Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ  ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ (ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ;;) ΨΕΜΑΤΑ .


ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟ "ΠΡΩΤΟ" ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ...

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΕΔΩ ... :
 (ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ , ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΕΙΜΕΝΟ .)
"Στα 1400μ.Χ. κυνηγημένος από το φανατικό Καθολικό Λατινικό Ιερατείο του Χάνδακα, ο Ιωσήφ Φιλάγρης, ορθόδοξος μοναχός, καταφεύγει στα Αστερούσια και ιδρύει την Μονή των Τριών Ιεραρχών στο Λουσούδι Καπετανιανών. Εδώ διδάσκει Αριστοτέλη – Πλάτωνα και τους λοιπούς Έλληνες φιλοσόφους μαζί με τα κείμενα των Πατέρων της εκκλησίας  και αντιγράφει τα έργα όλων των μεγάλων της ελληνικής φιλοσοφίας."

mti
mti2

"Σήμερα, τα συγγράμματα αυτά βρίσκονται σε όλες τις μεγάλες βιβλιοθήκες του κόσμου, δηλαδή, πολύ απλά, εδώ λειτούργησε το πρώτο Ελληνικό πανεπιστήμιο."

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

mti5

"Από τότε πέρασαν 600 χρόνια, το μοναστήρι ρήμαξε, έγινε μάντρα. Τα τελευταία χρόνια έγιναν αρχαιολογικές ανασκαφές από τον μακαρίτη καθηγητή Αθανάσιο Παλιούρα και έφερε στο φώς το μοναστήρι. Πέρυσι και φέτος αναστηλώθηκε ο Ναός των Τριών Ιεραρχών. Όλα αυτά έγιναν με δαπάνες της Ιεράς Μονής Κουδουμά, προεξέχοντος του Ηγουμένου Μακαρίου Σπυριδάκη. Η επίβλεψη έγινε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τον Αρχιτέκτονα Ηρακλή Πυργιανάκη. Όλη η οικοπεδική έκταση που βρίσκεται  το μοναστήρι δωρήθηκε στην Μονή Κουδουμά από τον μοναχό Ιλαρίωνα Σταματάκη."

mti3

"Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 θα λειτουργήσει ξανά ο Ναός για πρώτη φορά μετά από  600 χρόνια και τα θυρανοίξια θα γίνουν εκτός απροόπτου την πρώτη εβδομάδα μετά το (ΠΕΣΑΧ = ΕΒΡΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ) Πάσχα του 2016."

mti4

"Γιατί τίποτα δεν πρέπει να πεθαίνει και να χάνεται τελικά, ιδιαίτερα στον χώρο των γραμμάτων, του πολιτισμού και της θρησκείας. Αυτά είναι η ιστορία μας."

ΠΟΥ ΝΑ "ΞΕΡΕΣ ΚΑΗΜΕΝΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ...

mti6
mti7


ΠΗΓΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ : http://www.candianews.gr/2016/01/29/kriti-thia-litourgia-proti-fora-meta-apo-600-chronia/

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΥ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΠΟΤΙΖΕΙ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΚΑΤΕΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...
ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΕΝΤΕΧΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΔΑΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ , ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΑΠΑΔΕΣ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΡΩΜΙΩΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ.

ΚΑΙ Η ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΘΑΛΗ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΙΟΥ ΤΙ ΗΤΑΝ;;
Η ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΤΗ ΜΙΕΖΑ ΤΙ ΗΤΑΝ;;;
Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΤΙ ΗΤΑΝ ;;;

ΑΣ ΠΑΝΕ  ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΟΛΟΙ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ " ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΠΙΛΛΗ , ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ .
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου