Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΘΕΟΓΑΜΙΑ.. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΡΑΣ


Τα Θεογάμια είναι ελληνικές εορτές που γίνονταν σε διάφορες πόλεις σε ανάμνηση των γάμων μεταξύ θεών των Ελλήνων,και πραγματοποιούνται και σημερα από συλλογους που αγωνιζονται για την διασωση και διαιωνιση του Ελληνισμου.
Κυριότερες τέτοιες γιορτές ειναι σε ανάμνηση των γάμων του Δία και της Ήρας που γίνονταν σε πόλεις της Αττικής, εξ ου και η Αττική ονομασία ενός από τους μήνες του Γαμηλιώνα κατά τη διάρκεια του οποίου τελούνται τα Θεογάμια(μεσα Ιανουαριου-μεσα Φεβρουαριου).
Σπουδαία επίσης εορτή θεογαμίων τελούνταν με ιδιαίτερη λαμπρότητα και στη Σικελία σε ανάμνηση των γάμων της Περσεφόνης με τον Πλούτωνα.

Στα πλαίσια του επίσημου εορτολογίου της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών εορτάζει τα Θεογάμια και τιμά τις Αρετές της Παρρησίας και Υπερηφανείας την Ημέρα Ηλίου (Κυριακή) 26 Ιανουαρίου και ώρα 6 μ.μ., στο Φιλοσοφικό Αθήναιον "Εκατηβόλος", Αριστοτέλους 36, 1ος όροφος, Αθήνα και καλεί όποιον αισθάνεται Έλληνας να παρευρεθεί. Την τελετή θα κάνει ο ιεροπρακτικός βραχίονας του ΥΣΕΕ "Δελφύς". Γλυκά και φαγητά από συμβολών. Για πληροφορίες: 6978074611

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου