Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ , ΠΛΕΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ !!!


Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου είναι πλεόν στη θάλασσα - Κόστισε 1 δισεκατομμύριο ευρώ και ζυγίζει 227.000 τόνους
 
Η κατασκευή του κόστισε περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο ευρώ και το μήκος του ξεπερνάει σε ύψος τον πύργο του Άιφελ.
Το «Harmony of the Seas» είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου και μόλις ξεκίνησε το πρώτο του ταξίδι. Δεν μεταφέρει βεβαία επιβάτες, αφού το πρώτο ταξίδι θα είναι δοκιμαστικό.
 Το πλοίο βάρους 227.000 τόνων έπεσε χθες στο νερό, στο Saint-Nazaire της Γαλλίας απ’ όπου και σάλπαρε.
Ακόμα και όταν βρισκόταν στα ανοιχτά, το κρουαζιερόπλοιο χωρητικότητας 6000 επιβατών με τα 18 καταστρώματα ήταν ορατό από την ακτή όπου πολλοί είχαν συγκεντρωθεί για να το δουν να πλέει για πρώτη φορά.
Οι αξιωματικοί του εκπαιδεύτηκαν σε προσομοιωτή στην κοντινή πόλη Nantes τον περασμένο χρόνο και βοήθησαν τον καπετάνιο στις περίτεχνες μανούβρες που χρειάζονταν για να βγει το τεράστιο πλοίο από το ναυπηγείο του Saint-Nazaire.
Ρυμουλκά βοήθησαν το σκάφος να απομακρυνθεί από το ναυπηγείο και στη συνέχεια το έστρεψαν και το καθοδήγησαν στα ανοιχτά.
 Όταν θα είναι σε πλήρη λειτουργικότητα και θα έχει και επιβάτες θα έχει πλήρωμα 2000 μελών. Οι εργασίες στο εν λόγω κρουαζιερόπλοιο άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 2013.
Το επόμενο δοκιμαστικό ταξίδι θα γίνει λίγο πριν το τέλος Απριλίου και η επίσημη παράδοσή του θα γίνει στις 12 Μαΐου.
 Στόχος των δοκιμαστικών ταξιδιών είναι να ελεγχθεί η λειτουργία της μηχανής του και η ευελιξία του στις μανούβρες.
 Αν τα δοκιμαστικά ταξίδια στεφθούν με επιτυχία θα κατευθυνθεί στο λιμάνι του Southampton το Μάιο πριν αποπλεύσει για τη Βαρκελώνη στην πρώτη κρουαζιέρα του στη Μεσόγειο.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου