Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

KRAV MAGA : Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΙΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ...

 

 

 
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ , Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ , Η ΟΠΟΙΑ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΛΕΒΕΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ , ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ...
 
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ...
 
 

 
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ :
 
Το Κραβ Μαγκά (Krav Maga) (Εβραϊκά: קרב מגע) - η σημασία των λέξεων στα Εβραϊκά είναι μάχη επαφής - contact fight - είναι μια πολεμική τέχνη που δημιουργήθηκε από τον Ίμι Λίχτενφελντ. Επικεντρώνεται αποκλειστικά στην αυτοάμυνα καθώς και την προστασία άλλων, προσφέροντας στον ασκούμενο μοναδικές και πολύ εξελιγμένες μεθόδους και τακτικές μάχης.
 Διδάσκει τρόπους αντιμετώπισης για πολλά διαφορετικά είδη και καταστάσεις βίας, καθώς και τακτικές ενάντια σε επιθέσεις από έναν ή πολλούς άοπλους ή ένοπλους επιτιθέμενους.
 Περιλαμβάνει πάλη, πυγμαχία και επιλεγμένες λαβές από το αϊκίντο και άλλες πολεμικές τέχνες αυτοάμυνας.


 
Ο ιδρυτής: Ίμι Λίχτενφελντ
 
Πριν περίπου 40 χρόνια με την ίδρυση του Ισραηλινού κράτους ο Ίμι Λίχτενφελντ δημιούργησε το Κραβ Μαγκά. Ο λόγος ήταν η ανάγκη του Ισραηλινού προσωπικού να μάθει ένα είδος πολεμικής τέχνης σε μικρό χρονικό διάστημα. Τα σαράντα χρόνια ζωής του το κάνουν μια από της πιο νεαρές πολεμικές τέχνες.
 Ο Ίμι Λίχτενφελντ ένας αξιωματικός του Ισραηλινού στρατού το τελειοποίησε και το εισήγαγε στην εκπαίδευση του Ισραηλινού στρατού.

ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΟΠΤΗ ΟΦΘΑΛΜΟ - ΣΥΜΒΟΛΟ ΜΑΣΟΝΙΑΣ, ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΤΙ ΚΑΛΑ ...

 Με τα χρόνια, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, η ισραηλινή αστυνομία και η Μοσσάντ άρχισαν και αυτές να χρησιμοποιούν το Κραβ Μαγκά. Μετά το πέρας της θητείας του στον ισραηλινό στρατό, ο Ίμι αποφάσισε να τροποποιήσει το Κραβ Μαγκά ώστε να μπορεί να το διδάξει και σε πολίτες ως ένα πλήρες σύστημα αυτοάμυνας. Το 1978 ίδρυσε τον Ισραηλινή Ομοσπονδία Κραβ Μαγκά (Israeli Krav Maga Association - IKMA), της οποίας και διετέλεσε πρόεδρος. Αργότερα, παρουσιάστηκε η ανάγκη της εξάπλωσης του Κραβ Μαγκά και πέρα από τα σύνορα του Ισραήλ, γι'αυτό και ο ίδιος ίδρυσε το 1996 τη Διεθνή Ομοσπονδία Κραβ Μαγκά (International Krav Maga Federation - IKMF) ακριβώς γι'αυτό το σκοπό, αφήνοντας επικεφαλής τους τέσσερις πιο υψηλόβαθμους μαθητές του, επιπέδου Master.
 
 
ΠΗΓΗ :https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%81%CE%B1%CE%B2_%CE%9C%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%AC
 
 
ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΕΦΤΑΝΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ , Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΣ , Ο ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ , ΦΑΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ KRAV MAGA ...
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου