Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΦΙΛΟΤΙΜΟ  - "ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ"



 

 
Κορυφαίες προσωπικότητες της Αμερικής με ελληνικές ρίζες εξηγούν την ελληνική λέξη «φιλότιμο»

Το βίντεο παρουσιάζει συνεντεύξεις με 29 ηγετικές προσωπικότητες με ελληνική καταγωγή. Κάθε συνεντευξιαζόμενος μοιράζεται τον ορισμό της έννοιας του φιλότιμου που βρίσκεται μόνο στην ελληνική γλώσσα.

Οι έλληνες είπαν ότι το φιλότιμο δεν σημαίνει απλώς «αγάπη στην τιμή» αλλά και την ευχαρίστηση που παίρνει κανείς όταν θυσιάζεται για το καλό των άλλων, για το καλύτερο, για την οικογένεια. Επίσης, στον ορισμό της λέξης είπαν ότι ανήκει και η αναζήτηση σεβασμού και αγάπης από τους άλλους.

Το Washington Oxi Day Foundation είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει αποστολή την ενημέρωση των αμερικανών πολιτικών και του κοινού σχετικά με τον ρόλο που έχει διαδραματίσει η Ελλάδα στα αποτελέσματα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και στην ανάδειξη των σύγχρονων ηρώων οι οποίοι επιδεικνύουν την ίδια δύναμη με τους Έλληνες στη συνέχιση του αγώνα για την ελευθερία. 
 

Ιδρυτής και πρόεδρός του ιδρύματος είναι ο Άντυ Μάνατος, ο οποίος ήταν ο πιο υψηλόβαθμος Ελληνοαμερικανός στην κυβέρνηση του Προέδρου Jimmy Carter. Επίσης, έχει επιλεγεί ως ένας από τους ανθρώπους με την μεγαλύτερη πολιτική επιρροή στην Ουάσιγκτον από το περιοδικό «Regardies» και ως ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς χρηματοδότες στην Αμερική σε θέματα ελληνικού και κυπριακού ενδιαφέροντος.

Πηγή:
 http://www.oxidayfoundation.org/donate/
tornosnews.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου