Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΤΟΥΣ "ΚΟΥΖΟΥΛΟΥΣ" ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΗΣ 115 ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΜΑΧΗΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΑΦΡΙΚΗΣ ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ FRANK GORENC !!



 
 
Η φήμη των «κουζουλών» της 115 Π.Μ  έκανε τον Διοικητή  της Διοίκησης Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής [United States Air Forces in Europe (USAFE), Air Forces Africa (AFAFRICA)], Πτέραρχος Frank Gorenc  να βγεί εκτός προγράμματος και να πετάξει μέχρι την Σούδα ,εξάλλου οι κολακευτικές αναφορές του προσωπικού της 494th Fighter Squadron ,του κέντρισαν το ενδιαφέρον για τους Παλαβούς Έλληνες που ανακηρύχτηκαν ως οι καλύτεροι πιλότοι πολεμιστές  του ΝΑΤΟ !
 
 

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, ο Αμερικανός Διοικητής της Διοίκησης Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής [United States Air Forces in Europe (USAFE), Air Forces Africa (AFAFRICA)], Πτέραρχος Frank Gorenc, επισκέφτηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας, στην Κρήτη, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής, Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Γκοντικούλης.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε ενημέρωση για το έργο και την αποστολή της Μονάδας, ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της, παρουσίαση του αεροσκάφους F-16 Block 52+ και συνάντηση με το προσωπικό της 494th Fighter Squadron, η οποία φιλοξενείται στη Μονάδα από 13 Φεβρουαρίου 2014, στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης των δύο (2) Αεροποριών.
 
 


Ελληνες είναι οι χειριστές μαχητικών αεροσκαφών που έλαβαν τον τίτλο του 1ου και 2ου καλύτερου ,έπειτα από σκληρά γυμνάσια που διήρκεσαν έναν μήνα στην Ισπανία μεταξύ αεροπορικών δυνάμεων της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Γαλλίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.
Πρόκειται για τον υποσμηναγό Χαράλαμπο Νίκου, που έλαβε το δίπλωμα του “1ου καλύτερου Πολεμιστή”, και τον σμηναγό Λουκά Θεοχαρόπουλο, που κατέκτησε τον τίτλο του “2ου καλύτερου Πολεμιστή”.
Ο υποσμηναγός Χαράλαμπος Νίκου και ο σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος με συναδέλφους τους. Και οι δύο διακριθέντες είναι «Κρητικοί», ανήκουν στην ξακουστή 343 Μοίρα της Σούδας.
 
ΠΗΓΗ: veteranos.gr/


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου