Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

 ΝΑ ΜΗ ΣΩΣΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ....

 
 
ΝΕΥΡΙΑΣΑΝ ΟΙ "ΑΓΙΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ" ΔΙΟΤΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΤΡΑ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ  ΑΠΟ ΤΑ "ΤΡΙΣΑΓΙΑ" ...
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ  newsit
 
Έκπληξη προκαλεί η εγκύκλιος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σύμφωνα με την οποία η Εκκλησία δεν θα τελεί (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) νεκρώσιμη ακολουθία και μνημόσυνο σε όσους αποδεδειγμένως και οικειοθελώς έχουν δηλώσει (ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ) την επιθυμία για καύση του σώματός τους.
 

Όπως αναφέρεται στο επίσημο site της εκκλησίας, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έστειλε εγκύκλιο σε όλες τις Μητροπόλεις για να ενημερώσει τους πιστούς για την συνέπεια που θα έχουν όσοι επιλέγουν την αποτέφρωση του σώματός τους μετά το θάνατό τους.
Πάντως, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σε μια κίνηση “μεγαλοψυχίας” προσθέτει στην εγκύκλιο ότι μπορεί ο κάθε Μητροπολίτης με δική του ευθύνη να τελεί ένα… τρισάγιο.
Αναφέρεται επίσης μεταξύ άλλων: Ἡ Ἐκκλησία δέν δέχεται γιά τά μέλη Της τήν ἀποτέφρωση τοῦ σώματος, διότι τοῦτο εἶναι ναός τοῦ Ἁγίου Πνεύματος (Α΄ Κορ. 6, 19) (ΚΑΙ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ-ΛΕΩ ΕΓΩ), στοιχεῖο τῆς ὑποστάσεως τοῦ κατ’ εἰκόνα καί καθ’ ὁμοίωσιν Θεοῦ πλασθέντος ἀνθρώπου (Γεν. 1, 24), καί περιβάλλει αὐτό μέ σεβασμό καί τιμή ὡς ἔκφραση ἀγάπης πρός το κεκοιμημένο μέλος Της καί ὡς ἐκδήλωση πίστεως στήν κοινή πάντων ἀνάσταση.
Επίσης: Ἡ ἀποτέφρωση τοῦ σώματος δέν εἶναι σύμφωνη πρός τήν πράξη καί παράδοση τῆς Ἐκκλησίας γιά θεολογικούς, κανονικούς καί ἀνθρωπολογικούς λόγους.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝΕ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ , ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου