Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΑΙΣΧΟΣ ... ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΠΟΡΔΕΛΟΥ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΥΡΑΙΟΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ...


 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ :
 

Η Ελλάδα θα δώσει στην Τουρκία 25 εκατ. ευρώ για τους μετανάστες

 
Πράσινο φως έδωσε την Τετάρτη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τη χρηματοδότηση ύψους 3 δισ. ευρώ για την υποστήριξη των προσφύγων στην Τουρκία, έπειτα από καθυστέρηση που προκλήθηκε στην έγκριση του ποσού αυτού, μέρους του Κοινού Σχεδίου Δράσης ΕΕ-Τουρκίας.
Το μερίδιο της Ελλάδας στη συνεισφορά της ΕΕ στην Τουρκία είναι 25,1 εκατομμύρια ευρώ, έτσι ώστε να συγκεντρωθούν 2 δισ. ευρώ συνολικά από τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών.

Έπειτα από μήνες διαβουλεύσεων για τη δομή της βοήθειας στην Τουρκία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφώνησε να αυξήσει τη συνεισφορά της στο 1 δισ., σε σύγκριση με τα 500 εκατομμύρια ευρώ που είχαν προταθεί τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα είναι πλέον σε θέσει να παραδώσει γρήγορα σημαντικούς νέους οικονομικούς πόρους για τη στήριξη της Τουρκίας στην υποστήριξη των Σύριων προσφύγων».

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, καλωσόρισε τη συμφωνία των κρατών-μελών και τόνισε πως τα χρήματα «θα επωφελήσουν άμεσα τους πρόσφυγες από τη Συρία στη Τουρκία, βοηθώντας τους να έχουν εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη».
Ο Ολλανδός επίτροπος χαιρέτισε παράλληλα την απόφαση των τουρκικών αρχών να δώσουν πρόσβαση στους Σύριους πρόσφυγες στην τουρκική αγορά εργασίας και να μειώσουν τις ροές.
Από την πλευρά του, ο επίτροπος υπεύθυνος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τις Διαπραγματεύσεις Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν υπογράμμισε πως η Τουρκία φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες προσφύγων και «έχει δεσμευθεί να μειώσει σημαντικά τον αριθμό προσφύγων που μετακινούνται στην ΕΕ».



Το διάγραμμα με τα χρήματα που θα δώσει το κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου