ΝΕΑ'' και ''ΒΗΜΑ'' για να είναι δυνατόν να συνεχίσει η κυκλοφορία τους μέχρι σήμερα.


2. Θυμάστε τον Πικραμένο που μας έγινε και πρωθυπουργός; Ξέρετε τι έκανε ο πατέρας του Όθωνας Πικραμένος στην κατοχή; Είχε αναλάβει την έντυπη Γερμανικά προπαγάνδα στην Ελλάδα. Συνέστησε με τους Γερμανούς την εταιρία ''Mundus'' και είχε αναλάβει τα προπαγανδιστικά έντυπα των Ναζί στην Γερμανική την Ιταλική και Ελληνική γλώσσα. Το κτίριο που ήταν το κέντρο διανομής τύπου υπάρχει ακόμα στην οδό Σωκράτους 43.


3. Πώς φτιάχτηκε η οικογένεια Παπακωνσταντίνου του πρώην υπουργού οικονομικών μας; Το 1941 ο κατοχικός πρωθυπουργός των Γερμανών Τσολάκογλου παραχώρησε στον παππού του το εργοστάσιό ηλεκτρισμού στην Κοζάνη που έμεινε στην ιδιοκτησία της οικογένειας μέχρι το 1958 όπου εξαγοράσθηκε από την ΔΕΗ και μιλάμε για λεφτά με ουρά.


4. Ποιος ίδρυσε το μοναδικό Ναζιστικό κόμμα στην Ελλάδα; Ο Γεώργιος Μερκούρης ο θείος της Μελίνας, η οποία έφαγε γλυκό ψωμί επί κατοχής.Το 1941 το κόμμα αυτό γνώρισε μεγάλες δόξες.Ο Μερκούρης παραιτήθηκε το 1942 διότι οι Γερμανοί τον διόρισαν διευθυντή της Εθνικής τράπεζας και το 1943 πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.


5. Ξέρετε ποιον είχε συνεργάτη ο Μερκούρης; Τον Γεώργιο Σημίτη πατέρα του πρώην πρωθυπουργού, τον οποίο διόρισαν οι Γερμανοί Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.


6. Να θυμηθούμε και τον ''Γερο της Δημοκρατίας'', Γ.Παπανδρέου που διετέλεσε σύμβουλος του πρωθυπουργού της κατοχής Τσολάκογλου.

7. Δεν είναι μόνο αυτοί αλλά γύρω από αυτούς ο διαπλεκόμενος επιχειρηματικός κόσμος της εποχής: Λάτσηδες, Αγγελόπουλοι, Κωστόπουλοι, Χριστοφοράκοι κλπ.
8. Παρουσιάζουμε εδώ τους 163 οικονομικούς μεγαλοδοσιλόγους, οι οποίοι κερδοσκόπησαν και πλούτισαν επί Κατοχής. Δεν είναι απαραιτήτως όλοι αυτοί μαυραγορίτες. Είναι όμως όλοι τους εκείνοι που δεν δίστασαν να συναλλαγούν με τις Αρχές Κατοχής, αναλαμβάνοντας προμήθειες ή κατασκευές για λογαριασμό τους.
Παρά το γεγονός ότι δεν έχει αφαιρεθεί ούτε ένα όνομα, ο κατάλογος αυτός δεν είναι πλήρης.
 Τον δημοσιεύουμε λοιπόν μάλλον ενδεικτικά, ώστε να ανιχνεύσουμε κάποια γνωστά ονόματα που απέκτησαν την τεράστια περιουσία τους, ελισσόμενοι επί Κατοχής και εκμεταλλευόμενοι τις περιστάσεις.
Την ώρα που άλλοι συνάδελφοί τους πεινούσαν και δυστυχούσαν, που κυριολεκτικά δεν είχαν να θρέψουν την οικογένειά τους, που δεν μπορούσαν να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους ή για λόγους αρχής δεν δέχονταν να ασκήσουν το επάγγελμά τους υπό τις συνθήκες αυτές, οι άνθρωποι αυτοί έσπευσαν με περισσή προθυμία να υπηρετήσουν τον κατακτητή ως νεροκουβαλητές.

Με όλη αυτή τη διαδικασία, πολλοί από τους κατασκευαστές, που παραπέμφθηκαν μεταπολεμικά να δικαστούν για δοσιλογισμό στην Ελληνική Δικαιοσύνη, έφεραν ως μάρτυρες υπεράσπισης Βρετανούς αξιωματικούς ή αξιόπιστους αντιστασιακούς, οι οποίοι φυσικά κατέθεσαν ότι οι κατηγορούμενοι συνέβαλαν στη ...συμμαχική νίκη.
 Ευνόητο είναι ότι σχεδόν όλοι αθωώθηκαν και οι θησαυροί θησαυροί.
 Μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση ήταν των μετόχων μιας τεχνικής εταιρίας, γνωστών ονομάτων της αθηναϊκής κοινωνίας (ο αδελφός του ενός υπήρξε μάλιστα επί πολλά χρόνια βουλευτής και υπουργός), οι οποίοι όχι μόνο δεν καταδικάστηκαν, αλλά και ...παρασημοφορήθηκαν!
 Φυσικά στα μεταπολεμικά χρόνια διατήρησαν όλη τους την αίγλη και συνέχισαν οι ίδιοι, και σήμερα οι κληρονόμοι τους, να παίρνουν μεγάλα δημόσια έργα με προϋπολογισμούς που καλύπτονταν από τις αμερικανικές βοήθειες.

Κάπως έτσι έχει γραφεί η ιστορία των οικονομικών δοσιλόγων. Και αν τελικά δεν τα κατάφεραν να γλυτώσουν τις καταδίκες και τις τιμωρίες, επανήλθαν λαύροι και στελέχωσαν τη νεώτερη μεγαλοαστική τάξη.
Μέσα στα ονόματα του καταλόγου που δημοσιεύεται, θα παρατηρήσει κανείς ανθρώπους που μεταπολεμικά συνέχισαν την πληθωρική παρουσία τους στην ελληνική οικονομία, ορισμένοι μάλιστα έγιναν οι στυλοβάτες της μεταπολεμικής ελληνικής οικονομίας. Έως και σήμερα διατήρησαν τον πλούτο αυτόν, τον επαύξησαν και κάποιοι μάλιστα έγιναν τιμητές και με το χρήμα τους απέκτησαν φωτοστέφανα. Κάποιων άλλων τα παιδιά και τα εγγόνια συνεχίζουν να δρέπουν δάφνες στην οικονομική ζωή του τόπου ως μεγαλομεγιστάνες, στηριζόμενοι στον πλούτο που με τέτοιο τρόπο συνελέγη.
Θα εκπλαγεί κανείς διαπιστώνοντας ότι μέσα στον κατάλογο αυτόν δεν λείπουν εβραϊκά ονόματα. Το θέμα όμως δεν μας είναι άγνωστο. Πράγματι Έλληνες Εβραίοι υπήρξαν αρκετοί που συνεργάστηκαν οικονομικά με τον κατακτητή, αλλά και πολιτικά!
Μεταπολεμικά η Ελληνική Πολιτεία, αν και τιμώρησε τους οικονομικούς δοσιλόγους, δεν εξάντλησε την αυστηρότητά της ώστε να τους απομονώσει. Ούτε και η κοινωνία τους απολάκτισε.
 
Αντίθετα, οι αρχές τους αντιμετώπισαν συχνά ευνοϊκά, σεβόμενες προφανώς την ογκώδη οικονομική επιφάνεια που είχαν στο σκότος και σε βάρος του λιμώττοντος λαού αποκτήσει.
Στη λίστα θα βρει μεγαλοεπιχειρηματίες που προχώρησαν σε ποικίλες άλλες δραστηριότητες και κατέστησαν ταγοί της κοινωνίας μας, καθώς ανυποψίαστη η κοινή γνώμη είχε λησμονήσει την προέλευση των χρημάτων τους. Άλλους που χρηματοδότησαν μεγάλα ονόματα της πολιτικής ή άλλους που αναμίχθηκαν οι ίδιοι στην πολιτική για να γίνουν οι ίδιοι ή οι γόνοι τους υπουργοί και διαπρεπείς προσωπικότητες, χωρίς κανείς να φαντάζεται ότι με την εύνοια του κατακτητή απέκτησαν το παντοδύναμο χρήμα. Ορισμένους μάλιστα που δεν δίστασαν να διαθέσουν ψιχία (αναλογικά) από την περιουσία τους, τέτοιας πραγματικής αξίας όμως ώστε να τους απονεμηθεί μέχρι και ο τίτλος του εθνικού ευεργέτη! Και άλλοι, και άλλοι.
Εκτός από τους αναφερόμενους οικονομικούς δοσιλόγους, υπάρχουν και άλλες παρεμφερείς κατηγορίες, όπως οι κατοχικοί μεγαλομαυραγορίτες. Διαθέτοντας και καλλιεργώντας πάσης φύσεως διασυνδέσεις με τις Αρχές Κατοχής συγκέντρωσαν στα χέρια τους ποσότητες δυσεύρετων ειδών, κυρίως τροφίμων ευρείας κατανάλωσης, που τις έσπρωχναν στην κατανάλωση με χιλιοπλάσιες τιμές. Το αποτέλεσμα ήταν οι μεν μαυραγορίτες να θησαυρίζουν ανενόχλητοι και φυσικά ανεξέλεγκτοι, ο δε λαός να στερείται τα στοιχειώδη αγαθά που θα μπορούσε να προμηθευθεί, εκτός αν ήταν έτοιμος να διαθέσει ένα ολόκληρο σπίτι για να εξασφαλίσει λίγα μόλις γεύματα. Οι θάνατοι από πείνα οφείλονται σ' αυτό το κλίμα μαυραγοριτισμού που απλώθηκε επί Κατοχής, ιδιαίτερα τον πρώτο χρόνο, τον φοβερό χειμώνα 1941-42.
Οι μαυραγορίτες ήταν στο στόχαστρο των κατοχικών κυβερνήσεων, ακόμη και των ίδιων των κατακτητών, αφού τους εξέθεταν στην κοινή γνώμη ως αδιαφορούντες για την επιβίωση του λαού. Ο κατοχικός πρωθυπουργός Τσολάκογλου σε πολλές περιπτώσεις παρενέβη θεαματικά για να ελέγξει την κατάσταση αυτή και είναι χαρακτηριστική η παρέμβασή του αυτή με τη χειροδικία του (τουτέστιν με τα χαστούκια του) προς κάποιους συλληφθέντες επ' αυτοφώρω μεγαλομαυραγορίτες τροφίμων. Ανάλογη θεαματική αντιμετώπιση είχαν και άλλοι συνάδελφοί τους, αυτή τη φορά από τους Γερμανούς, οι οποίοι μάλιστα για παραδειγματισμό τους απαγχόνισαν από τους στύλους σε μεγάλους αθηναϊκούς δρόμους.
Το παράδοξο όμως είναι που μεταπολεμικά αυτοί οι μεγαλομαυραγορίτες επέζησαν οικονομικά, αλλά και κοινωνικά, παρά το γεγονός ότι η κατοχική συμπεριφορά τους ήταν πάνω απ' όλα αντικοινωνική και ανθελληνική. Και βεβαίως όσοι δεν επέζησαν βιολογικά, είχαν τους φυσικούς διαδόχους τους για να πάρουν τη σκυτάλη και να συνεχίσουν το μεσουράνημα των επιχειρήσεών τους. Και πάλι το κατοχικό παρελθόν ξεχάστηκε. Και έχουμε χαρακτηριστική περίπτωση τον γόνο ενός τέτοιου μεγαλομαυραγορίτη τροφίμων, διαθέτοντα πάντα το ισχυρότατο ταμείο που με τέτοια διαγωγή είχε σχηματίσει ο πατέρας ή ο παππούς του, να φθάσει - πενήντα χρόνια αργότερα - στη δημοσιότητα, ως αγοραστής της κληρονομητέας έπαυλης Μινέικο του Ψυχικού, την οποία αγόρασε από τον Ανδρέα Παπανδρέου.
 
Είναι εκείνος που και μόλις πρόσφατα εμφανίσθηκε πάλι στη δημοσιότητα, επειδή ζητεί να του επιστραφούν τα χρήματα που είχε διαθέσει για την αγορά, η οποία ύστερα από ένα περίπλοκο πλέγμα διαδικασιών, ακυρώθηκε. Και, να προσθέσουμε, είναι ο ίδιος που στα τελευταία χρόνια τιμήθηκε με ηγετική θέση στη διοίκηση του Κολλεγίου Αθηνών.
Όλους αυτούς τους οικονομικούς μεγαλοδοσιλόγους, που απέκτησαν τέτοιες αμύθητες περιουσίες, ο πανδαμάτωρ χρόνος - όπως ήταν αναμενόμενο - δεν τους λησμόνησε και ελάχιστοι σήμερα ίσως επιζούν. Αλλά και εκείνοι που πέθαναν και εκείνοι που τυχόν ζουν ανάμεσά μας, έχουν επιμελώς αποκρύψει το πραγματικό παρελθόν τους. Θα ήταν έλλειψη στοιχειωδών φυσικών ανακλαστικών, αν γινόταν διαφορετικά.
Αλλά η ιστορία δεν καταγίνεται στην παροχή συγχωροχαρτίων. Έχει διαφορετική αντίληψη και η κρίση της δεν επηρεάζεται από συναισθηματισμούς και υποκειμενισμούς.
 
 Η πολιτεία μπορεί με άνεση να αμνηστεύει, όπως και η κοινωνία.
 Η ιστορία όμως δεν έχει τέτοιο δικαίωμα - και βεβαίως σε κάθε ευκαιρία το αποδεικνύει.


ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΔΟΣΙΛΟΓΩΝ

Αβραμίδης Ι., επιχειρηματίας
Αγγελόπουλος Θ. & Υιοί, επιχειρηματίες
Αγιουτάντης Α., εργολάβος
Αλβανόπουλοι Κ. και Ι., εργολάβοι
Αντωνόπουλος Α., εργολάβος
Βαρχανέα Σ., επιχειρηματίας
Βασιλάκος Α., εργολάβος
Βασιλειάδης Α., επιχειρηματίας
Βέλλιος Ε., εργολάβος
Βερνίκος Α., επιχειρηματίας
Βερνίκος Ν., επιχειρηματίας
Βερνίκος Ν., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Βόμβα Αφοί, προμηθευτές Αρχών Κατοχής
Βόμβας Τ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Βορρεάδης Ι., επιχειρηματίας
Γεωργιάδης Γ., επιχειρηματίας
Γεωργιάδης Σ., επιχειρηματίας
Γιαδικιάρογλου Ρ., επιχειρηματίας
Γιαδικιάρογλου Φ., επιχειρηματίας
Γιαννουλάτος Ε., επιχειρηματίας
Γιατζόγλου Ε., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Γκέρτσος Δ., επιχειρηματίας
Γκέρτσος Θ., επιχειρηματίας
Γκέρτσος Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Γκορίτσας Ε., εργολάβος
Γκουντελιάν Α., εργολάβος
Γκουτρούμ Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Δαμιανός Μ., εργολάβος
Δευκόπουλος Κ., εργολάβος
Δήμας Σ., επιχειρηματίας
Διάκος Ε., εργολάβος
Δοανίδης Π., εργολάβος
Δολτσέτης Ι., εργολάβος
Έμκε Ρ., επιχειρηματίας
Ευστρατίου Δ., επιχειρηματίας
Ζαλώνης Μ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Ζαννέτος Κ., επιχειρηματίας
Ζανουδάκης Α., επιχειρηματίας
Ζανουδάκης Σ., επιχειρηματίας
Ζαντεμίσκωφ χήρα, επιχειρηματίας
Ζαχάρωφ Γ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Ζήζηλας Ι., εργολάβος
Θεοδωρόπουλος Ε., εργολάβος
Ιγγλέσης Γ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Ιωαννίδης Β., εργολάβος
Ιωαννίδης Γ., εργολάβος
Καβαντζάς Δ., εργολάβος
Καββαδίας Κ., επιχειρηματίας
Καϊβάνοι Αφοί, εργολάβοι
Καλημέρης Β., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Καλιάζης Κ., εργολάβος
Καλιαμπέτσος Α. και Σ., εργολάβοι
Κάμφωνας Α., επιχειρηματίας
Καραγιάννης Κ., επιχειρηματίας
Καράσσος Σ., επιχειρηματίας
Καρδασιλάρη Υιοί, προμηθευτές Αρχών Κατοχής
Κατηφόρης Π., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Κατσίγερας Σ., επιχειρηματίας
Κεφάλας Κ., επιχειρηματίας
Κεχαγιάς Χ., εργολάβος
Κηρύκοι-Αλεξάτος, επιχειρηματίες
Κόβερης Ι., επιχειρηματίας
Κόκκινος Κ., επιχειρηματίας
Κολοβός Γ., επιχειρηματίας
Κολοζώφ Α., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Κοραής Σ., επιχειρηματίας
Κορωναίος Α., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Κούρηξ Δ., επιχειρηματίας
Κουρμούλης Μ., εργολάβος
Κουρτ Μ., επιχειρηματίας
Κούρτογλου Ι., εργολάβος
Κουτσουρόπουλος Λ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Κρανιώτη Αφοί, εργολάβοι
Κριεζής Ι., εργολάβος
Κρίκος Μ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Κυπαρισσόπουλος Ε., επιχειρηματίας
Κυφιώτης Α., εργολάβος
Κωστάλας Σ., επιχειρηματίας
Λαζαράκης Ανδρ., επιχειρηματίας
Λαζαράκης Κ., επιχειρηματίας
Λαζαρίδης Π., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Λασκαρίδης Χ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Λιοπυράκης Θ., επιχειρηματίας
Λυμπεράκης Μ., εργολάβος
Μαθιουδάκης Ι., εργολάβος
Μανιάκης Α., εργολάβος
Μάνος Α., εργολάβος
Μαντζάκας Σ., εργολάβος
Ματαραντζής Ι., επιχειρηματίας
Μάτσας Α., επιχειρηματίας
Μαυράγγελος Μ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Μαύρου Φ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Μεγαλοοικονόμου Λ., επιχειρηματίας
Μεϊμαρίδης-Πιρπίρογλου, προμηθευτές Αρχών Κατοχής
Μήκας Δ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Μικέλης Ν., εργολάβος
Μόσχος Π., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Μπαντζάς Ν., επιχειρηματίας
Μπαρμπαγιαννάκης Ι., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Μπαρμπαρής Σ., εργολάβος
Μπρούνος Λ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Μωυσόγλου Α., επιχειρηματίας
Ναούμ Α., επιχειρηματίας
Ναχνικιάν Ζ., εργολάβος
Νισίμ Κ., επιχειρηματίας
Νταής Α., εργολάβος
Ντεκιπέλο Κατάλιτο, εργολάβος
Ντιλέρνια Γ., εργολάβος
Ξανθόπουλος Α., εργολάβος
Ξανθόπουλος Ι., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Ξανθόπουλος Π., εργολάβος
Παβεζόπουλος Α., επιχειρηματίας
Παπαδάκης Ε., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Παπαδόπουλος Γ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Παπαδόπουλος Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Παπαδόπουλος Ο.Ε., επιχειρηματίας
Παπανικολάου Π., επιχειρηματίας
Παπασταύρου Χ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Παραβάντος Ι., επιχειρηματίας
Πασσάς Ι., εργολάβος
Περικάρης Εμμ., εργολάβος
Πετρίδης Ι., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Πετρίδης Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Πετρόπουλος Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Πετυχάκης Φ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Πλέσσας Α., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Πλέσσας Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Πλέσσας Σπ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Πλέσσας Στ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Πουλάκος Β., επιχειρηματίας
Προφέτας Α., επιχειρηματίας
Ρεμέντζης Γ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Ρόζενσταϊν-Ροζάκης Λ., επιχειρηματίας
Ρουρούλης Σ., επιχειρηματίας
Ρούσσος Δ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Σαλαπάτας Α., επιχειρηματίας
Σαλαπάτας Β., επιχειρηματίας
Σαλαπάτας Σ., επιχειρηματίας
Σαλούστρος Π., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Σαραντάκης Ο., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Σαράντης Ι., επιχειρηματίας
Σαράντης Ρ., επιχειρηματίας
Σαρφάτης Ρ., επιχειρηματίας
Σεραφειμίδης-Γεωργακάς, προμηθευτές Αρχών Κατοχής
Σκλαβούνος Λ., επιχειρηματίας
Σουπίλας Σ., επιχειρηματίας
Σοφιανόπουλος Π., εργολάβος
Σταματόπουλοι Α., Λ., Θ., Ρ. & Ο., επιχειρηματίες
Στασινόπουλοι Ι., Η & Μ., επιχειρηματίες
Στίκας Α., επιχειρηματίας
Στίπας Π., επιχειρηματίας
Συριανάκης Θ., επιχειρηματίας
Τερζόγλου Ν., επιχειρηματίας
Τολιάς Β., εργολάβος
Φερλάτσο Ο., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Φουρναράκης-Ιωαννίδης, εργολάβοι
Φώκερ Σ., εργολάβος
Χάινε Ε., επιχειρηματίας
Χαραλάμπους Μ., εργολάβος
Χασαπάκος Χρ., επιχειρηματίας
Χατζηνάκος Γ., εργολάβος
Χατζηπαναγιώτης Ι., εργολάβοςΧόχνετς Φ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

 



Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

1η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ GREXIT - ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!



Την Δευτέρα, 4 Ιουλίου, στις 7μμ, στην Θεσσαλονίκη, στην καφετέρια Cafe Θέα/tro, οδός Βασιλέως Γεωργίου 2A, ΤΚ 54640, τηλ. 2310-224524,
θα γίνει ομιλία για το πώς πρέπει να διοργανωθεί το #Grexit.


 Ομιλητής: Ιφικράτης Αμυράς


 Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά ο χώρος παρέχεται από τους ιδιοκτήτες με την προσδοκία ότι οι παριστάμενοι θα παραγγείλουν κάτι (καφέ, αναψυκτικό κλπ) από την καφετέρια.
Η καφετέρια Θέα/tro βρίσκεται άνωθεν του Βασιλικού θεάτρου. Με θέα τον Λευκό Πύργο, λιμάνι και Θερμαϊκό.
Παρακαλούμε κοινοποιείστε και διαδώστε το στα τοπικά μμε.
Cafe Θέα/tro


 


Ακριβές σημείο στον χάρτη

Τα στοιχεία για την εκδήλωση στο Facebook



ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΙΦΙΚΡΑΤΗ ΑΜΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΜ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ GREXIT !!!

 

 

 
 
 
 
Ως δημόσιο πρόσωπο προσπαθώ να διοργανώσω μία πανελλαδική πολιτική περιοδεία για να επιτύχουμε το ‪#‎Grexit‬.
 
 
 
 

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα, η αδράνεια σκοτώνει.


Το Brexit έδωσε μία ανάσα ζωής στην Ελλάδα. Καλλιέργησε ένα θετικό κλίμα για το #Grexit, και πρέπει να το εκμεταλλευθούμε. 


Αν κινηθούμε αποφασιστικώς, θα έχουμε και τηλεοπτική κάλυψη από ξένα μέσα μαζικής ενημερώσεως.

Όποιος συναγωνιστής, ομοϊδεάτης, φίλος, γνωστός, θέλει να βοηθήσει στην διοργάνωση της περιοδείας, ας επικοινωνήσει μαζί μου. (τηλ. 6932353329, iphicrates@hotmail.com)


Το μόνο που ζητάμε είναι να βρίσκει κάποιο δωρεάν χώρο, (πλατεία, καφετέρια, κλπ), να ανακοινώνει στα τοπικά μμε την εκδήλωση, και να συγκεντρώνει κόσμο.


Εννοείται ότι πρέπει να γίνουν χιλιάδες τέτοιες εκδηλώσεις από διαφορετικά άτομα και συλλογικότητες σε όλη την Ελλάδα. Αλλά δεν θα περιμένουμε πότε θα ξυπνήσει ο γείτονάς μας. Ξεκινάμε εμείς, και ακολουθούν οι άλλοι.


Το Brexit ανέτρεψε την καθεστηκυία άποψη ότι δεν υπάρχει επιστροφή στα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε αυτήν την ευκαιρία να μας διαφύγει.


Τονίζω ότι το #Grexit, δεν ταυτίζεται με έκκληση για δημοψήφισμα. Είναι κάτι πολύ ευρύτερο. Το #Grexit θέτει σε αμφισβήτηση όλη την θεσμική, στρατιωτική, οικονομική, και πολιτική δομή της ΕΕ.


Με απλά λόγια το #Grexit σημαίνει έξοδο της Ελλάδος από την ΕΕ. Το #Grexit αποτελεί θεμελιώδη πατριωτική θέση την οποία θα πρέπει να συμπεριλάβουν στο πολιτικό και εκλογικό τους πρόγραμμα όσα κόμματα θέλουν να λέγωνται πατριωτικά, εθνικιστικά, εθνοκεντρικά, ελληνοκεντρικά, κλπ.


Το πώς θα υλοποιηθεί, με επανάσταση; με εκλογές; με δημοψήφισμα; με πολιτική απεργία; με εξέγερση; είναι μία άλλη ιστορία.




Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΡΙΝΟΥ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ !!!

 

 
 
 
 

ANΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
 Η ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή της 26ης Ιουνίου 2016 μετά χριστιανικής χρονολόγησης, να συνεορτάσουμε το Θερινό Ηλιοστάσιο και να συμμετάσχουμε στα ελληνικά δρώμενα τιμώντας την πατρογονική μας παράδοση την οποία ο πανδαμάτωρ χρόνος δεν διέκοψε ποτέ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
10.00΄ - 10.30΄  Άφιξη επισκεπτών
11.00΄ - 11.30΄  Τελετή Ηλιοστασίου από μέλη της Ομάδας Εθνικών Λακωνίας και            Εθνικών Μεσσηνίας.
12.00΄ - 13.00΄ Αγωνίσματα στίβου με την εθελοντική συμμετοχή των παρισταμένων            επισκεπτών οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν σε όλα τα              αγωνίσματα ή σε κάποιο εξ αυτών:  α) Ανυπόδητος δρόμος,
                         β) Ακοντισμός, γ) Σφαιροβολία, δ) Κολύμβηση.
13.45΄ - 14.00΄  Ομιλία του Σωκράτη Χριστοδουλάρη με θέ
μα: Συνέχιση και              επαύξηση των πατρώων συνηθειών και εθίμων και ενημέρωση επί          των αρχετύπων θεραπευτικών μεθόδων.
14.00΄               Συμπόσιο και ελεύθερη συζήτηση για τη διαφύλαξη και διάδοση της                  ελληνικής Κοσμοθέασης.

Υπεύθυνοι διοργάνωσης:
 
α) Για την Τελετή του Ηλιοστασίου, Δρ. Λεωνίδας Μπίλλης
β) Για τα αγωνίσματα και το Συμπόσιο, Σωκράτης Χριστοδουλάρης
(Σημειώνεται ότι όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στα αγωνίσματα,
ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ μέχρι την Πέμπτη 23 Ιουνίου. Τηλ.: 6977306981. Επίσης όσοι συνέλληνες/συνελληνίδες, επιθυμούν να τους γίνει ονοματοδοσία, να επικοινωνήσουν με τον Λεωνίδα Μπίλλη, τηλ.: 6977225644).

Τρόποι μετάβασης στον χώρο της Λακωνικής Αγωγής:
 
Ο περίφημος χώρος της Λακωνικής Αγωγής βρίσκεται σε απόσταση 54 χιλιομέτρων από την Αθήνα, στην Μαρώνεια (Άγιο Κωνσταντίνο / Καμάριζα) Αττικής.
Ο Άγιος Κωνσταντίνος/Καμάριζα βρίσκεται ανάμεσα στην Ανάβυσσο, το Λαύριο και το Σούνιο. Από τα νότια προάστια, προτείνεται είτε η διαδρομή μέσα από  τη
Σαρωνίδα, είτε απ’ ευθείας από Ανάβυσσο. (Βλέπε χάρτη, ή google earth Agios Konstantinos-Συντερίνα, Μεγάλα Πεύκα) – Ακολουθείτε πινακίδες από Λεωφόρο Λεγραινών

Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες από προηγούμενες εκδηλώσεις της Λακωνικής Αγωγής
Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να ανοίξει!     Αποτέλεσμα εικόνας για Λακωνική Αγωγή

Αποτέλεσμα εικόνας για Λακωνική Αγωγή    Αποτέλεσμα εικόνας για Λακωνική Αγωγή Σωκράτης Χριστοδουλάρης