Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΤΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ,

 

 ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΒΕΒΗΛΩΝΟΝΤΑΙ.

 

ΑΡΚΕΤΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ

 (ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ , ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ Κ.Α)

 ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ .

 

 
 

 
 
 
 
 
 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΘΡΗΣΚΩΝ ΙΕΡΟΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΝ (ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ.)

Αριθμός Δικαστικής Αποφάσεως 1290/2006

Δομοκού και Ζαχία 1, Αθήναι 10445
     
Αθήναι 19/2/2017                                                ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αρ. Πρωτ.: 100/112                       Προς:
Τηλ.: 2155256740                          α) ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ηλεκτρονική δ/νση:                       β) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ellinais2014@gmail.com               γ) ΟΙΚΟ ΜΟΔΑΣ GUCCI                              

ΘΕΜΑ: Οι πολυεθνικές επιχειρήσεις μόδας και ο ναός Παρθενώνας

Εάν επιθυμούσαμε να απαντάμε και να στηλιτεύουμε όλα τα κακώς κείμενα που επιτελούνται καθημερινά σε βάρος της ελληνικής πατρώας λατρείας, των ιερών και οσίων, ναών, βωμών, συμβόλων και εστιών, θα έπρεπε να συστήσουμε εταιρεία με πολυπληθές προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων: παροχής υπηρεσιών αποδελτίωσης των άρθρων του τύπου, παρακολούθησης των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών καθώς και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου διά των θέσεών μας να προασπιζόμαστε την ελληνική φιλοσοφία εντός της οποίας ενυπάρχει αναπόσπαστα συνδεδεμένη η ελληνική προ χριστιανικής χρονολόγησης λατρεία (θρησκεία επί το κατανοητότερο).

Αφορμή αυτή τη φορά, τα πρόσφατα τεκταινόμενα σχετικά με το αίτημα της εταιρείας Gucci για την πραγματοποίηση επίδειξης μόδας στον Παρθενώνα, το προσφερθέν αντίτιμο των 2 (δύο) εκατομμυρίων ευρώ, τη δήλωση του διευθυντή παγκόσμιας επικοινωνίας της Gucci (με την επ` ακριβή φράση): «Η μόδα είναι περισσότερο τέχνη και πολιτισμός» και την αρνητική απάντηση των αρμοδίων πολιτειακών φορέων: Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και Γενικής Γραμματείας Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού την οποία επικροτούμε ως άρνηση αυτή καθ` αυτή, αλλά δεν την επικροτούμε ως αιτιολόγηση διότι χρήζει ανάγκης διαφορετικής αιτίασης και σημαντικής συμπλήρωσης για όλους όσους εξ ημών εξακολουθούμε να πρεσβεύουμε τα πάτρια ειωθότα και νομιζόμενα που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η ιερή ηθική μας υποχρέωση να διαφυλάττουμε να προασπίζουμε και να γνωστοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση τις ιδιότητες που είχαν, έχουν και θα έχουν στο διηνεκές του χρόνου οι ελληνικοί ναοί.  

Συγκεκριμένα και αναλυτικά:
  1. Ο οποιοσδήποτε έχει το δικαίωμα να αιτείται το οτιδήποτε πόσο μάλλον όταν τον διακρίνει η αδαημοσύνη αν όχι η κακοβουλία. Σημειωτέον ότι δεν αντιδικούμε με το πρόσφατο αίτημα του εν λόγω οίκου μόδας αλλά ενθυμούμαστε καλώς ότι το 2015 η Gucci προέβει σε εικαστικό βανδαλισμό αναρτώντας στο Instagram βίντεο με τα γλυπτά του Παρθενώνα να «ποζάρουν» για τις ανάγκες διαφημιστικής καμπάνιας. Για την ανάκληση της μνήμης μας, επαναδημοσιεύουμε σχετικές φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται ο θεός Διόνυσος να τραβάει μια selfie με το κινητό του, φορώντας πολύχρωμο σορτς, γυναικεία τσάντα και λουλούδι στο αυτί. Ο Κέκροπας να εμφανίζεται ντυμένος χίπις, ενώ ο Ιλισσός να φοράει γυναικεία αξεσουάρ και δίπλα του η Καλλιρρόη να κρατάει iphone…

http://www.topontiki.gr/sites/default/files/styles/default/public/gucci-6.jpg?itok=RHvqSo8l

http://www.mixanitouxronou.gr/wp-content/uploads/2015/12/gucci-akropoli-1-700x317.jpg

Η μοναδική αντίδραση που υπήρξε τότε, πλην της δικής μας φυσικά, ήταν του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, όπου κατήγγειλε δημόσια την εταιρεία για τις επαίσχυντες φωτογραφίες της καλώντας την να τις αποσύρει. Αλλά ο ‘’εχθρός’’ αποθρασύνθηκε και ξαναχτύπησε τώρα, προσφέροντας τα 2 εκατομμύρια αργύριά του…

  1. Για την παραχώρηση λοιπόν του Παρθενώνα έναντι 2 ή 502… εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να πραγματοποιηθεί επίδειξη μόδας ή οποιοσδήποτε άλλος εμπορικός σκοπός, δεν υπάρχει ποσό αντιτίμου διότι οι Θεοί δεν κοστολογούνται έστω κι αν οι θνητότητα μας προτίθεται να καταβάλει το υπέρογκο ποσό της μαθηματικής έννοιας του απείρου (σύμβολο: \infty ).

  1. Γνωστοποιούμε στους κατά τα άλλα-σύμφωνα με τα δημοσιεύματα- ευγενέστατους Ιταλούς εκπροσώπους της Gucci, ότι η μόδα δεν είναι ούτε τέχνη, ούτε πολιτισμός.

Πρώτον, διότι οι τέχνες είναι οι γνωστές επτά και η μόδα δεν συγκαταλέγεται σ` αυτές.
Δεύτερον διότι η μόδα είναι η τελευταία έκφανση μικρογραφίας των περιοδικών κρατουσών συνηθειών που δεν διαρκούν περισσότερο από μία εποχιακή περίοδο (άνοιξης-θέρους) ή από ένα έως τρία έτη εξ ου και η μόδα έρχεται και παρέρχεται αφήνοντάς μας στην καλύτερη περίπτωση, θύμισες και νοσταλγίες, στην δε χειρότερη, δαπάνες για τον επαναπροσδιορισμό του ρουχισμού μας στις επίκαιρες επιταγές της.
Τρίτον, η μόδα δεν είναι πολιτισμός διότι δεν προσέφερε και δεν έχει να προσφέρει στην ανθρωπότητα τίποτε εξ όλων όσων προσέφερε στην οικουμένη ο ελληνικός πολιτισμός και κάποιοι άλλοι πολιτισμοί μεταξύ των οποίων δεν συγκαταλέγεται ο ιταλικός πολιτισμός(;).
Τέταρτον διότι από τότε που διεκόπη βιαίως ο πλέον μακραίωνος εξ όλων των πολιτισμών ελληνικός πολιτισμός, δεν παράγεται πλέον πολιτισμός, αλλά ‘’ξανά ανακαλύπτεται η Αμερική’’.

  1. Σύμφωνα πάντα με τα πρόσφατα δημοσιεύματα η αιτιολόγηση για την αρνητική απάντηση που έδωσαν στην Gucci το ΚΑΣ και το ΥΠΠΟΑ ήταν η εξής: «Ο ιδιαίτερος και πολιτιστικός χαρακτήρας της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση καθώς πρόκειται για μοναδικά μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς, μνημεία της UNESCO» και «Ο Παρθενώνας είναι το σύμβολο του δυτικού πολιτισμού, της δημοκρατίας, του διαλόγου, της ελευθερίας, του πνεύματος…».
Οι ανωτέρω αιτιάσεις μπορεί να ακούγονται και να αναγιγνώσκονται με θετικό υπέρ Ελλήνων πρόσημο, ωστόσο:
α) Επειδή το Ελλήνων Αρχαιοθρήσκων Ιερόν Σωματείον (ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ) με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών έχει αναγνωριστεί ως  αμιγώς ευκτήριος οίκος ο οποίος σκοπεύει στη θρησκευτική διομολόγηση και λειτουργία της θρησκείας των Ελλήνων Αρχαιοθρήσκων, όπως αυτή προκύπτει από τις θρησκευτικές θέσεις και πρακτικές των Αρχαίων Ελλήνων, αρχής γενομένης από την Προϊστορική περίοδο έως και σήμερα.
β) Επειδή ως θρησκεία των Ελλήνων Αρχαιοθρήσκων ορίζεται η λατρεία του δωδεκαθέου των Ολυμπίων Θεών καθώς και όλων των άλλων Θεών που ετιμώντο από τους προγόνους μας.
γ) Επειδή σύμφωνα με τα πάτρια έθιμα διενεργούμε ευχετήριες τελετές εντός ευκτήριου οίκου ή στους ιερούς τόπους των Αρχαίων Ελλήνων (ναό Παρθενώνα, ναό Ποσειδώνα και αλλού) κατόπιν αδείας από τις αρμόδιες Αρχές,

καταδεικνύεται η καταλληλότητα ως εξ αντικειμένου αρμοδιότητα του ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ, να παραινέσει συμπληρώνοντας την αιτιολόγηση του ΚΑΣ και του ΥΠΠΟΑ δηλώνοντας ότι ο Παρθενώνας είναι πρωτίστως! και ανυπερθέτως ιερός ναός! καθιστάμενος λειτουργικός εξ όλων όσων Ελλήνων πρεσβεύουν την πατρώα λατρεία. Είναι σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού και όχι του αποκαλούμενου ‘’δυτικού’’ ο οποίος ουδέποτε είχε αυθύπαρκτη υπόσταση εξ ου και αντέγραψε- κακέκτυπα- έως και κατέκλεψε τον ελληνικό πολιτισμό. Το ευρύτερο πέριξ του Παρθενώνα αρχαιολογικό μνημειακό σύμπλεγμα έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς ΟΥΝΕΣΚΟ από το 1987, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στον ναό έχουν συγκυριότητα τα 21 κράτη-εταίροι που απαρτίζουν την επιτροπή διαχείρισης των μνημείων.
Οι καταστροφές του Παρθενώνα και στον Παρθενώνα, από τους Πέρσες μέχρι τον Σλάβο Ιουστινιανό (Γιουτπράβδα τ` όνομά του) κι από την μετατροπή του σε εκκλησία μέχρι τζαμί με μιναρέ και μέχρι τον  Έλγιν,
δεν είναι ικανές να καταργήσουν τους Θεούς!

Για το ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ
Ο Εντεταλμένος Δημοσίων Σχέσεων
Δρ. Λεωνίδας Λ. Μπίλλης
Οικονομολόγος –Κοινωνιολόγος




 



1 σχόλιο: