Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

 ΑΝΤΕΞΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕ 10 ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 38ο ΛΕΠΤΟ !

 
 




Έναν πολύτιμο βαθμό απέσπασε η Ελλάδα στη Νατάλ, στο δεύτερο παιχνίδι της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, με αντίπαλο την Ιαπωνία.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, αν και αγωνίστηκαν από το 38’ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κατσουράνη, έμειναν στο 0-0 κόντρα στους «σαμουράι» και πλέον ελπίζουν σε πρόκριση με νίκη στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής (24/6, 23.00) επί της Ακτής Ελεφαντοστού.
Aξίζει να σημειωθεί ότι MVP του ματς αναδείχθηκε ο Κεϊσούκε Χόντα, ο οποίος κατέλαβε την πρώτη θέση στην σχετική ψηφοφορία που διεξάγει εταιρία-χορηγός της διοργάνωσης.

Με δύο αλλαγές σε σύγκριση με το ματς με τους Κολομβιανούς παρέταξε ο Φερνάντο Σάντος στη Νατάλ την Εθνική μας (4-3-3).

Ο Καρνέζης ήταν και πάλι κάτω τα ελληνικά γκολπόστ, ενώ την τετράδα της άμυνας συνέθεταν οι Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Χολέμπας.

Αμυντικό χαφ ήταν ο Κατσουράνης έχοντας μπροστά του τους Κονέ και Μανιάτη ως εσωτερικούς μέσους, ενώ ο Φετφατζίδης, που ξεκίνησε αντί του Σαλπιγγίδη και ο Σαμαράς ήταν στα δύο άκρα της επίθεσης με τον Κώστα Μήτρογλου, οποίος πήρε τη θέση του Φάνη Γκέκα, να είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Όσον αφορά στην Ιαπωνία, ο Τζακερόνι έκανε την έκπληξη αφήνοντας στον πάγκο τον Καγκάβα, με τους πρώτους 11 των «σαμουράι» να είναι οι: Καβασίμα, Ουτσίντα, Χόντα, Ναγκατόμο, Οκαζάκι, Οκούμπο, Κόνο, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε, Οσάκο, Γιοσίντα.

Οι Ασιάτες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και λίγο έλειψε η «γαλανόλευκη» να δεχτεί το γρήγορο γκολ, όπως άλλωστε συνέβη και στην αναμέτρηση της πρεμιέρας κόντρα στους «καφετέρος», με τον Μανωλά πάντως να απομακρύνει σωτήρια το σουτ του Γιαμαγκούτσι.

Η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε στο συγκρότημα του Τζακερόνι, ωστόσο η ελληνική ομάδα ήταν καλά στημένη και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στο πρώτο τέταρτο του ματς, ενώ στο 11' σε μια αντεπίθεση καταγράφηκε η πρώτη καλή της φάση, όταν ο Κονέ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Καουασίμα, ο οποίος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Ο ρυθμός του αγώνα στη συνέχεια έπεσε, με τους Ιάπωνες να ψάχνουν τρόπο να «τρυπήσουν» χωρίς αποτέλεσμα την γαλανόλευκη άμυνα. Πάντως το συγκρότημα του Τζακερόνι έφτασε μία ανάσα από το 1-0 στο 20ο λεπτό, όταν ο Οσάκο έκανε ένα πολύ ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καρνέζη.

Εννέα λεπτά αργότερα οι Ασιάτες απείλησαν με την απευθείας εκτέλεση φάουλ σουτ του Χόντα, φάση που «καθάρισε» ο Καρνέζης διώχνοντας με διπλή προσπάθεια την μπάλα.

Την ίδια ώρα η Εθνική μας προσπαθούσε να χτυπήσει στην αντεπίθεση και σε μία από αυτές έγινε άκρως επικίνδυνη για την εστία της Ιαπωνίας, ωστόσο ο Μανιάτης, έχοντας προσπεράσει τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε στην περιοχή, όμως δεν πρόσεξε στην τελική μπαλιά και έτσι η ευκαιρία της «γαλανόλευκης» στο 27' πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Ο Φερνάντο Σάντος στο 34ο λεπτό πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή, η οποία ήταν αναγκαστική, καθώς ο Μήτρολου τραυματίστηκε σε μία φάση και αντικαταστάθηκε από τον Φάνη Γκέκα.

Τρία λεπτά αργότερα πάντως τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τη «γαλανόλευκη», που έμεινε με 10 παίκτες. Ο Κατσουράνης ανέτρεψε τον Χασέμπε στο κέντρο της περιοχής και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, παίρνοντας νωρίτερα την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Η αποβολή του μέσου του ΠΑΟΚ και το αριθμητικό μειονέκτημα της Εθνικής μας ανάγκασε τον Σάντος να προβεί και στη δεύτερη αλλαγή πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, βγάζοντας τον Φετφατζίδη, προκειμένου να περάσει στον αγώνα τον Καραγκούνη.

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα αγωνιζόταν με 10' δεν κατέθεσε τα όπλα και στο 40ο λεπτό λίγο έλειψε να κάνει το 1-0, όταν ο Τοροσίδης έπιασε το σουτ αναγκάζοντας τον Καουασίμα σε μία δύσκολη απόκρουση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μας μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο και κράτησε μακριά από την εστία της τους Ασιάτες, προσπαθώντας παράλληλα να απειλήσει κυρίως με στημένες φάσεις τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Οι Ιάπωνες παρά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα δεν μπορούσαν να απειλήσουν την ομάδα μας, η οποία έκανε κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 68ο λεπτό πάντως σήμανε συναγερμός στην ελληνική άμυνα, ωστόσο η μπάλα μετά το σουτ του Οκούμπο από τη μικρή περιοχή κατέληξε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα απειληθήκαμε εκ νέου, αυτή τη φορά από τον Ουτσίντα, ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα από κοντά, ενώ στο 77ο λεπτό ο Ορέστης Καρνέζης χρειάστηκε να δείξει την κλάση του σε σουτ του Οκούμπο έξω από την περιοχή.

Οι Ιάπωνες όσο περνούσαν τα λεπτά ολοένα και περισσότερο άγχος έβγαζαν στον αγωνιστικό χώρο και απειλούσαν μόνο με σέντρες που αποτελούσαν εύκολη λεία για την γαλανόλευκη άμυνα και στημένες φάσεις.

Στο 80ο λεπτό ο Σάντος πέρασε στο παιχνίδι τον Σαλπιγγίδη αντί του Κονέ, για να δώσει φρέσκα πόδια στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας μας, ενώ στο 90' ο Καρνέζης,  ο οποίος μαζί με τους Μανιάτη, Τοροσίδη, Μανωλά και Καραγκούνη έκαναν πολύ καλή εμφάνιση για την ομάδα μας, κράτησε το μηδέν, διώχνοντας με δυσκολία την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Έντο.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο παιχνίδι, με τους 10 παίκτες του Φερνάντο Σάντος να αντέχουν, καταφέρνοντας να αποσπάσουν τον βαθμό της ισοπαλίας, που τους κρατά ζωντανούς στη μάχη της πρόκρισης.

Τα σενάρια της πρόκρισης!


Στην τρίτη αγωνιστική η Ελλάδα παίζει απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ η Ιαπωνία θα αντιμετωπίσει την πρώτη του ομίλου Κολομβία.

Η Ελλάδα για να προκριθεί θέλει μόνο νίκη απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού. Αν δεν τα καταφέρει μένει αυτόματα εκτός συνέχειας.

Αν θεωρήσουν ότι η Εθνική θα φτάσει στην πρώτη της νίκη, θα ανέβει στους τέσσερις βαθμούς και θα προσπεράσει την Ακτή που έχει τρεις.

Αν η Ιαπωνία δεν κερδίσει την Κολομβία, η Ελλάδα προκρίνεται στους «16», ενώ αν οι Ασιάτες νικήσουν το τρίτο τους παιχνίδι, τότε θα πρέπει να κερδίσουμε την Ακτή με διαφορά τριών γκολ για να προκριθούμε, αφού μεταφέρουμε την ήττα με 3-0 από την πρώτη αγωνιστική.

Ιαπωνία – Ελλάδα 0-0 (ΝΕΡΙΤ HD, ΝΕΡΙΤ Sports)

Το «φιλμ» του αγώνα

Έναρξη πρώτου ημιχρόνου

2' Πρώτη καλή στιγμή για την Ιαπωνία. Σουτ ο Γιαμαγκούτσι, απομάκρυνε ο Μανωλάς.

4' Χαμηλός ο ρυθμός στον αγώνα για την ώρα.

4' Πρώτη απόπειρα με Μήτρογλου. Ο Έλληνας φορ προσπάθησε να σουτάρει από την μικρή περιοχή, όμως η μπάλα κόντραρε.

5' Πρώτο κόρνερ με Χολέμπας. Πέρασε χωρίς αποτέλεσμα.

9' Αρνητικός ο Σαμαράς για την ώρα. Δείχνει να μην έχει μπει στο παιχνίδι. Καλά οργανωμένη η ελληνική άμυνα.



11' Μακρινό σουτ από τον Κονέ στην αντεπίθεση της Ελλάδας. Ο Καβασίμα μπλόκαρε σε δεύτερο χρόνο.

12' Κίτρινη κάρτα στον Χασέμπε για μαρκάρισμα στον Μανιάτη.

18' Ελέγχει τον αγώνα η Ελλάδα. Προσπαθεί να περιορίσει την Ιαπωνία και όποτε βρίσκει την ευκαιρία βγαίνει στις αντεπιθέσεις.

19' Σουτ του Οσάκο έξω από την περιοχή. Ο Καρνέζης μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

21' Επικίνδυνο σουτ του Οσάκο. Από πλάγια θέση έξω από την περιοχή η μπάλα πέρασε άουτ.



22' Η επέλαση του Χολέμπας από τα αριστερά δεν έχει σωστή κατάληξη.

25' Ελλάς, Ελλάς από τους περίπου 300 φίλους της Ελλάδας που βρίσκονται στο γήπεδο.

27' Σημαντική ευκαιρία για την Ελλάδα. Ο Μανιάτης προσπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε στην περιοχή, όμως δεν πρόσεξε στην τελική μπαλιά και έτσι η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία για ένα σουτ μου καλές προϋποθέσεις.

27' Κίτρινη κάρτα στον Κατσουράνη.

29' Το φάουλ του Χόντα έξω από την περιοχή απομάκρυνε όπως-όπως με διπλή προσπάθεια ο Καρνέζης.

31' Στο έδαφος ο Μήτρογλου από χτύπημα πάνω στο παιχνίδι. Εκτός αγωνιστικού χώρου ο Έλληνας στράικερ για τις πρώτες βοήθειες.



33' Κεφαλιά ο Οκούμπο. Ψηλά άουτ η μπάλα.

34' Ετοιμάζεται ο Γκέκας. Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Μήτρογλου.

35' Αναγκαστική αλλαγή για την Ελλάδα. Μέσα ο Γκέκας, έξω ο Μήτρογλου.

38' Δεύτερη κίτρινη στον Κατσουράνη για τάκλιν στο χώρο του κέντρου! Με δέκα παίκτες η Ελλάδα!



39' Κόρνερ η Ιαπωνία. Απομακρύνει η άμυνα.

40' Σηκώθηκε για ζέσταμα ο Καραγκούνης.

40' Τρομερό σουτ του Τοροσίδη σε δεύτερο χρόνο. Κόρνερ από τον Καβασίμα.

41' Δεύτερη αλλαγή για την Ελλάδα. Μέσα ο Καραγκούνη, εκτός ο Φετφατζίδης. Ο Σάντος αναπροσαρμόζει τα πλάνα του, αφού η Ελλάδα παίζει με δέκα παίκτες.

45' Μακρινό φάουλ από τον Καραγκούνη. Ο Τοροσίδης με ανάποδη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.



Λήξη πρώτου μέρους


Έναρξη δευτέρου μέρους

46' Αλλαγή για την Ιαπωνία. Μέσα ο Έντο, έξω ο Χασέμπε.

46' Άουτ το σουτ του Σαμαρά με τη σέντρα του αγώνα από το κέντρο του γηπέδου.

51' Γέμισε από το φάουλ ο Έντο. Η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε άουτ.

54' Κίτρινη κάρτα στον Σαμαρά για φάουλ στον Οκούμπο έξω από την περιοχή.



57' Δεύτερη αλλαγή για την Ιαπωνία. Μέσα ο Καγκάουα, έξω ο Οσάκο.

59' Τρίτο συνεχόμενο κόρνερ για την Ελλάδα που έχει βγει στην επίθεση.

60' Κεφαλιά ο Γκέκας σε νέο κόρνερ ο Καβασίμα.

68' Τεράστια ευκαιρία για την Ιαπωνία. Ο Ουτσίντα μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή και έκανε το παράλληλο γύρισμα, όμως ο Οκούμπο από το όριο της μικρής περιοχής και πλάγια έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

71' Νέα καλή στιγμή για τους Ιάπωνες. Ο Παπασταθόπουλος δεν μπόρεσε να απομακρύνει τη μπαλα και ο Ουτσίντα που πήρε την μπάλα δεν μπόρεσε να σκοράρει.

77' Κόρνερ ο Καρνέζης. Απομάκρυνε το σουτ του Οκούμπο.

80' Αλλαγή για την Ελλάδα. Έξω ο Κονέ, μέσα ο Σαλπιγγίδης.

85' Πολιορκία στην άμυνα της Ελλάδας. Ο Ναγκατόμο σούταρε και η μπάλα έφυγε άουτ μετά από κόντρες στα σώματα των παικτών της Ιαπωνίας.

88' Σουτ ο Χολέμπας από τα αριστερά δύσκολα απομακρύνει ο Καβασίμα.

89' Κίτρινη κάρτα ο Τοροσίδης. Φάουλ σε επικίνδυνο σημείο για την Ιανωνία.

Τέλος αγώνα

Ιαπωνία – Ελλάδα 0-0 (ΝΕΡΙΤ HD, ΝΕΡΙΤ Sports)

Γκολ:
-

Κίτρινες κάρτες: Χασέμπε - Κατσουράνης, Σαμαράς

Κόκκινες κάρτες: 38' Κατσουράνης

Ιαπωνία (Αλμπέρτο Τζακερόνι): Καβασίμα, Ουτσίντα, Χόντα, Ναγκατόμο, Οκαζάκι, Οκούμπο, Κόνο, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (46' Έντο), Οσάκο (57' Καγκάουα), Γιοσίντα.

Στον πάγκο: Σακάι, Μορισίτζε, Κιγιοτάκε, Κακιτάνι, Νισικάβα, Αογιάμα, Ινόα, Σαΐτο, Σακάι, Γκόντα.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Kαρνέζης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Κατσουράνης, Κονέ (81' Σακπιγγίδης), Φετφατζίδης (41' Καραγκούνης), Σαμαράς, Μήτρογλου (35' Γκέκας).

Στον πάγκο: Τζαβέλλας, Μόρας, Τζιόλης, Βύντρα, Γλύκος, Καπίνο, Χριστοδουλόπουλος, Σάμαρης, Ταχτσίδης.
ΠΗΓΗ : ΖΟΥΓΚΛΑ.GR
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου