Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

 ΓΙΑΤΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ;;


 

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ...

Στη Βίβλο ο αετός εκφράζει τη θεϊκή δύναμη, την εξουσία και την προστασία, που παρέχει ο Θεός στον αγαπημένο του εβραϊκό λαό:

 «Διεμέριζεν ο Ύψιστος έθνη, ως διέσπειρεν υιούς Αδάμ, έστησεν όρια εθνών κατά αριθμόν αγγέλων Θεού, και εγεννήθη μερίς Κυρίου, λαός αυτού Ιακώβ, σχοίνισμα κληρονομίας αυτού Ισραήλ. Αυτάρκησεν αυτόν εν γη ερήμω, εν δίψει καύματος, εν γη ανύδρω· εκύκλωσεν αυτόν και επαίδευσεν αυτόν και διεφύλαξεν αυτόν ως κόρην οφθαλμού, ως αετός σκεπάσαι νοσσιάν αυτού και επί τοις νεοσσοίς αυτού επεπόθησε, διείς τας πτέρυγας αυτού εδέξατο αυτούς και ανέλαβεν αυτούς επί των μεταφρένων αυτού». («Δευτερονόμιον», λβ΄ 8-11.)


Ο αετός παρουσιάζει κοινά στοιχεία με το λιοντάρι· όπως το λιοντάρι θεωρείται ο βασιλιάς των ζώων, έτσι και ο αετός στην παραδοσιακή εβραϊκή τέχνη παρουσιάζεται ως ο βασιλιάς των πουλιών. Μυστικιστικά σύμβολα ζωικών αναπαραστάσεων, κυρίως του αετού, υπάρχουν σε ιερά εβραϊκά σκεύη, σε καλύμματα βιβλίων της Τορά, σε επτάφωτες κι εννεάφωτες λυχνίες (μενορά και χανουκιγιά) και σε διακοσμήσεις συναγωγών (στην πινακίδα που εμφανίζεται στην εικόνα, αναγράφεται στα εβραϊκά η λέξη «Γιαχβέ»). Εκτός όμως από τον απλό αετό, σε παλαιές ανά τον κόσμο εβραϊκές συναγωγές και εβραϊκά μουσεία έχουν βρεθεί και δικέφαλοι αετοί, όπως ο εικονιζόμενος από τη συναγωγή του Χόντοροβ, που ανακαινίστηκε πρόσφατα με την αρωγή του Εβραϊκού Μουσείου Διασποράς του Τελ Αβίβ.

Δικέφαλος αετός: καμμία σχέση με την ελληνική παράδοση
 Ελληνορθόδοξοι απολογητές, στην προσπάθειά τους να «αποδείξουν» την δήθεν συνέχεια κι ομαλή μετάβασή μας στο Χριστιανισμό, υποστηρίζουν, ότι ο δικέφαλος αετός αποτελεί αρχαίο ελληνικό σύμβολο κι απεικονίζει τους δύο αετούς του Διός, οι οποίοι σύμφωνα με τη μυθολογία πέταξαν ο ένας προς Ανατολάς κι ο άλλος προς Δυσμάς και συναντήθηκαν επάνω από τους Δελφούς. Σε αυτή την περίπτωση όμως έχουμε δύο αετούς κι όχι έναν δικέφαλο· εξ άλλου ουδεμία αρχαία ελληνική παράσταση έχει ανευρεθεί, που να απεικονίζει δικέφαλο αετό. Ο δικέφαλος αετός αποτελεί ένα καθαρά ανατολικό σύμβολο, το οποίο υιοθετήθηκε από τους Εβραίους κι αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της παράδοσής τους.

Η υιοθέτηση του δικεφάλου αετού στο Βυζάντιο
Εξώφυλλο περιοδικού «Ορθόδοξα Αστυνομικά Μηνύματα»Ο δικέφαλος αετός σε κίτρινο «φόντο» καθιερώθηκε στην βυζαντινή σημαία από τον –μη Έλληνα– αυτοκράτορα Ισαάκ Κομνηνό (1.057-1.059), ο οποίος ήθελε να κυβερνήσει «υπό την ηθική του προστασία». Το ίδιο ακριβώς έμβλημα χρησιμοποίησε και το Πατριαρχείο (προσθέτοντάς του μία ποιμαντορική ράβδο στο αριστερό πόδι κι ένα αυτοκρατορικό σκήπτρο στο δεξί) κι ο –επίσης μη Έλλην– Θεόδωρος Α΄ Λάσκαρις (1.204-1.222) στο Δεσποτάτο της Νικαίας. Αργότερα προστέθηκε μία ρομφαία στο δεξί πόδι και μία υδρόγειος με σταυρό στο αριστερό, ενώ παράλληλα μεγάλωσαν οι πτέρυγες, άνοιξαν τα ράμφη, με τη γλώσσα να κρέμεται, σημάδι απειλητικότητας. Η σημαία αυτή διατηρήθηκε μέχρι το 1261, οπότε προστέθηκε και μία κορώνα επάνω από τα δύο κεφάλια.
Οι Εβραίοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το δικέφαλο αετό ως συνέχεια της παράδοσής τους (ο οποίος ως σύμβολο προϋπήρχε και μάλλον τον παρέλαβαν απ' τους Χετταίους), αλλά και προκειμένου να δείξουν τη στενή σχέση των δύο θρησκειών, Ιουδαϊσμού και Χριστιανισμού. Το σχετικά πρόσφατα ιδρυθέν Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος στην Αθήνα έχει ως έμβλημα το δικέφαλο αετό.
 Η Εκκλησία, πιστή επίσης στην Εβραϊκή της παράδοση, χρησιμοποιεί το ίδιο έμβλημα κι έχει γεμίσει τους χριστιανικούς ναούς κι όλα τα ναΐδρια της Ελλάδας με κίτρινες σημαίες με δικέφαλους αετούς. Η Αθωνική Πολιτεία χρησιμοποιεί επίσης το δικέφαλο αετό ως έμβλημα αλλά και διάφοροι φορείς του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους, όπως το Γενικό Επιτελείο Στρατού, σωματεία, ενώσεις, αθλητικοί σύλλογοι (Α.Ε.Κ. = Αθλητική Ένωση Κωνσταντινούπολης, Π.Α.Ο.Κ. = Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών κ.ά.) κ.λπ., οι οποίοι θεωρούν, ότι ο δικέφαλος αετός αποτελεί κομμάτι της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Οι βυζαντινιστές συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για τον περαιτέρω αποπροσανατολισμό των Ελλήνων κι έτσι δεν δίστασαν να τοποθετήσουν το αλλότριο αυτό σύμβολο ακόμη κι επάνω από τον Παρθενώνα στο εξώφυλλο του περιοδικού «Ορθόδοξα Αστυνομικά Μηνύματα», το οποίο επισήμως διανέμεται σε όλους τους αστυνομικούς.

ΠΗΓΗ: freeinquiry.gr

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ , ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ , ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΕΛΦΙΚΑ ΕΨΙΛΟΝ.

 

6 σχόλια:

 1. Φίλε μου συμφωνούμε σε όλα εκτός από τα δελφικά με τον σταυρό στη μέση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κάτω : Το δελφικό έψιλον στο λόφο της Γορίτσας στο Βόλο και παρακάτω Το Δελφικό έψιλον στο Μεξικό!!!!! Έτσι για να τα δείχνουμε όπως είναι και όπως πρέπει…..!!!!


  ΔΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΜΟΥ "ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ...ΜΕΡΟΣ 2" ΟΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΕΛΦΙΚΑ ΕΨΙΛΟΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φίλε μου συμφωνούμε για όλα αυτά αφού ο κατακλυσμός του Ωγύγου έγινε πριν 40.000 χρόνια και ο πολιτισμός μας πηγαίνει πολύ πιο πίσω , συμφωνούμε σε όλα και αυτά τα σύμβολα μοιάζουν με δελφικά αλλά όχι με τον σταυρό στη μέση , αλλά ακόμα και έτσι να είναι , εντάξει είναι ισοσκελής αλλά χρειάζεται προσοχή για τον ταυτισμό με Ελλάνιους , ομάδες Ε , και κάτι άλλες ομάδες διαστήματος , δεν απορρίπτω την προέλευση μας από τα άστρα αλλά βλέπω μια μελετημένη προπαγάνδα και μια διαστρέβλωση αυτής τς πιθανότητας , πρόσεξε ότι αυτή η εφημερίδα που έχει συνέχεια πρωτοσέλιδα με παίσιους και ορθοδοξία έχει τα αντίρροπα Ε με τον σταυρό και ειδικά αυτό των Ελλάνιων απο τα βιβλία του Καλογεράκη , όλα αυτά αν και φέρονται εναντίων του χριστιανισμού έχουν ένα βασικό σημείο ίδιο με τον Ιουδαίο θεούλη , την εναντίωση προς την αθανασία της ψυχής , ο μεν Ιουδαίος θεούλης με την υποστήριξη ότι δεν υπήρξαμε πριν και ούτε και μετά πέρα της κόλασης ή του παράδεισου και οι άλλοι οι Ελλάνιοι μιλάνε για απελευθέρωση από αυτήν την αθανασία της ψυχής μέσο της γέννησης και θανάτου , δηλαδή και οι δύο εναντιώνονται στην αθανασία της ψυχής μέσο της αδιάκοπης εξέλιξης μέσο της γέννησης και θανάτου της ύλης , εγώ δεν λέω ότι έχεις ακριβώς άδικο απλά μια συμβουλή έδωσα , χωρίς παρεξήγηση .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. TI SXESH EXOYN ΤΑ ΔΕΛΦΙΚΑ ΕΨΙΛΟΝ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΩΛΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ , ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ..;;ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΕΛΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΙΑΣΤΗΜΑΝΘΡΩΠΩΝ..ΜΗ ΜΕ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΦΤΩ ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ ΣΕ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ.

   Διαγραφή
 4. Ολύμπια Τάξη.

  http://manteio1.blogspot.gr/2014/03/blog-post_19.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΟ ΥΣΕΕ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΥΠΟΠΤΑ ΑΤΟΜΑ , ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ . ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ.ΕΔΩ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ..ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΕΕ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ , ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΘΝΙΚΩΝ.ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΕΣ.

   Διαγραφή