Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΠΕΘΑΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΑΡΙΕΛ ΣΑΡΟΝ,ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΡΟΣ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ



Για τα χιλιάδες θύματά του, το πέρασμα του Σαρόν χωρίς λογοδοσία στη Δικαιοσύνη, μεγεθύνει την τραγωδία τους» δήλωσε μεταξύ άλλων η Σάρα Λι Γουίτσον, ειδική για τα ζητήματα Μέσης Ανατολής.
Ο Σαρόν είχε δώσει ουσιαστικά το πράσινο φως για την σφαγή χιλιάδων αμάχων στη Σάμπρα και τη Σατίλα, απ' όπου είχε αποσπάσει και το προσωνύμιο «ο χασάπης της Βυρηττού». Επίσης, επίσημη κρατική έρευνα τον είχε κρίνει ένοχο  για «έμμεση» συμμετοχή στη σφαγή Λιβάνου, ενώ ήταν υπουργός Αμύνης και είχε εισηγηθεί την παραίτησή του καθώς δε μπορούσε να αγνοηθεί η «παραγνώριση του κινδύνου για σφαγή» από πλευράς του Σαρόν. Το 2001 επί πρωθυπουργίας του πια, ύψωσε το αποκαλούμενο «Τείχος της Ντροπής», που διαχώριζε το Ισραήλ από τη Δυτική Όχθη, στην οποία εισέβαλαν τα ισραηλινά άρματα, περικυκλώνοντας κι αποκλείοντας τον Γιασέρ Αραφάτ.
«Ο Σαρόν ήταν ένας εγκληματίας, ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία του Αραφάτ και ελπίζαμε ότι θα παρουσιαζόταν ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) ως εγκληματίας πολέμου», δήλωσε από την άλλη στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζιμπρίλ Ρατζούμπ, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Φάταχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου