Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ Ο ΒΕΛΓΟΣ(;;;) ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ(;;;)  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ(;;;)  - ΒΑΡΒΑΡΟΥΛΗΣ ΒΕΛΓΟΣ ΓΙΑΝ ΦΑΜΠΡ , ΚΑΙ Η "ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ " ΤΟΥ...

 

ΑΙΣΧΟΣ


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Solar HELLAS ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ... :
Αυτόν ο σύριζα τον έκανε καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Αθηνών!
 Το μετονόμασε σε διεθνές ... με δικά μας έξοδα και δικά του έργα!!!!
 Το καλοκαίρι θα βάλει τα πουστάκια του να κουνάνε το πουλί τους στον ρυθμό του ταμ ταμ στο Ηρώδιο!  Κριτήριο του υπουργείου της ξεφτίλας του πολιτισμού είναι να μην είναι Έλληνας να είναι χυδαίος να μην έχει σχέση με την τέχνη να είναι νοσηρός και να αποκλείσει όλους τους Έλληνες καλλιτέχνες. Το φεστιβάλ Αθηνών η πρώτη φορά αριστερά το μετέτρεψε σε φεστιβάλ της πούτσας! Σαν και την ίδια την κυβέρνηση που επέλεξε αυτόν τον ξεφτιλισμένο.
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ¨ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ...
 
 

 
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΕΒΗΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.
ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ...
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΝΥΧΤΑ...
 
 
" Κάστινγκ για να παίξουν και Ελληνες ηθοποιοί αναλόγως... προσόντων!(ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΛΟΥΓΚΡΑ Ο ΦΟΥΣΤΗΣ ... Jan Fabre   )

O ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ JAN FABRE
 
#Η παράσταση με τα παλλόμενα πέη πάει Επίδαυρο!#

Θύελλα αντιδράσεων ξεσηκώνει η απόφαση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, του Βέλγου Γιάν Φαμπρ, να «διδάξει» στην Επίδαυρο τη δική του πειραματική και εξαιρετικά αμφιλεγόμενη -αν όχι βέβηλη- παράσταση Mount Olympus, γνωστή και σαν τα «Παλλόμενα Πeη». Όπως ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών, το Mount Olympus είναι μέχρι στιγμής η μόνη επιβεβαιωμένη παράσταση για εφέτος και θα παρουσιαστεί στις 5-6 Αυγούστου και ξανά στις 12 και 13 του ίδιου μήνα.
Μάλιστα, στο πλαίσιο της ελληνο-βελγικής σύμπραξης στην επιχειρούμενη εκ βάθρων ανανέωση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Mount Olympus ο θίασος θα είναι μεικτός, με τη συμμετοχή Ευρωπαίων (κυρίως Βέλγων) αλλά και Ελλήνων ηθοποιών και χορευτών.
Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, έχει ήδη αρχίσει το κάστινγκ στην Ελλάδα και, όπως εξυπακούεται, η έμφαση δίνεται σε
συγκεκριμένα σωματομετρικά χαρακτηριστικά, λόγω της ιδιαιτερότητας του Mount Olympus.
Με άλλα λόγια, οι Έλληνες συντελεστές δεν θα πρέπει να υπολείπονται σε μέγεθος πέους από τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους.
Στο μεγαλύτερο μέρος της παράστασης θα σείουν και θα στροβιλίζουν τους φαλλούς τους ενώπιον του κοινού και, με δεδομένο ότι το θέατρο Επιδαύρου, λόγω του επιβλητικού του όγκου και της απαράμιλλης ιστορίας του ως ζωντανού αρχαίου μνημείου, εκθέτει ανελέητα όσους καθ' οιονδήποτε τρόπο μειονεκτούν. Ειδικά, δε, για το ανέβασμα του Mount Olympus στην Επίδαυρο, ο Γιάν Φαμπρ ζήτησε να ανασχεδιαστούν τα μινιμαλιστικά κοστούμια του «χορού», ώστε να προσομοιάζουν περισσότερο με την ελληνική φουστανέλα.
Τέλος, επειδή ο Φαμπρ έχει οραματιστεί το συγκεκριμένο έργο σαν μια 24ωρη εμπειρία, στην Επίδαυρο εφέτος σκοπεύει να κάνει την υπέρβαση και να ενώσει, τρόπον τινά, τις τέσσερις παραστάσεις ανά δύο: Επομένως στην ουσία θα υπάρξει μία 48ωρη παράσταση στις 5 και 6 Αυγούστου και άλλη μία στις 12 και 13. Με αυτό τον τρόπο ο Γιαν Φαμπρ και επισείοντας τα πέη του θιάσου του στους Έλληνες, αποπειράται να καλύψει το κενό στο φετεινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το οποίο, εάν εξαιρεθεί το Mount Olympus, χάσκει δυσοίωνο και απέραντο."

 
ΠΗΓΕΣ :


ΜΑΛΛΟΝ Ο ΠΟΥΤΣΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΟΙ ΒΕΛΓΟΙ , ΚΑΙ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ , ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΩΝ ΟΡΚ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ  ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ...

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ - ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου