Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

 Η ΧΙΛΗ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ!

 
 
 
metro-660_2
 
Εναν πρωτότυπο φόρο τιμής αποτίει η Χιλή στην Αρχαία Ελλάδα, καθώς, από τις 7 Μαρτίου ο σταθμός με το όνομα Grecia (Ελλάδα) στην πρωτεύουσα Σαντιάγο κοσμείται από μια έκθεση αντιγράφων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού… Στον σταθμό, από τον οποίο υπολογίζεται ότι περνούν καθημερινά 22.000 επιβάτες, παρουσιάζονται 23 προσκετικά επεξεργασμένα αντίγραφ από γύψο, χαλκό και ασήμι, τα οποία απεικονίζουν εμβληματικά για τον δυτικό πολιτισμό θέματα.

metro4

Ανάμεσά τους η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και οι τέχνες, ενώ από τα εκθέματα ξεχωρίζουν ένα αντίγραφο κεφαλής του Ομήρου, πορτραίτοα αθλητών, ένα αγαλματίδιο πυγμάχου και θεατρικές μάσκες. Το στήσιμο της έκθεσης αυτής, που αποτελεί μια από τις πρώτες προσπάθειες λειτουργίας ενός «αρχαίου μουσείου» στη Χιλή, θυμίζει έντονα την αντίστοιχη έκθεση που συναντούν οι επιβάτες στη στάση «Ακρόπολη» του αθηναϊκού μετρό.

metro3

 Η δωρεά έγινε από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού με πρωτοβουλία της πρεσβείας Χιλής στην Ελλάδα, της ελληνικής Πρεσβείας στη Χιλή και με τη στήριξη της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Σχέσεων του χιλιανού Υπουργείου Εξωτερικών και του Ιδρύματος Γαβριήλ και Μαρία Μουστάκης.     

metro2_0

metro1_0 ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΞΑΝΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ. ΑΥΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΜΑΣ ΕΚΤΙΜΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.
ΕΞΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΟΒΟΤΟΜΗΣΕΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ...
 
ΠΗΓΗ: AROURAIOS.GR
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου