ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ
-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΝΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΟΡΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ!-
του Ιφικράτη Αμυρά
Η Ελληνική Θρησκεία σήμερα δεν πρέπει να περιοριστεί σε ένα πνευματικό κίνημα ηθικών και παραδοσιακών αξιών. Πρέπει συγχρόνως να αποτελεί μία στρατηγική επιβιώσεως του Ελληνισμού. Πρέπει να εξαπλωθεί σε όλες τις σφαίρες της κοινωνίας ώστε αφ’ ενός να τεθεί στο επίκεντρο της καθημερινής ζωής των Ελλήνων, αφ’ ετέρου να καταστεί αυτοτροφοδοτούμενο κίνημα σε υλικούς και ανθρωπίνους πόρους.
Οι Κοινότητες της Ελληνικής Θρησκείας οφείλουν να βλέπουν τον Αγώνα για διάδοση και επικράτηση των ιδεών μας ως μέρος πολλών φάσεων και σταδίων τα οποία πρέπει να επιτύχουμε. Οι αξίες μας, για να αναπαράγονται επιτυχώς από γενιά σε γενιά, πρέπει να αποκτήσουν στρατηγικές υποδομές μέσα από τις οποίες θα προσελκύουν νέους οπαδούς και θα συντηρούν οικονομικώς πολυπληθείς οργανώσεις Ελλήνων στο θρήσκευμα.
Επομένως οφείλουμε να ξεφύγουμε από την λογική των μικρών οργανώσεων, και πρέπει να πάμε στην λογική του δικτύου της Ελληνικής Θρησκείας. Στο δίκτυο δεν υπάρχει ένας αρχηγός, ούτε μία κάθετη ιεραρχική δομή. Όμως υπάρχει ηγεσία, συνεργασία, συμμαχία, κοινές δράσεις, θρησκευτική αλληλεγγύη.
Χρειάζεται να κτίσουμε ένα δίκτυο υποδομών το οποίο θα προσφέρει ευκαιρίες αναδείξεως σε νέους επιστήμονες και καλλιτέχνες, ευκαιρίες εργασίας και μαθήσεως, ευκαιρίες οργανώσεως και αλληλεγγύης, και κυρίως ευκαιρίες για άμυνα και επέκταση του Ελληνισμού.
Το δίκτυο της Ελληνικής Θρησκείας πρέπει να έχει δικά του σχολεία και θεολογικές ακαδημίες όπου Έλληνες θεολόγοι θα διδάσκουν τις βασικές αρχές και πρακτικές της Θρησκείας των Πατρώων Θεών. Όπου θα σμιλεύουν τις ψυχές των Ελλήνων από μικρά ηλικία, πριν προλάβει ο μονοθεϊστικός βάκιλος να μολύνει το πνεύμα και το σώμα τους. Ο φθηνότερος τρόπος για να αποκτήσουμε δικό μας σχολείο, είναι σε διαδικτυακή βάση. Ένα διαδικτυακό σχολείο που θα εκπέμπει 24ώρες το 24ωρο, όλο το έτος, σε πολλές γλώσσες, και θα περιλαμβάνει μαθήματα θρησκείας, φιλοσοφίας, γλώσσης, ιστορίας, πολιτισμού, πατριδογνωσίας, οικονομίας, κοινωνιολογίας, στρατηγικών σπουδών, λαογραφίας, εθνολογίας, ανθρωπολογίας, αρχαιολογίας, κ.α.
Πρέπει να βοηθήσουμε να αναδειχθούν Έλληνες γλύπτες οίτινες διακοσμούν το περιβάλλον με αγάλματα Αρχαίας Ελληνικής τεχνοτροπίας. Η δημόσια θέα της Ελληνικής αισθητικής επηρεάζει το υποσυνείδητο του Λαού και βελτιώνει την συμπεριφορά του. Το αυτό ισχύει για όσους τεχνίτες ασχολούνται με το Αρχαίο Ελληνικό κόσμημα. Η συνεισφορά τους στην επίρρωση του πνεύματος της Ελληνικής Θρησκείας είναι ανεκτίμητος. Πρέπει να τους ενισχύουμε δια των καταναλωτικών αγορών μας, να τους προβάλλουμε από τα περιοδικά μας, και να τους εντάξουμε στην μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Κοσμοαντιλήψεως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου