Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

 ΠΑΜΠΛΟ ΙΓΚΛΕΣΙΑΣ : "ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ"...

 

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΝΕΛΠΙΣΤΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...ΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ , ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ , ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ...     
podemos_ispania1-630x386

Ο Pablo Iglesias μιλάει ελληνικά στη μεγάλη συγκέντρωση


Τεράστια απήχηση είχε από το πρωί το κάλεσμα του Podemos στη Μαδρίτη στην Ισπανία για την «Πορεία της Αλλαγής» (La marcha del cambio) με ελληνικές σημαίες να κυματίζουν μαζί με ισπανικές.


Εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανών κατέκλυσαν τους δρόμους που οδηγούσαν στην Puerta del Sol, σε μία μεγαλειώδη πορεία για το δίκαιο αίτημα μίας πιο αξιοπρεπούς ζωής μακριά από πολιτικές λιτότητας.
Mε τη δυναμική ομιλία του γενικού γραμματέα, Pablo Iglesias, συνεχίζεται η μεγαλειώδης διαδήλωση των Podemos στην Μαδρίτη. Ο Iglesias, μεταξύ άλλων, επικρίνει τις οικονομικές πολιτικές λιτότητας από Ραχόι και Σαμαρά.Στο 4’10” μάλιστα ο Iglesias, μιλάει ελληνικά, ξεσηκώνοντας τους διαδηλωτές στη Μαδρίτη, ενώ κάνει λόγο και για τα νέα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, με κυρίαρχο το ρεύμα που θα δοθεί σε χιλιάδες οικογένειες που δε μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

podemos_ispania-1024x598

Στην κεντρική του ομιλία ο επικεφαλής του Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας χρησιμοποιώντας επανειλημμένα λέξεις όπως «δημοκρατία», «αξιοπρέπεια», «λιτότητα», «αλλαγή» και «διαφθορά» ξεσήκωσε το πλήθος που κυμάτιζε σημαίες με ρολόγια (χαρακτηριστικό του κινήματος των Indignados από όπου προέκυψε το Podemos με σύνθημα «τι ώρα είναι;»), σημαίες της Ισπανίας αλλά και της Ελλάδας.

podemos

«Δεν θα συνεχίσουμε να είμαστε τα πειραματόζωα της Μέρκελ» σημείωσε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, φροντίζοντας στον πύρινο λόγο του να «αποκαταστήσει» την τάξη σχετικά με τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία το Podemos απομακρύνεται από το ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της κυβερνητικής συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Podemos 2

«Φυσάει άνεμος δημοκρατικής αλλαγής στην Ευρώπη» είπε σε άπταιστα ελληνικά ο επικεφαλής του Podemos και συνέχισε «Η Μέρκελ δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο τη γερμανική Ευρώπη.
 Ο Σαμαράς έχασε στην Ελλάδα. Έτσι ακριβώς θα χάσει και ο Ραχόι στην Ισπανία» σημείωσε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας.
«Η αλλαγή ξεκίνησε από την Αθήνα. Στην Ελλάδα έχουν γίνει μέσα σε έξι ημέρες όσα δεν εκαναν άλλες κυβερνήσεις για χρόνια. Τώρα ήρθε η δική μας ώρα» πρόσθεσε.
Με τη συγκέντρωσή του το Podemos στέλνει το μήνυμα και στην Αθήνα, ενόψει του παλλαϊκού καλέσματος για την επιστροφή στην πλατεία Συντάγματος στις 17 Φεβρουαρίου, όταν η ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες θα διαπραγματεύεται για το ελληνικό χρέος.

ΠΗΓΗ: 7imeres.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου