Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΤΡΙΕΣΠΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑΝΤΑ "ΑΓΕΡΜΟΙ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΓΙΝΑΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ...
 


Από τις 22 έως 25 Δεκεμβρίου
την γιορτή του Ήλιου «Τριέσπερο»
γιορτάζουνε οι Έλληνες!!!

Στην θέση της γιορτής του «Τριεσπέρου» την οποία γιορτάζανε οι Έλληνες πρόγονοι μας, οι προσήλυτοι εβραίο-χριστιανοί, επιβάλανε την γιορτή των Χριστουγέννων. 

Το «Τριέσπερον» ξεκινούσε με το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, δηλαδή τη νύκτα της 21ης προς την 22α του Δεκεμβρίου, που είναι η μεγαλύτερη νύκτα του έτους, και κορυφωνόταν με την αναγέννηση του φωτοδότη Ηλίου, τη νύκτα της 24ης προς 25η, τότε που αφού η ημέρα έχει μείνει «στάσιμη» επί 3 ημέρες (Ηλιοστάσιο) και μετά αρχίζει να μεγαλώνει. 

Είναι προφανές, πως οι αποσπασθέντες τον εβραίο-χριστιανισμό, μη μπορώντας με την βία να εξαφανίσουνε τα ήθη και τα έθιμα των λαών της Ευρώπης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, προσπαθήσανε να τα μεταλλάξουνε, σε δήθεν χριστιανικά. Έτσι αυθαίρετα θέσανε την ημερομηνία γέννησης του Ιησού πάνω σε αυτήν του «Τριεσπέρου» (καθώς και των αντίστοιχων, εορτών), των άλλων λαών της Ευρώπης και όχι μονό...)

Ως τότε η ημερομηνία γέννησης του Ιησού, άλλαξε πολλές φορές: - υπολογίζονταν άλλοτε στις 19 Απρίλιου -άλλοτε στις 20 Μαΐου -κατά άλλους 28 Μαρτίου καθώς και στις 6 Ιανουαρίου, ημερομηνία που στην Ανατολή παρέμεινε μέχρι τη βασιλεία του αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Οριστικοποιήθηκε δε στην τωρινή ημερομηνία, τον τέταρτο αιώνα από τον Πάπα Ιούλιο, που αποφάσισε να τοποθετήσει την γέννηση του Ιησού στην θέση της γιορτής του «Τριεσπέρου».

Έτσι λοιπόν, έχοντας γνώση όλων αυτών, προτιμάμε να σεβόμαστε τα ειωθότα των Ελλήνων και κυρίως τους φυσιολατρικούς συμβολισμούς που αυτά σηματοδοτούνε. Θεωρούμε, πως δεν ταιριάζουνε σε έλληνες, τα αήθη ήθη των εκβαρβαρισμένων προσήλυτων, που προσκυνούνε όχι μόνο την γέννηση του εβραίου «θεού» Ιησού, αλλά και την περιτομή του (μετά από 8 μέρες) και τις θαυματουργικές ταχυδακτυλουργίες του, την «ανάσταση» του κλπ
Χωρίς καμία αποδοχή μεταφυσικών ερμηνειών, με την γιορτή του «Τριέσπερου»- του Απόλλωνα Ήλιου, χαιρόμαστε και γιορτάζουμε τον συμβολισμό, της νίκης του φωτός, της γνώσης, της ζωής…..  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου