Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗ ΔΕΗ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ...


 



Στην δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Νομοσχέδιο για τη «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας». Και επειδή ο κύριος Μανιάτης είναι υπέρμαχος της διαφάνειας και το σχέδιο νόμου αλλάζει ριζικά το χάρτη της ενεργειακής πολιτικής το κείμενο θα είναι στη διάθεση όλων μας για διαβούλευση... για 4 ημέρες.
Στα 13 άρθρα του νομοσχεδίου περιγράφεται η διαδικασία διάλυσης της ΔΕΗ και η εισφορά της περιουσίας της στο νέο σχήμα, η ενημέρωση των μετόχων, η ολοκλήρωση της απόσχισης αλλά ακόμα και η μεταβίβαση των συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας (αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ).

Η γελοία διορία διαβούλευσης από τις 10 Μαρτίου έως τις 14 Μαρτίου δείχνει την διάθεση της κυβέρνησης να συζητήσει στην ουσία με τους ειδικούς και τους απλούς πολίτες την σμίκρυνση του μεγαλύτερου δημόσιου οργανισμού της χώρας.

Μπορεί οι 4 ημέρες να είναι πολύ λίγες αλλά προτείνουμε σε όλους να επισκεφτείτε τη σελίδα της διαβούλευσης και να εκφράσετε την άποψή σας για όλα όσα γράφει το νομοσχέδιο, για όσα δεν γράφει και για το χρόνο που σας επέτρεψαν να το διαβάσετε, να το αξιολογήσετε και να προτείνετε βελτιώσεις.
 
ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ:www.sporeas.tv/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου