Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΠΟΛΛΑΤΟΥ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ...

 
 
 


Στα 31 χρόνια της, η χάλκινη ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ στη Ρυθμική Γυμναστική, Άννα Πολλάτου, άφησε την τελευταία της πνοή το απόγευμα του Σαββάτου, στο τροχαίο δυστύχημα που έγινε στην Ε.Ο. Πατρών–Πύργου, στο ύψος της Βάρδας.
Ήταν 16:20 το απόγευμα και η 31χρονη οδηγούσε προς την Κυλλήνη.
Αννα Πολλάτου: Κλαίει όλη η Κεφαλονιά  - Θλιμένο το νησίΛόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, όπως διαβάζουμε στο IliaLive, στο ύψος του Γηροκομείου, η αθλήτρια έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της, μάρκας Smart, το οποίο έκανε τετ-α-κε, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και με το πίσω μέρος συγκρούστηκε με αγροτικό φορτηγάκι, στο οποίο επέβαιναν δύο άντρες από την περιοχή και κινούνταν από Πύργο προς Πάτρα.
Ο θάνατος της Άννας Πολλάτου ήταν ακαριαίος. Ο κλωβός του Smart δεν επηρεάστηκε, αλλά απο τη σύγκρουση έσπασαν τμήματα του ταμπλό, ενώ αποκολλήθηκε το τιμόνι.
Τα άτομα που ήταν στο άλλο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας.
Κλαίει όλη η Κεφαλονιά
Η ολυμπιονίκης ήταν γεννημένη στο Αργοστόλι. Από μικρό κοριτσάκι άρχισε να ασχολείται με τον αθλητισμό, ενώ πάντα χάριζε ένα λαμπερό χαμόγελο σε όλους. Φίλη της Άννας Πολλάτου είπε στο e-kefalonia.net: «Το Αργοστόλι και όλο το νησί έχει παγώσει, δεν το πιστεύω, δεν μπορεί να είναι αλήθεια, γιατί Θεέ μου;».
Η γεννημένη στις 8 Οκτωβρίου του 1983 πρωταθλήτρια της Ρυθμικής ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας του ανσάμπλ που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα είχε στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Οσάκα, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στις 10 κορίνες – 2 στεφάνια και 3 κορδέλες, αλλά και το ασημένιο στο σύνθετο ομαδικό.
Επίσης, το 1999 στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης κατέκτησε στα ίδια αγωνίσματα τρία χρυσά, πέρα από τις επιτυχίες της στα πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών.
Η τελευταία συνέντευξή της, στην οποία μιλάει για το νησί της, δόθηκε το Πάσχα, στο epta.tv.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου