Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΙΑ

 

 

 
 

ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ.     
ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΘΡΗΣΚΩΝ ΙΕΡΟΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΝ

Αριθμός Δικαστ. Αποφάσεως 1290/2006

Δομοκού και Ζαχία 1, 10445 Αθήναι
6-1-2017
Αρ. Πρωτ.: 100/110
Tηλ.: 2155256740   
    
ΘΕΜΑ: Δημοσιογραφικές ειρωνείες για τον Θεό Δία

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιογραφικά τραπέζια των τηλεοπτικών εκπομπών σχετικά με την Οργάνωση; Κίνημα; Κόμμα; (δεν μας αφορά) του κυρίου Α. Σώρρα, θα θέλαμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:
 
Δημοσιογραφίσκοι, αλλά δυστυχώς και έγκριτοι δημοσιογράφοι αφού σχολιάζουν τα τεκταινόμενα σχετικά με την ύπαρξη ή την ανυπαρξία των ομολόγων /δισεκατομμυρίων που έχει επικαλεστεί ότι διαθέτει ο κύριος Σώρρας (κι αυτό δεν μας αφορά), καταλήγουν λέγοντας ειρωνικά ότι οι οπαδοί του, ορκίζονται στον Δία τον οποίο θεωρούν κάτι μεταξύ εξωγήινου και αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου.
Δεν γνωρίζουμε τις θεολογικές αναζητήσεις των οπαδών του κου Σώρρα οι οποίες δεν μας αφορούν, αλλά εκείνο που μας αφορά και το δηλώνουμε δια της παρούσας επιστολής, είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ο οποίος έχει το πλεονέκτημα του δημοσιογραφικού μικροφώνου να εμπαίζει τους Θεούς πόσο μάλλον όταν το μόνο που γνωρίζει γι` αυτούς είναι τα ανιστόρητα ψευδολογήματα και παραμύθια που του έμαθε στο δημοτικό σχολείο η καθεστηκυία τάξη πραγμάτων την οποία υπηρετεί προσκυνούμενος με την στενή και ευρεία έννοια του όρου.
Τα όργανα του ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ. (Διοικητικό και Ιερατικό Συμβούλιο) θα εκτιμήσουν την έκταση της δημοσιογραφικής συνέχειας για την ειρωνεία και τον εμπαιγμό που γίνεται κατά της ελληνικής λατρείας και θα προβούν στις ανάλογες ενέργειες.

Ο Εντεταλμένος Δημοσίων Σχέσεων
Δρ. Λεωνίδας Λ. Μπίλλης
Οικονομολόγος-Κοινωνιολόγος


 



1 σχόλιο:


  1. Με αφορμή τον θόρυβο των τελευταίων ημερών σχετικά με τον κο Σώρρα και τους οπαδούς του θα ήθελα να διατυπώσω ορισμένες σκέψεις:

    Ο κος Σώρρας έχει δηλώσει κατά το παρελθόν πως η προέλευση των χρημάτων που ισχυρίζεται πως έχει; διαχειρίζεται; προέρχονται από πώληση “Απολλώνιας”τεχνολογίας στους αμερικανούς υπαινισσόμενος πως ο Απόλλων και οι άλλοι θεοί είναι κάποια φυλή εξωγηίνων που σε δεδομένη στιγμή επισκέφθηκαν τον πλανήτη μας και οι άνθρωποι της εποχής τους εξέλαβαν ως θεούς.

    Παλαιό το κόλπο κε Σώρρα. Οι παλαιότεροι έχουμε δεί το “έργο” πολλές φορές. Άρχισε την δεκαετία του εβδομήντα με επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς “Star trek”, όπου εμφανίζεται ο Απόλλων ως εξωγήινος, με τα βιβλία και τις κινηματογραφικές προβολές του Έριχ φον Νταίνικεν καθώς και με πολλά ντοκιμαντέρ των μιμητών και ακολούθων του. Περί τα τέλη της δεκαετίας του ενενήντα άρχισε και η ντόπια παραγωγή με βιβλία και ομιλίες ανθρώπων που ισχυρίζονταν πως ελάμβαναν σήματα και μηνύματα από τους εξωγήινους “θεούς”! Κυκλοφορεί ακόμη και βιβλίο στο οποίο ο συγγραφέας του ισχυρίζεται πως έχοντας αποκωδικοποιήσει το “ΟΡΓΑΝΟΝ” του Αριστοτέλους ανεκάλυψε πως αυτό περιγράφει διαστημόπλοιο…και ο Αριστοτέλης ήλθε από άλλον πλανήτη! Στους απαίδευτους και αδαείς λάτρεις μυστηρίων όλα αυτά πουλάνε. Άλλο που δεν θέλουν οι τυραννίσκοι να πιστέψουμε πως οι θεοί δεν είναι πραγματικοί θεοί αλλά προϊόντα αφελούς φαντασίας και ότι ο πραγματικός θεός είναι αυτός που λατρεύουν εκείνοι.

    Καλό είναι όταν μελετούμε αρχαία κείμενα να προσπαθούμε να τα εξηγήσουμε με το πνεύμα της εποχής που εγράφησαν και όχι με ότι σήμερα μπορεί να εξηγήσει η τεχνολογία. Αυτά τα κείμενα έχουν νοήματα και προεκτάσεις που πολλοί από εμάς σήμερα όχι μόνον δεν φαντάζονται αλλά και δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες γνώσεις για να επεξεργασθούν. Εξηγήσεις του τύπου “οι θεοί δεν είναι παρά “εξωγήινοι” ή “δυνάμεις της φύσεως” και πολύ περισσότερο ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε πλάσματα γενετικών πειραμάτων ή άποικοι από άλλους κόσμους εξυπηρετούν την καθεστηκυία τάξη.

    Τέλος θα ήθελα να ερωτήσω κάθε σκεπτόμενο…- Πιστεύετε πως οι πρόγονοί μας νόμιζαν πως κάποιος καθόταν στην κορυφή του Ολύμπου και όποτε δεν ήταν στα καλά του πέταγε κεραυνούς; – Ο Όλυμπος είναι πραγματικά το όρος που βλέπουμε ή κατάσταση συνειδήσεως; (δεν υπονοώ πως δεν είναι ιερός τόπος). Αν μελετήσουμε τα κείμενα (και έχουμε αρκετά) θα οδηγηθούμε στα σωστά συμπεράσματα και δεν θα είμαστε έρμαια του οποιουδήποτε που είτε προσπαθεί να μας αποπροσανατολίσει είτε να μας εκμεταλευτεί οικονομικά υποδουλώνοντας μας νοητικά.

    Β. Σαφφής (Ιάμβλιχος)
    Το άρθρο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ.
    http://ellinais.gr/ti-pistevoun/

    ΑπάντησηΔιαγραφή