Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

 ΤΑ ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ...



   

Πόσα  αναψυκτικά ήπιατε σήμερα;

Στην Ελλάδα καταναλώνονται 300.000.000 λίτρα αναψυκτικών τύπου κόλα το χρόνο
Στις ΗΠΑ ο μέσος πολίτης καταναλώνει 220  λίτρα αναψυκτικών τύπου κόλα το χρόνο.
ΟΙ έφηβοι και τα παιδιά είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές
Τι περιέχουν
Ζάχαρη
Κάθε κουτάκι αναψυκτικού περιέχει 10 κουταλάκια ζάχαρη! Αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης. Μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη, υπέρταση, υψηλή χοληστερίνη, καρδιακά νοσήματα,παχυσαρκία.
 
Φωσφορικό οξύ
Επηρεάζει τη χρήση του ασβεστίου από τον οργανισμό και επιδεινώνει την υγεία των οστών, των δοντιών. Εξουδετερώνει το HCL οξύ στο στομάχι και επηρεάζει την πέψη των τροφών.


Ασπαρτάμη
Πάνω από 92 παρενέργειες συνδέονται με την κατανάλωση ασπαρτάμης όπως όγκοι στον εγκέφαλο, συγγενείς ανωμαλίες, διαβήτης, συναισθηματικές διαταραχές, επιληπτικές κρίσεις. Όταν φυλάσσεται σε ζεστές περιοχές μετατρέπεται σε μεθανόλη και γίνεται καρκινογόνο.
 
Καφεΐνη
Αϋπνία,αρρυθμίες, υπέρταση. Προκαλεί  έλλειψη βιταμινών, όγκους στο στήθος και πιθανόν κάποιες μορφές καρκίνου.

Τα αναψυκτικά είναι ένας από τους κύριους λόγους των προβλημάτων υγείας στη σύγχρονη κοινωνία. Πέρα από τα άμεσα αρνητικά αποτελέσματα, όσοι καταναλώνουν αναψυκτικά τείνουν να τρώνε όλο και πιο ανθυγιεινές τροφές και να μειώνουν την κατανάλωση υγιεινών τροφών όπως λαχανικά και τροφές με υψηλή θρεπτική αξία.
Πρόκειται για μια συνήθεια που όταν διακοπεί είναι ένας εύκολος τρόπος να βελτιώσετε την υγεία σας. Το νερό είναι η καλύτερη επιλογή.

ΠΗΓΗ: Natural Health Center

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου