Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

 ΙΦΙΚΡΑΤΗΣ ΑΜΥΡΑΣ : Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΝΑΙ...ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ...

 

 

 
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΧΙ" ΣΕ ΠΕΡΣΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΙΟΥ...ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΙΦΙΚΡΑΤΗ:
 
Θα ήθελα να διευκρινίσω ωρισμένα σημεία σχετικώς με την παρουσία μου στην εκπομπή "Μακελειό" της Δευτέρας, 28-10-2013.

Συνήθως ο τηλεοπτικός χρόνος είναι λίγος, και αρκετές φορές οι συνομιλητές διακόπτουν τον ειρμό των σκέψεών μου, με αποτέλεσμα να μην αποτυπώνονται επακριβώς οι σκέψεις του ομιλούντος. 

Η αντίθεσή μου με την αγιογραφία του Μεταξά και η αντιπαράθεση με τον κ. Κωνσταντίνο Πλεύρη, έχει σκοπό να δείξει στον Λαό πώς πρέπει να αναλύωνται τα ιστορικά γεγονότα, αντί να λαμβάνεται μία στιγμιαία φωτογραφία ενός γεγονότος(ο Μεταξάς στις 3 τα μεσάνυχτα αρνείται το ιταλικό τελεσίγραφο, κλπ). 

Προσπάθησα να κάνω εν συντομία μία γεωπολιτική, ιστορική, και γεωστρατηγική ανάλυση των γεγονότων. Στην ιστορία αναλύουμε αιτίες, κίνητρα, συμφέροντα. Αντ' αυτού, άκουσα για μία ακόμη φορά την τυπική συναισθηματική περιγραφή της νύκτας της 28ης Οκτωβρίου.

Με αυτό τον τρόπο συγκαλύπτεται αντί να αναδεικνύεται η αλήθεια. Τα πάντα γύρω από τον Μεταξά συμπυκνώνονται στο "είπε το ΟΧΙ", για να αποσιωπηθούν τα γεγονότα που έχουν προηγηθεί του ιταλικού τελεσιγράφου. Και για έναν άλλο πολύ σημαντικότερο λόγο. Ο Μεταξάς είπε το μεγάλο "NAI" στους Άγγλους, πολύ πριν αποσταλεί το ιταλικό τελεσίγραφο

Από το 1938 είχε πει, ΝΑΙ κύριοι Άγγλοι. Θα κάνουμε ό,τι θέλετε εσείς στην Μεσόγειο

Στην εκπομπή ακούστηκε ότι ο Μεταξάς ήταν διορατικός πολιτικός. 

Η πλευρά του κ. Πλεύρη προσπαθούσε να παρουσιάσει τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου 1940 ως μία διμερή σύγκρουση, ενώ επρόκειτο για πόλεμο συνασπισμών. 

Προσπάθησε να παρουσιάσει τον Μεταξά ως αμυνόμενο του πατρίου εδάφους από μία ξαφνική ιταλική επίθεση, αποσιωπώντας ότι ο Μεταξάς ήθελε να βγει στον πόλεμο στο πλευρό της Αγγλίας χωρίς να απαιτήσει από την Αγγλία την ανάληψη συμβατικών υποχρεώσεων και χωρίς κανένα αντάλλαγμα. 


Όταν η χώρα μας αντιμετωπίζει τέτοιου είδους στρατηγικά διλήμματα(με ποιόν θα συμμαχήσουμε εναντίον ποίου) η ηγεσία μίας χώρας οφείλει να επιλέξει μεταξύ δύο βασικών επιλογών. Ή αυστηρά ουδετερότητα, ή συμμαχία με σοβαρά ανταλλάγματα και ανάληψη συμβατικών υποχρεώσεων σε περίπτωση που δεχτούμε επίθεση. 

Ο Μεταξάς τάσσεται στο πλευρό της Αγγλίας χωρίς να ζητήσει ως αντάλλαγμα την Κύπρο. Χωρίς να απαιτήσει μονομερή διαγραφή μέρους ή όλου του χρέους των Άγγλων ομολογιούχων. Χωρίς να απαιτήσει την υπογραφή αμυντικής συνθήκης μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδος. Ακόμη και αν την απαίτησε, δεν την έλαβε ποτέ. 

Εν τούτοις, παρεβίαζε διαρκώς την υπογραφείσα συνθήκη ουδετερότητος με την Ιταλία, και άρχισε να παραβιάζει την εκπεφρασμένη ουδετερότητα της Ελλάδος προς την Γερμανία, χωρίς απτά και ουσιαστικά ανταλλάγματα από τους Βρετανούς, πέραν αορίστων υποσχέσεων περί βοηθείας σε περίπτωση πολέμου Ιταλίας-Ελλάδος. 

Άρχισε να συμμετέχει στον Αγγλικό ναυτικό αποκλεισμό εις βάρος της Γερμανίας διακόπτων τις Ελληνικές εξαγωγές προς την Γερμανία. Άρχισε να μισθώνει Ελληνικά εμπορικά πλοία στους Άγγλους εν καιρώ πολέμου Αγγλίας-Γερμανίας. Άρχισε να επιτρέπει στα Αγγλικά πλοία να χρησιμοποιούν τα Ελληνικά νησιά ως ναυτικές βάσεις. Χωρίς η Ελλάς να έχει εκδηλώσει επισήμως ότι λειτουργεί ως σύμμαχος της Αγγλίας.  

Ο Μεταξάς ήτο κάκιστος διπλωμάτης. Όταν ο Μουσολίνι του ζητά το 1939 να ανανεωθεί η συνθήκη ουδετερότητος Ελλάδος-Ιταλίας ο Μεταξάς ζητά από τον Άγγλο ΥΠΕΞ Halifax οδηγίες(!) για το τί να πράξει. Δεν είχε καμμία απολύτως στρατηγική. Η στρατηγική του Μεταξά ήταν απλή, "ό,τι θέλει η Αγγλία, θα το πράξουμε".

Στην εκπομπή ακούστηκε και το αστείο ότι ο Μεταξάς είχε αντι-αγγλική στάση! Προφανώς ο ισχυρισμός στερείται σοβαρότητος. Ο βασιλεύς Γεώργιος Β', αγγλόδουλος μέχρι το μεδούλι, δεν θα ανεχόταν κάτι τέτοιο. Ειδικώς τα δύο πρώτα έτη της δικτατορίας(1936-38) αυτός ουσιαστικώς κυβερνούσε, ο Μεταξάς ήτο υποχείριό του. 

Υπήρξε αλλαγή της αγγλικής πολιτικής έναντι του Μεταξά; Ναί, σε δύο περιπτώσεις. Πρώτον όταν πρεσβευτής της Αγγλίας στην Αθήνα ήταν ο Sydney Waterlow, o οποίος δύο χρόνια μετά την επιβολή δικτατορίας έβλεπε ότι το Μεταξικό καθεστώς ήτο εξαιρετικώς αντιπαθητικό στον Λαό και δεν είχε αποκτήσει κοινωνικά ερείσματα. 

Ο Waterlow εφοβείτο ότι η ταύτιση του βασιλέως Γεωργίου Β' με το καθεστώς Μεταξά θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην Αγγλική κυβέρνηση, δηλαδή θα χρεωνόταν η Αγγλία τα πεπραγμένα του Μεταξά. Γι' αυτό ζητά την ενδεχόμενη αντικατάσταση της δικτατορίας Μεταξά, με ένα καθεστώς με κοινοβουλευτικό μανδύα. Παρ' όλα αυτά οι ανώτεροι αξιωματούχοι του Foreign Office αδιαφορούν για τις εκθέσεις του Waterlow. 

Η δεύτερη περίπτωση που οι Άγγλοι είναι δυσαρεστημένοι με τον υπάλληλό τους, είναι όταν ο Μεταξάς τον Δεκέμβριο του 1940 διαισθάνεται ότι ετοιμάζεται η Γερμανική προέλαση στα Βαλκάνια, και ζητά από τους Βρετανούς να μην εμπλακούν περαιτέρω στην Ελλάδα για να μην εκληφθεί ως πρόσχημα από τον Χίτλερ και εισβάλλει στην Ελλάδα. Έχουν ξεκινήσει μυστικές συναντήσεις με αξιωματούχους του Γ' Ράιχ προκειμένου να μεσολαβήσουν για να λήξει η σύρραξη με την Ιταλία.

Προφανώς οι Άγγλοι δυσαρεστούνται με την αλλαγή πλεύσεως του Μεταξά ο οποίος αργά κατενόησε ότι οι Άγγλοι δεν θα μπορούσαν να του προσφέρουν την βοήθεια που του είχαν υποσχεθεί. Εκεί, οι Άγγλοι ενδέχεται να πραγματοποίησαν αυτό που αρκετοί υποπτεύονται, ότι δολοφόνησαν τον Μεταξά. Όχι όμως επειδή τάχα κρατούσε αντι-αγγλική στάση. Αλλά επειδή ο Μεταξάς δεν τους ήταν πιά χρήσιμος. Οι αμφιταλαντεύσεις του έθεταν σε κίνδυνο την Αγγλική στρατηγική στην Μεσόγειο. 

Οι Άγγλοι ήθελαν την Ελλάδα στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, χωρίς ανταλλάγματα, και χωρίς ανάληψη συμβατικών υποχρεώσεων. 

Σε ό,τι αφορά τον "μέγα" πατριώτη Μεταξά:

1. Παρέδωσε το οχυρό Ρούπελ αμαχητί στους Γερμανο-Βουλγάρος, το 1916, στον Α' παγκόσμιο πόλεμο, καθ' υπόδειξιν του βασιλέως Κωνσταντίνου. 

2. Έστειλε το εξής κατάπτυστο συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην Τουρκία για τον θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ: 


«Αποτίουσα φόρον τιμής εις την μνήμην του περιφανούς αρχηγού, του γενναίου στρατιώτου, του πεφωτισμένου αναμορφωτού της Τουρκίας, η Ελλάς ουδέποτε θα λησμονήσει ότι ο πρόεδρος Κεμάλ Ατατούρκ υπήρξε ο κύριος θεμελιωτής της Ελληνοτουρκικής συνεννοήσεως και ότι σφυρηλάτησε τους δεσμούς της αδιαλύτου φιλίας, ήτις ενώνει τις δύο χώρες μας εν τω κοινώ ιδεώδες της ειρηνικής συνεργασίας. Θα διατηρήσει πιστώς την συγκινημένην ανάμνησιν του μεγάλου εκλιπόντος, του οποίου το κραταιόν έργον θα κατευθύνη δια παντός τας τύχας του ευγενικού τουρκικού έθνους.»

3. Όχι μόνον δεν διέγραψε το δημόσιο χρέος, όπως ψευδώς ισχυρίζονται οι αγιογράφοι του, αλλά ενώ βρισκόμαστε στο 1940 και ζητά βοήθεια από τους Άγγλους σε περίπτωση Ιταλικής επιθέσεως εις βάρος της Ελλάδος, αντί να ζητήσει μείωση ή διαγραφή του Ελληνικού χρέους που κρατούσαν οι Άγγλοι ομολογιούχοι, ο Μεταξάς δεσμεύτηκε να αυξήσει τις καταβολές τόκων προς τους Άγγλους ομολογιούχους, εν μέσω πολέμου!! Του το ζήτησαν οι Άγγλοι και  ο "μέγας" πατριώτης το δέχτηκε.

4. Μυστικοσύμβουλος του Μεταξά ήταν ο Ιωάννης Διάκος, κατά πολλούς άσημος δημοσιογράφος. Ενώ δεν κατείχε επίσημο αξίωμα, παρίστατο σε όλες τις κυβερνητικές συνεδριάσεις και κατηύθυνε εν πολλοίς το κυβερνητικό έργο. Αρχιμασώνος της στοάς Ησίοδος και πράκτορας της Intelligence Service. Δεν μιλάμε για κάποιον χαμηλόβαθμο αξιωματούχο. Μιλάμε για τον κορυφαίο σύμβουλο του Μεταξά. 

5. Ενώ ο Μεταξάς δίνει γη και ύδωρ στους Άγγλους, το 1938 λαμβάνει πληροφόρηση από την Ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο, ότι οι Άγγλοι για να προσεταιρισθούν τους Βουλγάρους, τους υπόσχονται Ελληνικά εδάφη στην Θράκη. Ο Μεταξάς έλαβε γνώση της αγγλικής ραδιουργίας, αλλά τήρησε "άψογον" στάσιν, σαν αυτή του Σαμαρά μπροστά στην Μέρκελ...

6. Για το ΙΚΑ και το 8ωρο έχουν χύσει ποταμούς μελάνης οι ακροδεξιοί για να μας πείσουν πόσο αγαπούσε την εργατική τάξη ο Μεταξάς. Αφού πρώτα έθεσε εκτός νόμου όλα τα εργατικά κόμματα, αφού ποινικοποίησε τις απεργίες, αφού εκτόπισε όλους τους πολιτικούς αντιπάλους, ακόμη και τους μη-κομμουνιστές, αφού απαγόρευσε την ελευθερία του τύπου, αφού απαγόρευσε το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και του συνέρχεσθαι, αφού διέταξε την αιματηρή καταστολή των εργατικών απεργιών στην Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο-Μάϊο 1936, ο Μεταξάς εφάρμοσε, λένε, το 8ώρο.

Αν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου όλη η κοινωνία για να εφαρμόσει ο Μεταξάς το 8ωρο, τότε έχουμε να κάνουμε με ψυχοπαθή ακροδεξιό. Σε καμμία περίπτωση με υγιώς σκεπτόμενο άτομο.

7. Ο Μεταξάς δεν ήταν φασίστας, ούτε εθνικοσοσιαλιστής. Δεν είχε φασιστικό κόμμα, ούτε στελεχιακό δυναμικό για να εφαρμόσει εθνικοσοσιαλιστική/φασιστική πολιτική. Ήταν ένας ακροδεξιός δικτάτωρ. Κακώς η Αριστερά του προσάπτει τον χαρακτηρισμό "φασίστας". Υιοθέτησε κάποια εξωτερικά χαρακτηριστικά των ναζιστικών και φασιστικών κομμάτων, αλλά μέχρι εκεί. Και αυτό το ήξεραν οι Άγγλοι υποκριτές. Ενώ μιλούσαν κατά της ναζιστικής δικτατορίας στην Ευρώπη, υποστήριζαν ανοικτά μία δικτατορία στην Ελλάδα. Αν ήταν ναζιστική, δεν θα την υποστήριζαν. Την υποστήριζαν διότι ήταν μία αγγλόδουλη δικτατορία.

8. Απ΄όσα ακούστηκαν στην εκπομπή μένει ακόμη ένα ζήτημα να ερευνηθεί, τα περί καταδιώξεως της Μασονίας. Μόνο και μόνο ότι ένας χριστιανός δικτάτωρ καταδιώκει αλλοθρήσκους, αρκεί για να αντιληφθούμε ότι δεν το κάνει για πατριωτικούς λόγους. Δεν θεωρώ πατριώτη έναν ακροδεξιό χριστιανό δικτάτορα ο οποίος με τον Αναγκαστικό Νόμο 117/1936 θέτει εκτός νόμου ιδέες, κοινωνικά συστήματα, θρησκευτικές απόψεις, που "τείνουν στην ανατροπή" της καθεστηκυίας τάξεως.

Σύμφωνα με την διασταλτική ερμηνεία του Μεταξά, η Ελληνική Θρησκεία και όλες οι άλλες θρησκευτικές απόψεις τείνουν στην ανατροπή της καθεστηκυίας τάξεως.

Επομένως αυτό που ακούστηκε στην εκπομπή, ότι έκλεισε τις μασονικές στοές, δεν αποτελεί εχέγγυο πατριωτισμού. Αλλά θα το ερευνήσουμε, διότι έχουμε σοβαρές αμφιβολίες για το αν ένας αγγλόδουλος δικτάτωρ, με αγγλόδουλο μασόνο βασιλιά, και μασόνο μυστικοσύμβουλο, έκανε τέτοια πράξη για πατριωτικούς λόγους. Άλλως θα πρέπει να δεχτούμε ότι οι αγγλόδουλοι ακροδεξιοί χριστιανοί είναι εξ ορισμού πατριώτες, ενώ οι ελληνόφωνοι μασόνοι είναι εξ ορισμού ύποπτοι προδοσίας.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου