Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΙΦΙΚΡΑΤΗΣ ΑΜΥΡΑΣ : ΙΔΙΟΧΕΙΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ...





- Η επιστολή γράφτηκε στις 12 Φεβρουαρίου "2016", όταν ήμουν κρατούμενος. Την δημοσιεύω για αρχειακούς λόγους. Τα γραπτά μένουν. 
 
«΄Ομηρος στα κάτεργα του κατοχικού καθεστώτος»
 
Συμπληρώθηκαν 50 μέρες από την απαρχή της ομηρίας μου στα κρατητήρια του κατοχικού καθεστώτος για φορολογική παράβαση.
Το εις βάρος μου κατηγορητήριο αφορά χρέη προς το μισελληνικό κράτος, τα οποία φυσικά δεν πρόκειται να καταβληθούν.
Το κατοχικό καθεστώς εγγράφει στον προϋπολογισμό του εικονικές απαιτήσεις από χρέη προς την εφορία, τις οποίες θεωρεί εισπράξιμες, ασχέτως οικονομικής πραγματικότητος.
Στην δική μου περίπτωση, η εταιρεία στην οποία συμμετείχα δεν υφίσταται. Είναι ανενεργή εδώ και 6 χρόνια. Παρ΄όλα αυτά το κατοχικό καθεστώς άσκησε ποινική δίωξη, επειδή θεωρεί ότι θα εισπράξει χρήματα από μια εταιρεία που δεν λειτουργεί.
Επειδή η λογιστική απαίτηση του κράτους ξεπερνά τις 150.000 χιλιάδες ευρώ, χαρακτήρισαν την υπόθεση ως κακούργημα. Επιπλέον, εθεωρήθην αγνώστου διαμονής, και άρα φυγόδικος. Εξέδωσαν ένταλμα συλλήψεως, παρά την δημόσια πολιτική μου δραστηριότητα και την παρουσία μου σε άλλες δίκες, πολιτικού και θρησκευτικού χαρακτήρος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εκατομμύρια παρανόμων «προσφύγων» που εισβάλλουν καθημερινώς στην χώρα μας, δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα συλλήψεως.
Αντιθέτως τυγχάνουν κρατικής αρωγής και θαλπωρής. Αν όμως κάποιος ΄Ελλην θεωρηθεί «φοροφυγάς» τότε διώκεται απηνώς. Το μισελληνικό κράτος φορτώνει στους ΄Ελληνες τις δαπάνες διαβιώσεως των «προσφύγων».
Δεν υφίστανται δικονομικές δικλείδες ασφαλείας. Οιοσδήποτε μπορεί να προφυλακιστεί εξαιτίας πλημμελούς συμπεριφοράς των διοικητικών οργάνων. Η προφυλάκιση είναι εύκολη, η αποφυλάκιση είναι δύσκολη.
Δεν θεωρώ ότι κρατούμαι λόγω της πανθομολογουμένης ποινικοποιήσεως της επιχειρηματικότητος. Είμαι πολιτικός κρατούμενος διότι η δημιουργία παραλόγων λογιστικών απαιτήσεων του καθεστώτος προς τους πολίτες, αποτελεί εξόχως πολιτικό ζήτημα και όχι οικονομικό.
Δια του χρέους υποδουλώθηκε πολιτικώς η Πατρίδα μας. Δια των πλασματικών φορολογικών χρεών καθίστανται δουλοπάροικοι οι ΄Ελληνες πολίτες.
Οι ΄Ελληνες εξωθούνται από την φορομπηχτική γενοκτονική πολιτική του καθεστώτος να παρανομούν προκειμένου να επιβιώσουν. 
Λεπτομέρειες της δικογραφίας δεν μπορούν να αναλυθούν στο παρόν άρθρο διότι η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη. Η δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 11-3-2016.
΄Οσον αφορά τις συνθήκες εγκλεισμού, οι φυλακές Κορυδαλλού δεν μπορούν να διαχειστούν τον μεγάλο αριθμό κρατουμένων. Αφ’ ενός δεν διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή υποδοχής τόσων ατόμων, αφ’ ετέρου το πρόβλημα των προφυλακίσεων μέχρι 18 μήνες δημιουργεί νέες στρατιές κρατουμένων.
Σε κάθε κελί ή θάλαμο στοιβάζονται άνθρωποι χωρίς να πληρούνται οι ελάχιστες προδιαγραφές υγιεινής. Άτομα με σοβαρότατα προβλήματα υγείας κρατούνται στις φυλακές αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην υγεία τους. Δεν υπάρχει διαχωρισμός υποδίκων και καταδίκων.
Ο φυλακές Κορυδαλλού δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη το διαδίκτυο. Για να σταλεί μια απλή αίτηση ενός κρατουμένου προς τον εισαγγελέα χρειάζονται μέρες. Λειτουργούν ακόμη με το τηλεμοιότυπο. Το Σαββατοκύριακο δεν επιτρέπεται επίσκεψη των συνηγόρων, λες και οι φυλακές είναι ένα συνηθισμένο ίδρυμα του Δημοσίου, το οποίο λειτουργεί με βάση το 5νθήμερο.
Η κατάσταση για τους κρατουμένους δυσκολεύει έτι περαιτέρω εξ αιτίας της αναντιστοιχίας μεταξύ του ακριβού κόστους υπερασπίσεως και υψηλών δικαστικών εξόδων από την μια μεριά, και της οικονομικής καταστάσεως της ελληνικής κοινωνίας από την άλλη.
Δυστυχώς, εκλείπουν οι συνθήκες για παραγωγή πνευματικής εργασίας. Η φυλακή διαθέτει μια μικρή πτωχή βιβλιοθήκη, η οποία συντηρείται από την ευγενική προσφορά ιδιωτών χορηγών. Το κράτος δεν μεριμνά για την πνευματική καλλιέργεια των κρατουμένων.
Αρκετοί σωφρονιστικοί υπάλληλοι και η κοινωνική υπηρεσία βοηθούν όσο μπορούν τους κρατουμένους. Αλλά το πρόβλημα των φυλακών Κορυδαλλού δεν είναι πρόβλημα προσώπων. Είναι πρόβλημα αδίκων νόμων και ανυπάρκτων υποδομών.
Ευχαριστώ όσους φίλους, συναγωνιστές, ομοθρήσκους δεν με ξέχασαν σε αυτή την δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Ευχαριστώ όσους συμπαραστάθηκαν με οποιοδήποτε τρόπο στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.
΄Οσοι συναγωνιστές επιθυμούν να συνδράμουν στην αποφυλάκισή μου, διεξάγεται έρανος για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων. Ο συναγωνιστής Μάξιμος Πυροσβέστης (κιν.: 6933348800) έχει αναλάβει την συλλογή χρημάτων. ΄Οποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να τον καλέσει στο κινητό του.
Διατηρώ ακμαίο το ηθικό μου και είμαι καλά στην υγεία μου. Ελπίζω σε σύντομη αποφυλάκιση ώστε να επιστρέψω τάχιστα στην επαναστατική πολιτική δράση.
Οι κινητοποιήσεις αγροτών και ελευθέρων επαγγελματιών ήταν υποτονικές ως προς την πολιτική στόχευση. Δείγμα ελλείψεως επαγγελματιών επαναστατών που να καθοδηγήσουν τον Λαό στην ανατροπή του μισελληνικού καθεστώτος. Έχουμε σημαντικό πρόβλημα επαναστατικής ηγεσίας. Οι αντικαθεστωτικές πολιτικές οργανώσεις είναι κατώτερες των περιστάσεων.
Στέλνω αγωνιστικούς
 χαιρετισμούς και εύχομαι σύντομα να απελευθερωθεί η Πατρίδα μας από ξένους και ντόπιους κατακτητές.
 
΄Ερρωσθε
Ιφικράτης Αμυράς
Πολιτικός κρατούμενος και αιχμάλωτος στις φυλακές Κορυδαλλού


ΠΗΓΗ : http://www.iphicratisamyras.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου