Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

  ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ... ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΣΩΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΟΡΩΜΙΩΝ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ... ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΒΡΕ ΜΕΓΑΛΕ !!

 
 


Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: ''Οι επενδυτές έχουν τον πρώτο λόγο''
Την ικανοποίηση και την χαρά του εξέφρασε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου σημειώνοντας πως η τροπή που τελικά έχει πάρει το όλο θέμα της Τράπεζας Κύπρου τον βρίσκει σύμφωνο , γιατί – όπως είπε- οι επενδυτές έχουν τον πρώτο λόγο.
Μιλώντας μετά το πέρας του Μνημοσύνου των πεσόντων της Κοινότητας Χλώρακας κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή του 1974 στην εκκλησία Παναγίας Χρυσοαιματούσης στην Χλώρακα στο οποίο παρέστη,ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε πως « η απόφαση αυτή είναι σωστή».
Πρόσθεσε μάλιστα πως με την απόφαση οι νυν επενδυτές έχουν το δικαίωμα να ανακεφαλαιώσουν την τράπεζα σημειώνοντας πως αυτή «ήταν η επιθυμία του».
Δεν φτάνει είπε χαρακτηριστικά που απ’ αυτούς τους ανθρώπους πήραν τις μισές τους καταθέσεις στο κούρεμα που έγινε πέρσι, δηλαδή το 50 % των καταθέσεων τους και πρόσθεσε πως «θα ήταν απαράδεχτο να μην τους δοθεί η ευκαιρία να επενδύσουν όσοι το επιθυμούν».
Επεσήμανε επίσης πως με την πρώτη απόφαση μηδενιζόταν πλέον η επένδυση που είχαν κάνει υποχρεωτικά με το κούρεμα των καταθέσεων.
«Αν υπάρχει χώρος» είπε χαρακτηριστικά, «να επενδύσουν και άλλοι».
Αναφερόμενος στους παλιούς μετόχους ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε πως για αυτούς δεν έγινε οτιδήποτε και σημείωσε πως εκείνο που αντιλαμβάνεται – όπως είπε- είναι ότι η Τράπεζα Κύπρου ευχαρίστως δέχεται το κεφάλαιο, τα ακίνητα που υπάρχουν στις κατεχόμενες περιοχές τις οποίες η τράπεζα έχει στα βιβλία της με μηδενική αξία.
Εκείνα συνέχισε νομίζω ότι ανήκουν και θα τα πάρουν οι παλιοί μέτοχοι σημειώνοντας πως «υπάρχουν ελπίδες».
Κληθείς να σχολιάσει τα της οικονομίας ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εκτίμησε ότι ήδη υπάρχει κάποιου είδους ανάπτυξη, προς το τέλος του χρόνου θα αυξηθεί και εξέφρασε την ελπίδα πως αυτή η ανάπτυξη θα φουντώσει από την αρχή του νέου έτους.
Πάντοτε ήμουν και θα είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε καλά γιατί -όπως είπε- «ο λαός μας ξέρει να δουλεύει και ξέρει να ζει και με τις σπατάλες και με τα λίγα».
Ερωτηθείς για την ανάπτυξη που προγραμματίζεται να γίνει στη Γεροσκήπου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανακοίνωσε που παρόλο που το θέμα δεν είναι της αρμοδιότητας του εκείνο σημείωσε που γνωρίζει είναι ότι τα σχέδια θα κατατεθούν εντός της εβδομάδας. 
 
ΠΗΓΗ: sigmalive.com
 
ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ , ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ..
 ΞΥΠΝΑ ΒΡΕ ΠΟΙΜΝΙΟ , ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ !
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου