Σάββατο 19 Απριλίου 2014

 ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΒΡΥΣ


Για την ΙΕΡΗ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ !
 
 


ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Η Λατρευτική Κοινότητα «Λάβρυς» έχει ως αποστολή την διατήρηση, ανάδειξη και βιωματική προσέγγιση της ελληνικής πολυθεϊστικής παράδοσης μέσω δημόσιων θρησκευτικών τελεσμάτων, θεατρικών και μουσικών δρωμένων, διαλέξεων, δημοσιεύσεων, εκδόσεων και άλλων μορφών δράσης.
ΟΡΑΜΑ
Όραμά μας είναι η επαναφορά της Ελληνικής θρησκευτικής παράδοσης και κατ' επέκταση της ελληνικής κοσμοθεάσεως και τρόπου ζωής στην θέση που της αξίζει, δηλαδή ως ένα πλήρως αναγνωρισμένο και λειτουργικό πνευματικό μονοπάτι.
ΑΞΙΕΣ
Οι αξίες που διέπουν και καθοδηγούν την Λατρευτική Κοινότητα «Λάβρυς» είναι: η Ευσέβεια, στις σχέσεις μας με τους θεούς η Οργανικότητα, στις σχέσεις μας εντός της κοινότητας η Δικαιοσύνη, στις σχέσεις της κοινότητας εσωτερικά και με τρίτους
Επίσης τα μέλη της Λατρευτικής Κοινότητας «Λάβρυς» επιδιώκουν την Ευδαιμονία μέσω της απόκτησης της Ελευθερίας, Αυτονομίας και Αυτάρκειας.
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ
Λόγω της μη πρόβλεψης από την ελληνική νομολογία διαδικασιών για την νομική αναγνώριση θρησκειών ή θρησκευτικών σωματείων, σήμερα και για την υλοποίηση των σκοπών της η Λατρευτική κοινότητα «Λάβρυς» λειτουργεί με την νομική μορφή Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας την οποία έχει ιδρύσει από το 2009.

ΠΗΓΗ : http://www.labrys.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου