Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΙΦΙΚΡΑΤΗΣ ΑΜΥΡΑΣ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ !!!

 

Οι Βρετανοί ετοιμάζονται για το Brexit. Εμείς πρέπει να διοργανώσουμε αντίστοιχο δημοψήφισμα

 
 
 
 
Επ' ευκαιρίας του Brexit και του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί στην Βρετανία στις 23 Ιουνίου 2016, μία καλή ιδέα που θα μπορούσε να αναζωογονήσει το κίνημα των πλατειών και να ριζοσπαστικοποιήσει τον πολιτικό αγώνα, θα ήταν τα διάφορα αντιμνημονιακά κινήματα, οργάνωσεις, φορείς, κόμματα, κλπ, να ξεκινήσουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις με κύριο αίτημα ένα δημοψήφισμα για την έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν καταφέρουμε να γίνουν δύο δημοψηφίσματα, σε Ελλάδα και Βρετανία, με βασικό αίτημα την έξοδο από την ΕΕ, θα ήταν το τελειωτικό κτύπημα για την ευρωληστοσυμμορία.

Εκεί θα φανεί ποιός είναι πραγματικώς αντιμνημονιακός και ποιός όχι.

Μέχρι τώρα αρκετά αντιμνημονιακά κινήματα περιορίζοντο στην καταγγελία του μνημονίου χωρίς να φτάνουν στο λογικό συμπέρασμα: απεγκλωβισμός από την ΕΕ.

Τώρα όμως η Βρετανία μας δίνει μία μοναδική ευκαιρία για πολιτική ζύμωση. Εννοείται ότι η κατοχική κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα συμφωνήσει ποτέ σε κάτι τέτοιο. Γι' αυτό πρέπει άμεσα να ξεκινήσουμε την διαδικασία ενός άτυπου δημοψηφίσματος διοργανωμένο από τα κάτω, από τον Λαό.

Στην Γαλλία αναζωογονείται το κίνημα των πλατειών και των λαϊκών συνελεύσεων. Αυτή την φορά δεν πρέπει να παραμείνουμε στα καταγγελτικά συνθήματα της εποχής 2010-2012.

Τώρα το σύνθημα πρέπει να είναι κοφτό, και χωρίς περιστροφές: Άμεση αποχώρηση της Ελλάδος από την ΕΕ.

Η διοργάνωση ενός δημοψηφίσματος άνευ εγκρίσεως από την κατοχική ληστοσυμμορία, με αίτημα το Grexit, αυτή την φορά θα μας φέρει σε συντονισμό με πολλά ξένα κινήματα που έχουν ανάλογες απόψεις για τις δικές τους χώρες.

Στην Γερμανία, στην Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ολλανδία, στην Ουγγαρία, εμφανίζονται κινήματα, οργανώσεις, και κόμματα, με αίτημα την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ, όχι μόνον από το ευρώ.

Η Ελλάδα πρέπει να πρωτοστατήσει στην διάλυση της ΕΕ. Δεν πρέπει να μείνει ουραγός στις διεθνείς πολιτικές εξελίξεις.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου