Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΩΡΕ !!!


ΜΟΝΟ Η ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!


ΜΕ ΜΑΓΚΟΥΡΕΣ ΒΑΡΑΝΕ ΤΑ ΜΑΤ , ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ "ΠΙΟΥΝΕ ΚΑΦΕΔΑΚΙ" ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ...

Ντομάτες στα παράθυρα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Αγρότες ώρα μηδέν: Οι Κρητικοί αγρότες πετούν πέτρες και καπνογόνα στα ΜΑΤ
 

Ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου βρίσκονται οι αγρότες από την Κρήτη.
Να μπουν μέσα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητούν οι αγρότες που είναι συγκεντρωμένοι στο σημείο, ενώ άρχισαν να πετούν πέτρες και καπνογόνα στην είσοδο όπου βρίσκονται τα ΜΑΤ. Στο υπουργείο έχουν σπάσει αρκετά τζάμια.
Από το πρωί οι αγρότες από την Κρήτη βρίσκονται στο υπουργείο.
 Όταν ενημερώθηκαν ότι ένα φορτηγό τους με αγροτικά προϊόντα που ήθελαν να μοιράσουν εγκλωβίστηκε από την αστυνομία στην Πλατεία Καραΐσκάκη κινήθηκαν μαζικά προς την πλατεία. Εκεί βρήκαν έξι άνδρες των ΜΑΤ και δύο περιπολικά και τους πήραν στο κυνήγι.
Στη συνέχεια μάζεψαν ορισμένες ντομάτες από το δρόμο και κατευθύνθηκαν στο υπουργείο όπου τις πέταξαν στους άνδρες των ΜΑΤ και στα παράθυρα του κτιρίου.
H αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ ο δρόμος μπροστά στο υπουργείο θυμίζει πεδίο μάχης, με φωτιές σε κάδους, σπασμένα πεζοδρόμια και ζημιές στην πρόσοψη.
 «Επίθεση, αγρότες, στους αλήτες»
 φώναζαν εξοργισμένοι οι Κρητικοί και ακόμα:
 «Είστε προδότες, μας πουλήσατε, πάνω τους, αγρότες, φάτε τους»!  
Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, κατά διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη, όπου είναι συγκεντρωμένοι αγρότες από την Κρήτη.
Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ήρεμη με τους αγρότες να παραμένουν μπροστά από το υπουργείο απέναντι από τις παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ αργότερα αναμένεται να κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.
Αυτή την ώρα η κατάσταση έξω από το υπουργείο δείχνει κάπως πιο ήρεμη.

Νωρίτερα, η αστυνομία δεν επέτρεπε σε αγροτικό φορτωμένο με αγροτικά προϊόντα να περάσει και οι αγρότες εξοργισμένοι έφτασαν τρέχοντας στην πλατεία Καραϊσκάκη, για να απωθήσουν τις δυνάμεις. Οι τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν άντρες των ΜΑΤ να τρέχουν και τους αγρότες να τους κυνηγούν! -

 «Μας υποδέχτηκαν σαν να είμαστε τραμπούκοι, εμείς ήρθαμε να διαδηλώσουμε ειρηνικά», καταγγέλλουν οι Κρητικοί!

Απίστευτες εικόνες, με τους αγρότες από την Κρήτη να κυνηγούν άντρες των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας εκτυλίχθηκαν το πρωί της Παρασκευής. Οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Βάθη Κρητικοί έμαθαν ότι η αστυνομία μπλοκάρει ένα αυτοκίνητο με αγροτικά προϊόντα στην πλατεία Καραϊσκάκη και ξεκίνησαν για εκεί τρέχοντας. Οι τηλεοπτικές κάμερες μετέδωσαν ένα πρωτοφανές κυνηγητό, όπου μπροστά έτρεχαν άντρες των ΜΑΤ και αρκετά πιο πίσω αγρότες τους κυνηγούσαν!
 
Λίγη ώρα αφότου έφθασαν στο λιμάνι του Πειραιά, χωρίς τρακτέρ, οι 3.000 αγρότες της Κρήτης που ήρθαν στην Αθήνα να διαμαρτυρηθούν κατά του Ασφαλιστικού κατευθύνθηκαν με τον Ηλεκτρικό στο κέντρο της Αθήνας και από εκεί με τα πόδια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ολοι μαζί, έχοντας σχηματίσει με τις γκλίτσες αλυσίδα φωνάζοντας

 «Αγρότη, πολέμα σου πίνουνε το αίμα»

 κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο.
Όπως αναφέρεται, οι αγρότες κυνηγούν τα ΜΑΤ στην πλατεία Καραϊσκάκη!
Η ΕΛ.ΑΣ., όμως από πολύ νωρίς, με κλούβες και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ είχε περικυκλώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κάνοντάς το να θυμίζει φρούριο με αποτέλεσμα καθώς τους βρήκαν μπροστά τους οι αγρότες να δημιουργηθεί μικροένταση.
Με τις κατσούνες, τις κρητικές μαγκούρες, στα χέρια έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι αγρότες από την Κρήτη, φωνάζοντας «Αγρότη, πολέμα σου πίνουνε το αίμα» και ζητώντας να φτάσουν μέχρι την πόρτα του υπουργείου και να διαδηλώσουν ειρηνικά.
Στο κτήριο όμως συνάντησαν πολύ ισχυρή αστυνομική δύναμη που δεν τους επέτρεπαν να περάσουν και στο σημείο υπήρξε μικροένταση. «Μας υποδέχτηκαν σαν να είμαστε τραμπούκοι με τα ΜΑΤ μπροστά από το Υπουργείο. Φορούν μάσκες και είναι έτοιμοι να μας ψεκάσουν. Εμείς ήρθαμε για να διαδηλώσουμε ειρηνικά», δηλώνουν οι αγρότες έξω από το υπουργείο.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου δεν θα πάει σήμερα στο υπουργείο, καθώς όπως αναφέρουν συνεργάτες του έχει υποχρεώσεις στη Βουλή. Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στα μέσα Ιανουαρίου υποχρεώθηκε να μείνει για πάνω από 12 ώρες σε κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή, καθώς των πολιορκούσαν περισσότεροι από 2.000 αγρότες.

Οι αγρότες από την Κρήτη είχαν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ήδη βρίσκονται, ενώ αργότερα θα συναντηθούν με τους ανθοπαραγωγούς από το μπλόκο στα διόδια των Αφιδνών και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στην Πλατεία Βάθη θα μείνουν έως τις 5 το απόγευμα όταν και θα αναχωρήσουν για το Σύνταγμα. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου