Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

 4ο ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ !!!

 
 
 




 


Η ομάδα συμμετείχε για έβδομη χρονιά στο διεθνή διαγωνισμό οικονομίας καυσίμου
Shell Eco Marathon 2014 (12-19 Μαϊου),
όπου κατατάχθηκε 4η στην κατηγορία της.
 
TUCer (Technical University of Crete Eco Racing) είναι η ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης που αναπτύσσει και εξελίσσει οχήματα πόλης χαμηλής κατανάλωσης. To 2008 κατασκευάστηκε το πρώτο όχημα της ομάδας και το 2010 ήταν έτοιμο το τρίτο πρωτότυπο όχημα ER10. Τα οχήματα χρησιμοποιούνται ως πλατφόρμες καινοτομίας για την ανάπτυξη και εφαρμογή νέων τεχνολογιών ενώ ταυτόχρονα η ομάδα συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς οικονομίας καυσίμου, ανταγωνιζόμενη ιδρύματα του εξωτερικού. To 2011, η ομάδα παρουσίασε το εξελιγμένο μοντέλο Eco Racer με τον κωδικό ER11. Την επόμενη χρονιά συμμετείχε με ένα εξ' ολοκλήρου νέο όχημα (ER12) στον διαγωνισμό Shell Eco Marathon 2012 και κατετάγει 4η στην κατηγορία των οχημάτων πόλης που κινούνται με υδρογόνο. Το ER12 είναι το τρίτο όχημα που κατασκευάστηκε εξολοκλήρου μέσα σε πέντε χρόνια. Το 2013 η ομάδα βρέθηκε ξανά στην 4η θέση της κατανάλωσης ενώ παράλληλα έφερε δύο ακόμα διακρίσεις - 1ο Βραβείο Ενεργειακής Πρόκλησης & Βραβείο του Κοινού. Το 2014 διαγωνίστηκε για έβδομη συνεχή χρονιά στην μεγάλη κατηγορία οχημάτων (Urban Concepts).
Η ομάδα TUCER συμμετείχε μέχρι στιγμής στους παρακάτω διαγωνισμούς:
  • 2014, Μάιος: Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell, Ahoy Center, Rotterdam, Ολλανδία
  • 2013, Μάιος: Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell, Ahoy Center, Rotterdam, Ολλανδία (1ο Βραβείο στο Διαγωνισμό Ενεργειακής Πρόκλησης)
  • 2012, Μάιος: Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell, Ahoy Center, Rotterdam, Ολλανδία
  • 2011, Μάιος: Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell, EUROSPEEDWAY, Lausitz, Γερμανία (1ο Βραβείο στο Διαγωνισμό Ασφαλείας, για δεύτερη χρονιά)
  • 2010, Μάιος: Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell, EUROSPEEDWAY, Lausitz, Γερμανία (1ο Βραβείο στο Διαγωνισμό Ασφαλείας)
  • 2009, Μάιος: Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell, EUROSPEEDWAY, Lausitz, Γερμανία
  • 2008, Μάιος: Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell, Nogaro, Γαλλία 
Η βασική αρχή του διαγωνισμού είναι απλή: η κάλυψη της μέγιστης δυνατής χιλιομετρικής απόστασης στην πίστα, καταναλώνοντας τη μικρότερη δυνατή ποσότητα καυσίμου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, η οποία ενσωματώνει αξίες συνυφασμένες με την αειφόρο ανάπτυξη: προστασία του περιβάλλοντος, εξοικονόμηση της ενέργειας και αναγνώριση της ατομικής και πολιτισμικής ποικιλομορφίας.


Επιπλέον πληροφορίες και οπτικό υλικό για την ομάδα μπορείτε να βρείτε:
Youtube: http://www.youtube.com/user/tucerTV

ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΑΣ , ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΑ !!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου