Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

 ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ;; ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ , ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΝΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ...

 
 
Κοιτάξτε ποιός θα είναι ο ιδιοκτήτης των πρώην Ιονίων και νυν Χαλίφα Νήσων

 
 
Ο εμίρης του Κατάρ αγοράζει τον Πεταλά και άλλα επτά νησιά στο Ιόνιο
Ενας εμίρης με δυναμική και εύρος δεν μπορεί να μείνει με… ένα μόνο νησί στην κατοχή του. Ο εμίρης του Κατάρ, γνωστός πλέον στο πανελλήνιο αποφάσισε να επεκταθεί ακόμα περισσότερο και μετά την Οξυά, έριξε τα δίχτυα του και αλλού.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews, το Ιόνιο Πέλαγος παραμένει το προνομιακό πεδίο για τις… αγορές του, καθώς ο Χαλίφα μπιν Χαμάντ αλ Θάνι απέκτησε το μισό νησί του Πεταλά και λίαν συντόμως θα αποκτήσει και το άλλο μισό.
Συνολικά προτίθεται να αποκτήσει άλλα επτά νησιά στο σύμπλεγμα των Εχινάδων. Ιδιαιτέρως, όμως, η απόκτηση του Πεταλά θεωρείται στρατηγικής σημασίας καθώς ειναι το μεγαλύτερο νησί στις Εχινάδες.

.

Ο Πεταλάς, που βρίσκεται πολύ κοντά στις ακτές της Δυτικής Αιτωλοακαρνανίας και ανήκει στο νομό Κεφαλληνίας, είχε βγει τα τελευταία χρόνια προς πώληση σε μεγάλα μεσιτικά γραφεία της Ελλάδας και του εξωτερικού με τιμή στα 38 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο ο εμίρης φαίνεται να αποκτά το νησί με σαφώς μικρότερο ποσό.


Το νησί είναι ακατοίκητο και πέρασε στην ιδιοκτησία ελληνικής οικογένειας 100 χρόνια πριν από Μονή των Ιωαννίνων (σε όλες τις μπιζνες πάντα αυτή η Χριστιανορθοδοξία παρούσα). Ο εμίρης απέκτησε επίσης τη νήσο Δρακονέρα, στις Βόρειες Εχινάδες, το Προβάτι και τέσσερις νησίδες με τις ονομασίες Γκράβαρης, Απασα, Σωρός και Πίστρος ενώ βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά ακόμα δύο νησιών του συμπλέγματος, του Βρομώνα και της Μάκρης.


Στα σχέδια του εμίρη του Κατάρ είναι να ολοκληρώσει το πλάνο των αγορών ιδιόκτητων νησιών στην περιοχή του Ιονίου και στη συνέχεια να εκπονηθούν τα σχέδια αξιοποίησης τους από μελετητικά γραφεία διεθνούς εμβέλειας.

ΠΗΓΗ: iefimerida

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΟΥΛΙΜΕΝΤΑ , ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ...



ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΕΙΨΕΙΣ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου